Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Levyesiz hızlı lastik değiştirme

Durano 11-12 bin km sonrasında çorap gibi takılıp çıkartılıyor. Yöntem, levye veya tekniğe gerek kalmıyor :) Ama ilk takarken baya inatçı.
Benim en zorlandığım lastik jant ikilisi Veloflex master ile prime 38 mm Black Edition olmuştu. Özellikle çıkartmak tam bir işkence.

Hayde bre deyip kolları sıvayıp girişmek lazım. Lastik duruşumuzdan, kendimize olan güvenimizden korkacak ilk başta. Şöyle bir ayağını denk alcak. Ben bu adamı uğraştırmayım, levyeyi çıkartır yoksa diyecek. Bak nasıl lap diye oturuyor yuvasına namussuz... :D

Scudo
@uslsy siz o vücutla aletsiz aynakol, ruble de sökseniz şaşırmam :) Biz dünyalılar olarak levyeye devam.

Hahha. Hocam küçülmeye çalışıyoruz yıllardır anca bu kadar küçüldük. Sürmüşlerde dezavantaj Ama lastik, aynakol, ruble, pedal değişimlerinde işe yarıyor. :koptum: :komik:

güzel yöntemmiş. ama gerçekten efor istiyor.
Bir iki denemeden sonra tekniğin oturması ile aslında çok da yorucu olmamaya başlıyor. Hatta kafam anlatımda olmasa videodakinin yarı kolaylığı ve zamanında değişebiliyor o lastik.

• Beğen
Tepkiler: karanbatu
Bir ara beraber pedallayabilirsek bendeki dt swiss 55c ile vittoria corsa g+ deneyelim :) şahitlerim var inanılmaz zorluyor insanı

Bir ara beraber pedallayabilirsek bendeki dt swiss 55c ile vittoria corsa g+ deneyelim :) şahitlerim var inanılmaz zorluyor insanı

Corsa bende de var , yeni ise ilk başlarda biraz huysuz olabiliyor :)

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Kesinlikle faydalı bir bilgi en azından benim gibi yeniler için nasıl yapılıyor sorusuna bir cevap .Hoş böyle bir girişimde bulunmam parmaklarımın birkaç tanesiyle vedalaşmam anlamına gelir. :D Ben iyisimi işi ehillerine bırakayım.

images.jpeg.jpg
elinize sağlık hocam nerde hızlı değiştiren görsem aklıma gelir :D

İster telli ister katlanır olsun, isterse zırhlı olsun veririm parasını lastikçiye değiştirtirim.:D

İşin şakası bütün lastikleri levyesiz söker ve takarım.Sağolsun bisikletçim püf noktasını öğretti.Emme söylememo_O:snzdglsn:

Edit:Özel mesajıma dadananlar oldu ne olur anlat diye,yine de söylemem:snzdglsn::tskler:

Editin büdütü:
Hadi yine iyisiniz, overlokçu ayağınıza geldi.:D
Lastiğin bir yüzünü taktıktan sonra ikinci yüzünü takıyorsun ya; lastiği elinle jantın içinde devamlı ova ova ortalıyorsun.Lastik hiçbir zaman jantın çeperlerine değmeyecek devamlı ortalayacaksın .Sözlü anlatınca pek olmuyor ama sadece ovalayarak ortala ve lastiği janttan uzaklaştır.En zor lastik bile levyesiz çok kolay takılıyor.
Sökerken de lastiği başta ovalayarak janttan uzaklaştır ve ortala.Çok kolay çıkıyor

Bu teknikti galiba @srdrmrs anlatıp ve uyguladığı bir video atmıştı. Ova ova lastiği çıkarıp takıyordu.

@uslsy biraz kol gücü gerek orası belli. Deneme yatım bir tanesinde yaparken öteki lastikte baya debelendim, olmayınca bıraktım. Maşallah sizin vücut baya yerli yerinde triathlon kısmının özellikle de yüzmenin faydası galiba. :)

• Beğen
Tepkiler: HakanAydn
Evet , tost makinesi ile çektiğim bir video vardı :) Bende bir kaç video çekmeyi planlıyorum bakalım.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Neden olmasın? Bilerek patlatır bi bilek şov yaparız Vanilyalı Max karışılığında. :D

Kesinlikle faydalı bir bilgi en azından benim gibi yeniler için nasıl yapılıyor sorusuna bir cevap .Hoş böyle bir girişimde bulunmam parmaklarımın birkaç tanesiyle vedalaşmam anlamına gelir. :D Ben iyisimi işi ehillerine bırakayım.
Yalan yok bilek gücüne dayanıyor iş biraz. Güvenmiyorsanız levyeye devam... :)

Evet , tost makinesi ile çektiğim bir video vardı :) Bende bir kaç video çekmeyi planlıyorum bakalım.
Hocam görmemiştim. Bilsem adınızı anardım videoda yada posta başlarken. Affola...

• Hahaha
Tepkiler: Hami Bulut
Geri