Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Lastiklerin raf ömrü

Yok öyle lastiğin raf ömru gecti diye yeni lastik alma devri. Nerde öyle bolluk. Fiyatlar uçmuş gitmiş. Katlanir bisikletimin izleri silikleşti diye ters yöne çevirip kullaniyorum yol tutuşu artsin diye. Yedeği olmasina rağmen kullanmiyorum. Serin guneş görmeyen bir yerde ise hiç bisey olmaz.
Umarım lastikten kaynaklı bir kaza yaşamazsınız. Çünkü canın yerini hiç birşey tutmaz...

Scudo
Umarım lastikten kaynaklı bir kaza yaşamazsınız. Çünkü canın yerini hiç birşey tutmaz...
Ooo Lastik kaynakli kazaya sira gelene kadar. Daha bir sürü kaza çeşidi var. Çok olsa olmadik bir yerde balon yapar. Sonuçta katlanir bisiklet KOM kovalamiyoruz.

• Beğen
Tepkiler: seljuk11
Öncelikle herkese iyi bayramlar diliyorum.
Kullanmadığı lastikleri vakumlayarak saklamayı deneyen oldu mu.
Elimde bir süre kullanmayacağımı düşündüğüm ama satmak istemediğim 1 çift lastik var. Evimde rutubet sorunu yok ama vakumlanmış havasız poşet içinde lastiğe daha iyi bir saklama koşılu sağlayabilir miyiz?

• Beğen
Tepkiler: CihangirTT
Öncelikle herkese iyi bayramlar diliyorum.
Kullanmadığı lastikleri vakumlayarak saklamayı deneyen oldu mu.
Elimde bir süre kullanmayacağımı düşündüğüm ama satmak istemediğim 1 çift lastik var. Evimde rutubet sorunu yok ama vakumlanmış havasız poşet içinde lastiğe daha iyi bir saklama koşılu sağlayabilir miyiz?

Serin yerde saklanır, gün ışığı da görmezse normal şartlara göre daha iyi korunmuş, en azından süreç yavaşlamış olur

Eğer kullanılmışlarsa, ben iyice yıkayıp kurutup, streç filmle sarıp dolaba kaldırıyorum şüphesiz vakumlama hava ile direkt temasını keserek ekstra koruyacaktır ama oluşturacağı fark bu zahmete değer mi? Tabi elinizde halihazırda bir vakumlama makinesi ve uygun poşetler varsa ve ekstra masraf çıkarmayacaksa yapılabilir.

Ama günün sonunda İrfan üstadın dediği şekilde yapmanız yeterli geelcektir, bunun üzerine yapılacak her uygulama marjinal bir fayda sağlayacaktır.

• Beğen
Tepkiler: lrfan
Eğer kullanılmışlarsa, ben iyice yıkayıp kurutup, streç filmle sarıp dolaba kaldırıyorum şüphesiz vakumlama hava ile direkt temasını keserek ekstra koruyacaktır ama oluşturacağı fark bu zahmete değer mi? Tabi elinizde halihazırda bir vakumlama makinesi ve uygun poşetler varsa ve ekstra masraf çıkarmayacaksa yapılabilir.

Ama günün sonunda İrfan üstadın dediği şekilde yapmanız yeterli geelcektir, bunun üzerine yapılacak her uygulama marjinal bir fayda sağlayacaktır.

Vakum cihazım var hocam. o yüzden sordum.
Selamlar.

2008 yılında Continental ve vittoria 700x25 gibi pahalı lastikleri vazelinle yağlayıp, karton kutu içinde muhafaza ettik. 2024 geçen eylül ayında taktık ve şu an ekimim ortasındayız. Lastiklerde en küçük bir sorun yok. Hatta ilk janta montajda maximum 130 ps hava bastık. Şuan 100-110 ps ile kullanıyoruz. Vazelini hem dış hem de iç kısmına hava ile teması kesecek şekilde sürdük. Takmadan önce kağıt havlu ile temizledik. Son olarak da sıvı sabunla yıkadık ve öyle taktık. Lastiklerin iç ve dış yüzeyleri pırıl pırıl. Ayrıca MTB Maxxis 26 lastiklerimi de aynı yöntemle 2006 yılından beri şuan hala kullanıyorum. Bir de olumsuz tecrübemi aktarayım; michelin marka 26 lastik almıştım. Kapalı garajda bir ay hiç kullanmadan beklemişti. Yanakları sakız gibi eridi ve ipleri ortaya çıktı. Satıcıya fotoğraflı olarak bildirdim. Çok temiz insanmış, parayı iade etti ve lastikler de gönderme dedi. Kısacası orijinal ünlü markaların lastikleri gerçekten doğru korunursa ömrü çok uzun olabiliyor.

Geri