Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastik yönü

Salon gibi özel döşenmiş %100 homojen zeminler haricinde yönsüz lastik kullanmamak gerekir. Evet yönsüz üretilmiş lastikler vardır ancak dış ortam zeminlerinin homojenliği diye bir şey söz konusu olmayacağından yönsüz lastik kullanırsanız su tahliyesi, nemli ve/veya kaygan zemin, kum veya toprak yok, tozlu asfalt vs. artık aklınıza ne gelirse, sorun yaşarsınız.

Scudo
@halil halil
Benim arka da önle aynı. Arkayı değiştirmeliyim o zaman. Öyle mi?

@uslsy
The front tyre however is slightly less intuitive and should be mounted so that the tread shows a "V" (instead of an arrow) while you're on the bike looking at it. This is to give better water evacuation in the curves. Should you ride in dry conditions the mounting direction will be of less influence.
Kuru zeminde pek önemi yok diyor. Çok etkilemiyor sanırım.

profil_laufrichtung.jpg

ön arka farkedebiliyor.

schwalbe de böyle demiş
Why are so many treads direction dependant?
In the case of a road tyre the rolling direction is mainly important for aesthetic considerations. Tires marked with arrows simply look more dynamic..
Off road, the rolling direction is far more important, as the tread ensures optimumconnection between the tyre and the ground. The rear wheel transmits the driving force and the front wheel transmits the braking and steering forces. Driving and braking forces operate in different directions. That is why certain tyres are fitted in opposite rotating directions when used as front and rear tyres.
There are also treads without a specified rotating direction.

yönsüz kullanılanlar da mevcutmuş

slick lastikler aslında suda daha iyiymiş ama toprakta-çamurda faciaymış.
Why ride a slick tyre?
On a normal, smooth road, even in wet conditions, a slick tyre actually provides better grip than a tyre with a tread, because the contact area is larger.
The situation is much different on a rough road and even worse on a dirt trail. In these cases the degree of control provided by a slick tyre is extremely limited.

@halil halil

Ooo. Su anda aydinlandim. Ben alttaki fotoyu cok yanlis yorumlamışım. Her iki yon de olur diye yorumladim. Halbuki ön olursa bi tarafa arka olursa diğer tarafaymış. Cevabımı buldum.

Teşekkür ederim.. :harika:

• Beğen
Tepkiler: halil halil
Arkadaşlar yeni aldığım bisikletim kurulu halde geldi fakat lastik yönleri ön ve arka ters gibi sizlere danışmak istedim ?ilk sıradaki ön tekere ait, ikinci sıradaki arka tekere ait...FC0A0642-07EB-4224-ABC9-7E5B7A673F0C.jpeg7ADECD9C-D29A-44A1-AF99-48B1BAE896B3.jpeg

Dosyalar

• AA9D3543-18E0-4B94-AE42-B0930EC6ABB6.jpeg
    AA9D3543-18E0-4B94-AE42-B0930EC6ABB6.jpeg
    1,1 MB · Okunma: 22
arka ters takılmış gibi geldi bana fron önde olmalı

Arka lastik ters takılmış lastik yönü lastik yanağında yazıyor zaten fotoğraflarda çok net şekilde belli.
Hocam bana da öyle geldi, rear front diye yön yazılmış oranın resmini bilerek çektim fakat yine de tam emin olamadığım için sordum.

@fensinn fotoğraf beni yanıltmıyorsa arka lastik ters yöne bakıyor,en basitinden yön yazısı olmadığını farz edin , lastik üzerindeki dişlerin sivri olan tarafı ileri bakacak şekilde takılmalı...
Dişlere dikkat edin,ters yöne bakıyor, dediğim gibi front,gear,rotation vb gibi yön yazısı olmayan dişli lastiklerde, dişlerin sivri yönü sürüş yönüne bakması gerek,silik lastiklerde pek önemi yok

Dosyalar

• upload_2021_01_09_14_00_43_793.jpg
    upload_2021_01_09_14_00_43_793.jpg
    201 KB · Okunma: 48
ön lastik doğru arka lastik yalnış

• Beğen
Tepkiler: fensinn
@fensinn fotoğraf beni yanıltmıyorsa arka lastik ters yöne bakıyor,en basitinden yön yazısı olmadığını farz edin , lastik üzerindeki dişlerin sivri olan tarafı ileri bakacak şekilde takılmalı...
Dişlere dikkat edin,ters yöne bakıyor, dediğim gibi front,gear,rotation vb gibi yön yazısı olmayan dişli lastiklerde, dişlerin sivri yönü sürüş yönüne bakması gerek,silik lastiklerde pek önemi yok
Tamamdır hocam çok teşekkürler

Lastik yönü doğru. Bu işaretler doğru okunamıyor anladığım kadarıyla. Firmalar ön-arka tekerler için farklı diş yapılarında lastik üretmiyorlar. Öne ve arkaya takılan lastiklerin elbette ki dişleri birbirine ters yönde olacak.

Front, Rear ibaresinin önündeki ok işareti yönü belirliyor. Yani "<-- Rear" şeklindeki ibare, "lastiği arka janta takarsanız dönüş yönü bu şekilde olsun" demek. Arka lastiğin de, ön lastiğin de dönüş yönleri doğru.

Sağolun arkadaşlar kafam iyice karıştı 😃 ben hala ters olduğunu düşünüyorum bir de decathlon’a whatsaptan ulaşıp sorayım bakalım ne diyecekler...

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
Arka lastik bariz ters takılmış.
Lastik yönü doğru. Bu işaretler doğru okunamıyor anladığım kadarıyla. Firmalar ön-arka tekerler için farklı diş yapılarında lastik üretmiyorlar. Öne ve arkaya takılan lastiklerin elbette ki dişleri birbirine ters yönde olacak.

Front, Rear ibaresinin önündeki ok işareti yönü belirliyor. Yani "<-- Rear" şeklindeki ibare, "lastiği arka janta takarsanız dönüş yönü bu şekilde olsun" demek. Arka lastiğin de, ön lastiğin de dönüş yönleri doğru.
Yazınızı okuyunca ister istemez bu video geldi aklıma :D

Şimdi yanlış bilgilendirme olmasın ama ben yol bisikleti kullanıcısı olarak yorumladım,fakat dikkat edince MTB ve lastik üzerinde iki yönlü işaret var, bizim kullandığımız yol bisikletleri lastikleri üzerinde sadece rotation tek yön gösteren ibare var..bu durumda @Mehmet Altuğ bey bana göre doğru bir yorum yapmış oluyor, yani çift taraflı ok ile yön gösteren lastikler evet bizim alışageldik bakış açımıza ne kadar ters gelsede işleyişi bizim bildiğimizin aksine ..

Edit:yol bisikleti için rotation yönü ileriye bakmalı eğer herhangi bir yazı yok ise sırtındaki dişlerin yönü ileri bakacak,silik sırtlı ise (Michelin pro 3 4 gibi) yön farketmiyor..iki yönlü ok işareti var ise (front-gear) yani az evvel @fensinn arkadaşımızın bisikletinin görseli olduğu gibi ise Lastik doğru takılmış oluyor

Vatandaş Cube'ye mail atıp aynı soruyu sormuş:

(link)

Cube'nin verdiği cevaba göre doğru. Diyor ki lastiğin dönüş yönünü referans alın. Ön lastikte ok lastiğin dönüş yönünde FRONT yazacak diyor. Arka lastikte de lastiğin dönüş yönünde REAR yazacak diyor.

Yani MTB denen ilginç bisikletlerde ön ve arka lastikler birbirine ZIT takılıyormuş, ben de şimdi öğrendim enteresan bir bilgi o_O

(link)

Cube'nin verdiği cevaba göre doğru. Diyor ki lastiğin dönüş yönünü referans alın. Ön lastikte ok lastiğin dönüş yönünde FRONT yazacak diyor. Arka lastikte de lastiğin dönüş yönünde REAR yazacak diyor.

Yani MTB denen ilginç bisikletlerde ön ve arka lastikler birbirine ZIT takılıyormuş, ben de şimdi öğrendim enteresan bir bilgi o_O
Benim eskiden kullandığım deda grinta lastiklerde de yönler bu şekildeydi ve yol bisikleti lastiğiydi. Bu tamamen suyun tahliyesiyle alakalı tahminim, sürücüyü mümkün olduğu kadar az ıslatmak.

• Beğen
Tepkiler: Aybek Cihan

(link)

Bir kaç inceleme videosunu açıp dikkat ettiğimde onlarda da benim bisikletteki şekilde takılmış lastikler.Demek ki yönler doğru teşekkürler herkese....

Bir kaç inceleme videosunu açıp dikkat ettiğimde onlarda da benim bisikletteki şekilde takılmış lastikler.Demek ki yönler doğru teşekkürler herkese....
Yönler doğru fakat en kısa zamanda çamurlu bir yoldan geçerek ne kadar çamur attığını yazar mısınız?
Bildiğim halde iki tekeride ön teker gibi taktım ve çok sağlam çamur atıyor. 😅

Geri