Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Le Tour De France 2009

Arkaslar merhaba.
Aydan Celik ben.
Zaman sorunlari nedeniyle forumlara cok girip-cikamiyorum...
Bir dostum "forumda yazilanlari gordunuz mu?" deyince, girip okudum.

Selcuk Cilek :"...İlk etap koşuluyor.Ben de Eurosport un yorumcularına "yorumlarınıza katkıda bulunmak ümidimle" yazarak bir mail gönderdim.
Ama Türkiye de var olan korku imparatorluğu bazı yorumların "güme " gitmesi için bile yetiyor.
Yani Türkiye de ithalatçısı bulunan bir bisiklet markasının zamana karşı bisikleti ile ilgili yayında rahatlıkla detay veriliyor ama büyük turların birinde ilk kez yarışacak olan ve şu anda ABD de satış rekorları kıran,bekleme süresi olan Cervelo P4 ile ilgili gönderdiğim bilgi ..."markalar ile ilgili çok yorum geldiğini ve bunu yayında veremeyecekleri" bilgisi ile geçiştiriliyor.
Yani suya ,sabuna dokunmayan yorumlar yapacaksınız...kakara,kikiri,kendi esprine kendin gül....aman "KEYİFLİ!!!!" olsun ,torba dolsun...
"Türkiyede bisiklet sporu bisiklet kültürünün gelişmesiyle gelişecekmiş"..))) Vaaaay be....
Bisiklet kültürünü geçtim beyler.....fikir ve bilgi kültürünü yayalım ve geliştirelim...yeter.
Yorumlarım yayındaki misafir yorumcu içindir.
Konu ie ilgili başka yorum yapmayacağım..." yazmis...

Selcuk dostum, yorumlariniz biraz sert olmamis mi? Dahasi biraz itham kokmuyor mu? Ne demek Turkiye'de ithalatcisi bulunan markalari tanitip, Cervelo'yu atladigimiz. Sanirim amacinizi asan bir cumle kurmussunuz...Hicbir marka ile ya da ithalatci ile Zira hem dun hem de, butun yayinlarimizi izleseydiniz Cervelo'nun hem bisikletleri hem de takimlariyla bisiklet kulturune cok olumlu katkilar yaptigini anlattigimizi duymus olacaktiniz...Ozellikle Cervelo bayan takimi cok onemli bir girisimdir...Merak etmeyin yine anlatiriz...

Yayin esnasinda cok sayida mail geldigi icin hepsini kisaltarak okuduk. Orada kastettigim "bence en iyi marka sudur, su markanin ustune marka tanimam" tipinde maillerdir ki, onlari hic okumadik bile...

Lutfen biraz daha ozen! İnsan 3 seyin karsisina gecince cosuyor: Direksiyon, Mikrofon ve Klavye... Bana sorarsaniz klavyelere Enter yerine "Emin misin, bir daha dusun" diyebir tus konulmali...

Diger elestirelere bir sozum yok. Begenmemek herkesin en dogal hakki. Ben de bazen banttan izledigimde, kendimi begenmedigim cok an oluyor...

Bisiklet hakkinda yazilar yazmak, cizmek vs. isler yapiyorum ama "bisiklet yazari" ifadesini hic kullanmadim. Baskalari bu sifati kullandi. Ben halen "Bisikletsever"i tercih ederim..

Bunlari polemik icin yazmiyorum.
Zaten devamini getirecek zamanim ve enerjim de yok...Dileyen olursa ozel mailden haberlesebiliriz...

Herkese baki selamlar yollar, guzel bir uc hafta dilerim...

Aydan Celik
Bisikletsever
www.aydancelik.com

Scudo
DUZELTME: Metinde bir cumle eksik cikmis: "...hicbir marka yada ithalatci ile aramizda ozel bir durum yoktur"... olacakti...

@kromoli

Merhabalar,

Bence yorumlara ve yayın şeklinize aynen devam edin, beğenmeyen mutlaka çıkacaktır, zaten bir yayını herkese beğendirme gibi bir lüksü olamaz yayıncı kuruluşun. Ben dijital platformdan zaman zaman İngilizce sunuculardan zaman zaman ise sizin sunduğunuz Türkçe yayından izlemekteyim. Espri yapılıyor geyiğe vuruldu deniyor, bunlar gayet doğal bence, İngilizce yayında bunlar olmuyor mu sanıyor insanlar.

Şöyle önerim olsun ozaman, sadece teknik bilgiler verilsin, bisikletten anlamayan kimse söylenenleri anlamasın. SSCB kanalı gibi katı ve ciddi bir yayın olsun hatta espri yapanın maaşından kessinler. Böylece bisiklete ilgisi olup başlamaya cesaret edemeyenler hiç bulaşamaz spora ve bisiklet camiamız bir avuç insan olarak kalır. süper değil mi?

Yorumlardan korkmayın (ki korkacağınızı zaten düşünmüyorum) ben dün de maillerimle katıldım programınıza, TV başında olduğum sürece de devam edeceğim. gayet güzel yayın, diğer dildeki yorumculardan bir farkı yok yayının

Teşekkürler, iyi yayınlar

NOT: ne ben Aydan Çelik'i tanırım ne de o beni tanır yanlış anlaşılmasın

@Mustafa ÇAKAR

Aydan Çelik in yazdıklarına yanıt yazmayacağım. Çünkü bu uzayıp gidecek. Ayrıca satır aralarında ulaştırdığı bazı değerli bilgileri de genel tarzının dışında tutuyorum.Ama Mustafa Bey madem isim vermiş.....bence bu bir tarzı beğenip ,beğenmemek ...bu kadar basit.....
Türkçe yorum yapılmasına karşı değilim...Misafir yorumcu Sarper Günsal ın yorumlarını severek dinliyorum....
Ancak okunan mailler de size belki o anda sahip olmadığınız bilgiler aktarılıyorsa Mustafa Çakar kardeşimin yazdıkları doğrultusunda "bu sporun gelişmesi için çabalayan bir insan" için bilgi aktarımında kullanabilmeli.Kullanılmalı demiyorum çünkü bu bir seçimdir ve "wild card" ın Türkçe karşılığı bisiklet teknolojisinden daha önemli olabilir. Tam da anlamış değilim...çünkü başka bir yerde "Specialized" kadronun ön kısmından "tahrik olduğunuda" öğrenmiş bulunuyorum.
İlk amacım doğrultusunda da konuyu uzatmayacağım.Ama bir yorumcuyu beğenip,beğenmemek ve hangi nedenlerden dolayı da beğenmediğimizi yazmak sanıyorum ifade özgürlüğüne giriyor.
Aydan Çelik in tarzında ısrar edebileceği ve yorumlarını dilediği gibi yapabileceği gibi....
Sağlıklı sürüşler dilerim.

2.etap Mark Cavendish'in galibiyeti ile sonuçlandı.

@Tuonela

Yokmu bu Herifi geçicek yaa ,gerçi virajda kaza olmasaydı bu kadar rahatmı, zormu alırdı.;)

• Beğen
Tepkiler: Mustafa ÇAKAR
Burada asıl mesele bisiklet sporuna ve kültüne kimin nasıl katkıda bulunduğudur. Kimileri bilgi paylaşımı yoluyla, kimileri bu sporla ilgili yazılar yazarak, karikatürler çizerek, kimileri ise, satın aldıkları güzel (!) bisikletleriyle özendirici olma yoluyla.
Bunların hepsi de kanımca bu kültürün gelişmesi için yararlı edinimlerdir.
Gerisi çok anlamsız.

@Bülent ÖZER

virajsız düzgün bir sprint finish olsaydı, thor hushovd zorlardı ama onuda çeken ekibi pek cok sorun yaşadı bugün, tüm kazaların içinde vardı cervelo nerdeyse

@Selçuk Çilek

Bence de konuyu fazla uzatmaya gerek yok. İfade özgürlüğüne en az sizin kadar inanıyorum. Elbette hepimizin eleştirme hakkı var. Ben sadece eleştirinin ifade edilme biçimini fazla ağır bulduğumu belirtmek istemiştim. Yoksa beğenip beğenmemek herkesin kendi takdirine kalmıştır. Yine de konuyu dallandırmaya gerek yok.Turun keyfini çıkaralım.

@Bülent ÖZER

Cavendish' in muazzam bir takımı var bence yine alırlardı etabı. 3.etap finişi daha uzun bir düzlükte olacak yine keskin bir viraj var ama. Tom Boonen daha öne çıkabilir gibi geliyor bana.

(link)

Merhaba,

Turu internet üzerinden seyradebileceğimiz bir adres var mı? Yazarsanız memnun olurum.

Dün (link) adresi fena değildi ama bugün girdiğimde " bulunduğunuz ülkeden izlenemez" diyor :)

Cavendish oldukça güçlü bir bitiriş yaptı. Tebrik etmek lazım gerçekten, ayrıca takımıda son ana kadar hatasız ve olması gerektiği gibi çalıştı. Bunuda göz ardı etmemek lazım. Tabi ben yinede şunu belirtmeyeden geçemeyeceğim, acaba diyorum LPR ve Petacchi tura davet edilmiş olsaydı farklı olurmuydu? :)

@Mustafa ÇAKAR

Yok yahu, yanlış anlaşılma olmasın... Ben aslen takım bazında Liquigas ve Katusha taraftarıyım:) Bireysel sporcu bazında da Menchov ve Garzelli... Ama şimdi Petacchi de turda olsaydı bugün sonucun daha farklı olma ihtimalide olmazmıydı sizcede? :)

• Beğen
@Aytaç Biber

Haklısın farklı olabilirdi belki. Ama bence columbia bütün takımı Cav üzerine kurmuş ve çok muazzam çalışıyorlar bu kadar organize olan bir takım bence turda yok. Sprint kaybederlerse sürpriz olacak sanırım.

• Beğen
Tepkiler: Aytaç Biber
Yarınki finish daha güzel olacak. Columbia-Quickstep-Cervelo birlikte girer yarın esas görürüz yarınki finishte kimin ekip daha iyi çalışacak.

• Beğen
@Mustafa ÇAKAR

Bu şartlarda en güçlü ekip onlar gözüküyor sprint etaplarında. Buna bir itiraz olamaz evet. Ama başka güçlü sprinterlerde var. Mesela Bennati, Napolitano, Boonen gibi isimler bugün sprinte giremediler. Milram takımıda Ciolek için iyi yer tutamadı. Sonraki etaplarda hesaplar farklı olabilir bu yüzden.

• Beğen
Bu arada, Yukiya ARASHIRO kimdir yahu? Bu isme daha önce hiç dikkat etmemiştim, bugün oldukça iyi bir bitiriş yaptı.

Geri