Patlama önleyici sıvı kullanıyorum bugün lastiğim delik deşik oldu düz asfaltta her yerden sıvı fışkırdı galiba sıvı kimyasal olduğu için deldi bir daha kine slime sıvılardan alacağım.
@salih.polat
lastiğin markasını bilmiyorum fabrika çıkışlı o lastik varmış
şuan sakaryada karasudayım sahil kenarı olduğu için bol bol bira şişe kırıkları ve inşaatta bol bulunduğu için bol bol çivi vida var bir çok üstünden geçtim hiçbir sorun çıkmadı eminimki normal lastik olsaydı şuana kadar bin kere patlamıştı
Arkadaşlar herkese merhaba. Forumda okuyucu olarak bir süredir bulunsam da yeni kaydoldum sayılır. Yeni konu açmayı beceremedim, en uygun burayı buldum.
Cube Nature Pro bisikletime patlamaya dirençli lastik arıyorum ama işin içinden çıkamadım. Ya MTB ya dişsiz tur lastikleri var.
Günlük işe gidiş gelişte de kullanıyorum, kadronun el verdiği kadar arazi sürüşleri de yapıyorum. Bana önerebileceğiniz bir çözüm var mıdır?
Bana göre en mantıklı olanı schwalbe marathon plus gibi zırhlı lastik kullanmanız. (Uygun fiyatlı olan farklı markalar mevcut), Uğraştırmıyor, bir sefer para veriyorsunuz sonra bir daha ekstra birşey yapmanıza gerek kalmıyor. Patlak önleyici sıvılar size çok uygun olmayabilir.
Patlak önleyici şerit hiç kullanmadım ama bana sanki koruması çok iyi değilmiş gibi geliyor
Ben sadece örnek olarak yazdım onu, kendi keyfinize göre uygun bir model seçebilirsiniz tabii ki, schwalbe marathon modelinin birçok farklı çeşidi var. Tabii biraz fiyatlıdır bu lastik, schwalbe harici alternatif markalara da bakabilirsiniz.
Bende de baya eski olan rubena scyla var bende değişim istiyorum, önerilerinize açığım,, bayadır uzak kaldım bisikletçiliğe, 26 vuelta jantlara güzel öneriler bekliyorum
Alternatif bir marka hiç kullanmadığım için net birşey söyleyemem. Ama bu konuyla ilgili forumda açılmış çok konu başlığı var, eskileri biraz karıştırmak lazım.
Ayrıca yabancı satış sitelerindeki lastik yorumlarına bakmak lazım, fiyat performans olarak en doğrusu bulunur.
Ben sen yollardır schwalbe o kadar parayı hakediyor mu diyordum. 2000 km ye yaklaştık hafif arazi diken vs yada hurda demir parçacıklar dolu yollarda da kullandım patlak koruma konusunda evet hakediyor, ama bendeki model şehir tur için olması sebebiyle arazide yol tutuşu diye birşey yok.
Hergün patlayan lastiğime aliexpressde satılan beyaz esnek bir şerit vardı alıp taktıkdan sonra bir daha patlamadı lastik 6 ay civarı oldu tavsiye ederim
(link)
bu linkdeki gibi birşeydi