Scudo Sports

Lastikler boyna patlıyor ne yapsam ?

MertAG

Forum Bağımlısı
Tepki
570
Bisiklet
Kron
Arkadaşlar merhaba lastiklerim sürekli patlıyor rubena flash var önüne ne gelirse geçiriyor vallahi acaba sıvı dolgulu iç lastik mi alsam ne yapsam ? Bugün 50 km turda 2 kere patladı yedek iç lastikde yoktu rezil etti beni yollarda şöyle ucuz yollu önerilere açığım schwalbe marathona verecek bütçem şuanda ne yazık ki yok.

Scudo
@Murat B.

işe yarıyormu nasıl peki biraz açarmısınız ?

Şeride, sıvıya para verceğine az kullanılmış marathon serisi bi lastik al bence. Hem elindeki lastikten 10 kat fazla dayanır hemde yol tutuşu daha iyidir. Ayrıca kolay kolay patlamıyor :)

@MertAG

Sayfanın altında ürünün açıklaması mevcut:

Slıme lıner 2li patlak önleyıci şerit 26x1,75-2,125
Slıme lıner 2li patlak önleyıci şerit iç lastik ile dış lastiğin ortasına koyulan bir şerittir.
Bu şerit sayesinde lastiğinize diken, çivi, cam, vb cisimlerin girmesini engeller.
Hafif ve dayanıklı montajı kolaydır.
26x1,75-2,125 uyumludur.

hava basincini tam basmiyor olabilrmisin veya patladigi zaman lastigin icini kontrol ettin mi ?

@erkan_harman

giren parçacığı kendi elimle çıkardım :)

cst lastiklerde fena olmuyor hamuru sert olmasından dolayı dayanıklı lastikler, hiç patlatmadan 2 sene kullanmış bir abimiz vardı :D

@MertAG

Schwalbe'nin şusunu kullanıyorum: (link)

Bir marathon plus değil belki ve bir tık altında koruma seçeneği sunuyor sanırım ama daha önce haftada iki ile dört arasında sürekli patlayan lastiklerden sonra buradaki bisikletçimden elinde sadece bu modeli olduğu için almıştım. Schwalbe Marathon Performance Greenguard diye geçiyor. Haziran başı gibi kullanmaya başladım ve bugüne kadar hiç patlamadı. Kullandığım 18" 35 mm kalınlıkta ve 40 mm'lik önceki lastiklere göre gayet performanslı ister istemez.

12 küsür euro gibi bir fiyatı var. Vergiye de takılmaz. Aklınızda bulunsun.

Kendinden zirhli lastikler
Dış lastik ve iç lastik arasina lastik zirhi
Patlak giderici sivi

Veya hepsi beraber :p
Yada iç lastik taşıma bol bol usenmeden yama yapma :)
Uzun sure ic lastik ve yamada direndim. Gecen ay lastik zirhi taktim. Sorun yok gibi...

maraton plus üstüne lastik sıvısı kullanıyorum ama lastik sıvılarından fena halde şikayetçiyim zaten benzinliklerde düzgün hava basan pompa yoklastik sıvısı sibobu kapatarak iyice sorun yaratıyor. hiç basmıyor her ay lastik tamircisine gidip sibobu değiştirmek zorunda kaliyorum ...

• Beğen
Tepkiler: GrandHan
maxxis overdrive excel 3000+ km oldu patlamadı, eve geldikten sonra defalarca iç lastiğe erişemeyen diken cam vs ayıkladım lastikten. ayrıca aşınma da yok denecek kadar az şu anda, tavsiye ederim.

Ebubekir abimin tavsiyesi üzerine başarılı olmuş bi uygulama:
1. Lastiği sökün ve elinizle içini dışını kontrol edin, diken vs var mı diye.
2. Bakkaldan bi pudra alın, iç lastiğe sürün, dış lastikle olan teması azaltmak için.
Ben zararını görmedim :)

@Yavuz SOYLU

Sibop tekerin üstündeyken şişirmeyi deneyin. Alttayken sıvı sibopla kontak halinde olduğundan, patlak olarak algılayıp kapatıyor.

@Yavuz SOYLU

sizde abarmışsınız vallahi :)

@OĞUZ.UZ

Bende CST traveller kullanmıştım, bana da yumuşak hamurlu gelmişti lastik, basit dikenleri bile geçiriyordu, iç lastik dayandıramamıştım :)

Her sürüş sonrasında dış lastiği kontrol alışkanlık olmalı. Yol boyunca küçük cam vb. parçalar yapışıp kalıyor ve zamanla lastikteki aşınmayı arttırıyor.

schalwe marathon greenguard 1000km dir performansından memnunum; hiç patlamadı ve hafif bir lastik.. wiggle'dan almıştım

(link)

Geri