Tubeless kullanıyorsunuz muhtemelen? İç lastik ile kullanım sınırının altındadır herhalde 56 psi.Schwalbe pro one 28mm 56psi
EvetTubeless kullanıyorsunuz muhtemelen? İç lastik ile kullanım sınırının altındadır herhalde 56 psi.
Dağ bisikletime 27,5x1,5 dış lastik taktım. Önceki lastiğin üstünde yazan değerlere göre kilo psi olarak 32 basıyordum. 60 kiloyum. Şimdi kaç basmam gerekir acaba? Şehir içinde asfaltta kullanıyorum bisikleti genellikle.
Baktım ama yazmıyor maalesefYeni lastiğin üstünde yazmıyor mu?
Baktım ama yazmıyor maalesef
Aldığım lastik şehir bisikleti lastiği bu arada, şu geçen gün size sorduğum lastik
Max 80 psi yazıyormuş, 550 kpa demiş. O zaman kaça şişirmemi tavsiye edersiniz bu konudaki yorumları hep okudum da 60 civarı şişiriyorlarmış genelde.İlan kalkmış ama Mitas Flash ya da V86 değil miydi onlar? Bendekinde (700x35) lastiğin sadece sağ tarafında (drive-side) max. 85 psi diye yazıyor. Onda da en azından max yazıyorsa onu geçmeyen yeterli sertlik iyidir. Aslında min değerini de yazmaları lazım, çünkü fazla inik lastiğin yüzey tutuşu iyi olmaz (taban içe doğru çöker, basması gereken şekilde basmaz), yanaklar yıpranır, bisiklet gereğinden fazla oynak olur, sert darbeler yılan ısırığı yapar.
319997 dosyayı görüntüle
Max 80 psi yazıyormuş, 550 kpa demiş. O zaman kaça şişirmemi tavsiye edersiniz bu konudaki yorumları hep okudum da 60 civarı şişiriyorlarmış genelde.
Hmm tamamdır teşekkür ederim. Şimdi bi tur atayım deyip çıktım bilmeden çok basmış olmayayım diye 55 bastım, bir dahaki çıkışıma değiştiririm 70 yaparım ben de. Bu arada hem lastiği denemek için, hem de iç lastik oturdu mu görebilmek için çıktım sürmeye. 1,9-2,5 jant arası diye yazılan size sorduğum iç lastiği taktım. Lastiği kıstırmadan etmeden takmak biraz zor oldu ama oldu hiçbir sıkıntı olmadı( yaklaşık 30-40 kmde), inşallah bundan sonra da olmazBu lastiğin aynısı bir bisikletimde takılı, bu lastik bozuk olduğundan bisiklette arkada Vittoria Randennour var. Onun max'ı 60 psi olduğundan dengeli olsun diye ikisini de 60 yapıyorum. Öyle olmasa 70 basardım. Bir başka bisikletin 85 max'lı lastiğinde alt sınır da yazıyor, 55 belirtmişler, ortalaması 70 yapıyor ((55+85) / 2), 70 basıyorum.