Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastikler Neden İniyor? Tübitaka sorulan soru

Bu durum tamamen sibop kalitesi ile ilgili bir durum.
Sibobun hava yalitiminin saglandigi noktasinda kaucuk esnek bir madde ile kaplanmis bir bolge var. Kaliteli ic lastiklerde bu bolgede kaliteli bir kaucuk kullanilir, bu nedenle oradan asla hava sizmaz.
Bir arkadasimin specialized crossover tur bisikleti var. Iki yildir kullaniyor. Cocuk bir cok sehirlerarasi tur yapti. Hem de yuklu bir sekilde. Ayrica da arkadas 100 okka cekiyor. Ufak tefek degil yani.
Ona ragmen aldigindan beri bir sefer bile hava basmadi, lastik hep tas gibi. Icinde hala uretim esnasinda basilan hava var, ayrica lastigi de hic patlamadi. Markasini bilmedigim acayip bir lastik var uzerinde.
Ha soyle bir durum var, uzerindeki aktaricilar onde sis, arkada altus. Bizim grupsetci arkadaslar cok uzulurler bu duruma :D ama hep derim grupset kalitede oncelik degil diye. Ama grupseti iyi olsun da markasi kadrosu ne olursa olsun diye bisiklet alanlar ondan sonra gelio burada aglarlar, yok surasi koptu, burasi cikti, orasi kirildi diye.
Specialized'in urettigi ic lastiklerden kullanin ve en son hava bastiginiz tarihi bir yere not edin. Evet pahali biraz, 35 tl...

• Beğen
Tepkiler: Hidiman
Scudo
İki adet dahon mariner var.ikini beraber geçen ay aldım.birinin arka lastiği her on günde azalma yapiyor ama diğer lastiklerde sıkıntı yok.ayni marka ,aynı malzeme ama sebebini anlamadım..

@Happy55 O bahsettiğiniz lastiğin durduğu zemin de önemli, beton ise daha çabuk iner.Ayrıca iç lastik veya sibop sıkıntılı olabilir.Bunların dışında başka ihtimal var mı bilmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Happy55
Arkadaşlar benim bisikletim gomax geçen bindiğim anda 20 dakkada havası iniyordu iç lastiğini değiştirdim ama iç lastik patlak değilmiş yeniside aynı havası 20 dk ya iniyor sorun ne lütfen cevaplarmısınız?

😁😁 iniyorsa şişir yaw, pompa bunun için var

Arkadaşlar benim bisikletim gomax geçen bindiğim anda 20 dakkada havası iniyordu iç lastiğini değiştirdim ama iç lastik patlak değilmiş yeniside aynı havası 20 dk ya iniyor sorun ne lütfen cevaplarmısınız?

Lastik patlak değilse sibopu bozuktur, birden çok lastikte sibop sorunu olması ise aynı partiden olmadıkları sürece çok zor. Eski iç lastiğin patlak olmadığından nasıl emin oldunuz? Küçük bir deliği olabilir, ona sebep olan dış lastik içi ya da jant içi unsur yenisini de delmiş olabilir. Jant içindeki ya da jant bandındaki küçük bir çapak ya da dış lastikteki küçük bir diken çok küçük bir delik oluşturup uzun sürede lastiğin inmesine sebep olabilir.

İç lastikteki görünmeyen delikleri bulmanın en kolay yolu , bir leğene su doldurup , iç lastiği el pompasıyla biraz şişirip suya daldırarak oluyor. En azından ben topluca iç lastiklerin deliklerini tespit/onarım için bu yöntemi kullanıyorum.

Dış lastikte belki de diken gibi bir cisim takılı kalmıştır. Elinizle kontrol edin.

Geri