Scudo Sports

Lise bölüm seçimi

olympos

Daimi Üye
Kayıt
16 Ağustos 2014
Mesaj
238
Tepki
189
Yaş
26
Şehir
İstanbul
İsim
Enes
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Öncelikle herkese iyi akşamlar, ben lise 2. sınıf öğrencisiyim ve anadolu lisesinde okuyorum yani bi meslek eğitimi görmüyorum. Seneye seçmeli dersleri seçeceğiz.(sayısal ağırlıklı, t-m, sözel, fen, dil vs.) benim kafamda belirlediğim bir kaç meslek var. Çoğu sayısal ağırlıklı. O mesleklerin çoğu matematik ve fizik derslerinin iyi olmasını istiyor fakat benim bu derslerim ne iyi ne kötü. Belirlediğim meslekler: Otomotiv mühendisliği, Mekatronik mühendisliği, Mimarlık, Biyomekanik, Arkeoloji. Öncelikle mesleklerle ilgili düşüncemi yazmak istiyorum.

Otomotiv mühendisliği:
Arabalara duyduğum ilgiden dolayı istediğim beğendiğim ve her zaman severek yapacağım bir meslek.

Mekatronik Mühendisliği:
Bu mesleğin geliri gayet iyi. Babamın çalıştığı şirketten gördüğüm kadarıyla ve makinaları ilgi duyduğum için istiyorum. Mekatronik mühendisi olan bi abiyle konuşma şansım olmuştu, bana eğer bu meslekte iyi bi yerde olmak istiyorsan 4 yıllık makina mühendisliği kazanıp aynı zamanda da 2 yıllık mekatroniği okumalısın demişti. Eğer kazanırsam 2 üniversiteyi aynı anda okumaya çalışacağım.

Mimarlık:
Çizimimin diğerlerine oranla iyi olduğunu düşünüyorum ve bunu geliştirebileceğime inanıyorum. Ve günümüzde çizimlerin artık elle değil bilgisayardan yapıldığını da biliyorum.

Biyomekanik: Okulumuzda yapılan bi konferansta bu meslek tanıtılmıştı. Çok hoşuma gitmişti. Fakat bu mesleğin ülkemizde hiçbir üniversitede bölümü yok. Yani bu mesleği seçersem yurdışında okumalıyım.

Arkeoloji:
Bastığımız toprakların altında kalmış canlı kalıntıları veya tarihi eserlerin yerüstüne çıkartılması. Beğendiğim bi meslek fakat iş imkanı çok kısıtlı. Hayatımızı rahat bir şekilde devam ettirebilmek için bir meslek öğreniyoruz ve o meslek için 15 yıldan fazla okul okuyoruz. Bu mesleğin iş imkanı az olduğu için biraz olumsuz bakıyorum.

Asıl sorum ise şu: Eğer eşit ağırlık(türkçe-matematik) okursam notlarım sayısala göre yüksek olur fakat üniversite eğitimimde zorlanabilirim sayısal okumadığım için. Eğer sayısal okursam lisede notlarım düşük olur fakat üniversitede daha rahat olurum diye düşünüyorum. Sizce hangisini yapmalıyım? Fikirlerinizi bekliyorum
 
Scudo
Sayısal seç tıp oku... Makina muh. Bitirdiler ülkede, mekatronik otomotiv hepsi makinanın alt dalıdır...
Özel sektörde durumlar sakat, çoğu üni. Mühendsilk açıldı nitelksiz makinacılar mühendsiler yetişiyor...
Devlette almıyor...
Mantar gibi özel üni. Türemiş son yıllarda hiçbir özelliğin kalmaz...

Yurtdışı imkanı meslek kariyer imkanlar maddi manevi doyum konusunda tıp derim...

Birde pilot olma imkanın varsa (hava kurumu üni. Özel üni. V.b.) tüm plan ve bütçeni bu konuya ytırıp çabanı özellikle tavsiye ederim...
 
  • Beğen
Tepkiler: olympos
sayısal kardeşim sayısal zamanında tm seçerek eşeklik yapmışım
 
  • Beğen
Tepkiler: olympos
@r.ezk

Abi özelde okumayı düşünmüyorum tabi burs olayı olursa iş değişir. Devlet okullarını kazanmak içinde elimden geleni yapıcam. Açıkçası pilotluğu düşünmüyor değilim. Yorumun için teşekkürler
 
her insan ilerde kendini daha iyi konumlara getirebilecek meslek dallarını seçmek ister tabi bunlara heves yaptığın bölümleride eklemek mümkün...ben sayısal bölüm seçmenin okumanın biraz yetenek işi olduğunu düşünüyorum matematiğe fiziğe kimyaya lise 1 2 de ilgisi olmayan yada notları düşük olan birisinin aman ben doktor olmak istiyorum sayısal bölüm seçeyim sonra duruma bakarız demesi ilerde facia getirebilir...lisedeyken bunu yapan arkadaşlarım oldu..sayısal seçip çok düşük ortalamarla liseyi bitirdiler..lise 1-2 nin amacı budur benim gözümde öğrencinin kendini ölçüp tartıp ona göre geleceğine yön vermesidir.
sonuç olarak;güzel kardeşim bir insan makine mühendiside olmak isteyebilir veya doktorda...ama kapasitesinin buna yetmeyeceğine inanıyorsa daha gerçekci hedefler koyup ona göre bölüm seçmesi gerekir diye düşünüyorum sonradan üzülmemek için...bende hava harp okuluna gitmek isterdim hep ama sayısalda hemen hemen türkiye derecesi yapmak gerektiğini öğrenmiştim fizik kimyam o kdar iyi olmadığı için tabiki eledim..
 
  • Beğen
Tepkiler: olympos
Bende senin gibi anadolu lisesinde 2. sınıfa gidiyorum bende çok karasızım senin gibi, eşit ağırlık seçeceğim çünkü sayısalları çok iyi yapamıyorum ama ortalamam da çok kötü değil öbür derslerde de öyle kısmet bakalım inşallah ikimiz içinde hayırlısı olur.
 
  • Beğen
Tepkiler: olympos
Bende lise 2 öğrencisiyim. Fizik hariç diyer tüm derserim iyi kafam çok karışık.ama sayısalla daha sıcak bakıyorum. Çünkü küçuklükten beri fen e ve bilme ilgi duymuşumdur.hayırlısı bakalım okul bitmeden rehberliik servisine bi uğricam.

(Devrik cümle max lv. :D :D :D :D)
 
  • Beğen
Tepkiler: olympos
Valla ben bizim okulların çok boş olduğunu düşünüyorum zaman öldürme yeri başka bir eğitim verildiği yok doğru düzgün akademisyenler bilgili olabilirler tamam ama öğrencilere öğretebilme kabiliyeti sıfır tamamen teorik bilgi üzerine kurulu bir düzen bu ülkede hayalleri gerçekleştirme oranı trilyonda birdir pembe hayallerin bir anda yok olur gider bence iyi para kazanacağın bölüme git...
 
  • Beğen
Tepkiler: hakan64 ve olympos
Herkese yorumları için teşekkür ederim. @MertAG
Benim okuduğum okul çok şükür iyi eğitim veriyor genelde, ama milli eğitim dil konusunda çok kötü. İngilizcede 5 yıldır aynı konuları veriyor hoca dışarıdan kitap aldırıp birşeyler öğretmeye çalışıyor. Almanca dersine bir kitap dahi vermiyor devlet, birde madde koyuyor devletin verdiği kitaplar haricinde kitaplarla ders işlenemez diye. Hoca da kötü olunca dersi kendimiz anlamaya çalışıyoruz. Almancayı önce ingilizceye çevirip ingilizceden türkçe anlamaya çalışıyorum. Her sene de sınav sistemi değişiyor. Almanyada okuma hayalim vardı ama bu şartlarda çok zor
 
Yazdığın meslek grupları çoğunlukla sayısal alana yönelik. Bu durumda sayısal seçmelisin.

Not ortalamana çok fazla takılma, benim lise ortalamam 2.50'di herhangi bi eksisini görmedim, üniversiteyi kazandım. Okuldan 80 puan geleceğine 69 puan geldi. aradaki 11 puan öss'de 3 soru demek. Yani lise hayatın boyunca ortalamanı yüksek tutmak için verdiğin uğraşın karşılığı = 3 öss sorusu. Değmez bence.

Öss'ye odaklan. Okul yalan, okulda bişey öğrenmiceksin. Seni sınava dershane hazırlayacak :)

Lise sonda biyoloji, fizik ve geometrim 0'dı karnede. Sorumluluk sınavlarına girip mezun oldum.
Aynı yıl Öss'de biyoloji, fizik ve geometrim(8+11+9 soru) fulldü. Alakasız yani. Beni okula göre SIFIRLIK öğrenci olarak değerlendiren sistem, ÖSS'ye göre SÜPER öğrenci olarak değerlendiriyor. Fark nereden kaynaklı? Çünkü ben test sistemine odaklandım ve ona göre çalıştım.

Okulu salla :)
 
  • Beğen
Tepkiler: hakan64 ve olympos
Evet beyler bayanlar kenara çekilin ve bu uzmanı dinleyin

Güzel kardeşim benim çok heveslisin anlıyorum ama şunu göz önünde bulundurman lazım 1 o mesleğin direkt olarak ilgilendiği çalışma alanı ülkemizde var mı?

Otomotiv mühendisliği
Ülkemizde ağır sanayi henüz yok tek tük diyebileceğimiz seviyede genel olara araba fabrikaları uzakdoğudan gelen parçaları birleştirip kargoluyor montaj tezgahı gibi kullanıyorlar yani o yüzden yok
Mekatronik mühendisliği
Bizim ülkemizde bu mühendisleri anladığım kadarıyla 3 mühendis dalını da bildiği için 3 mühendis alacağımıza bunu alalım manasında alıyorlar

Mimarlık
Eşşek gibi oturup gecelere kadar çizerim iyi bi proje yaparım çevrem iyidir diyorsan buyur gir

Biyomekanik
Girmiyorum bile ülke dışı meslek

Arkeoloji
Şimdi bu tür sanatsal dallar artık gıda örtünme ve barınma ihtiyaçlarını karşılamış avrupa ülkelerinin insanlarının ordaki ortalamaya göre çalışacağı ve bu insanların hayali olan meslekler oluyor zaten ufak ülkeler gelirler gani gani işsize bile para veriyolar yani bunu okuyup ancak akademik kariyer yaparsın yada formasyonla tarih öğretmenliği beklersin

Bu söylediğin meslekler yurtdışında iyi paralar kazanırlar ama burada tırt mesleklerdir ve neye göre belirledin bunları kafandan mı attın yoksa küçüklükten beri istiyormuydun bunu söyle önce bir de şu var türkiyede üniversite okumak harbiden çok kolay yurtdışında liselerde bi halt öğretmiyorlar ama üniversitelerde rıza komiserin tabiriyle dayıyolar odunu hem hayat pahalı hem de burdaki tıptan daha çok çalışmak gerekiyor anladığım kadarıyla.
Ve r.ezk haklı kesinlikle haklı şu anda tıp piramitin en üstü (kaliteli tıp oluyor bu da ilk 50.000 içinde olman gerek anlamını taşıyor)
Okulun iyi eğitim vermesi verdiği mezunlarla belli olur mesela bizim gibi mezunların yarısı itüyü odtüyü boğaziçini kapatıyorsa diğerleri de yüksek alıp daha yüksek almak için tekrar giriyorsa olağanüstüdür ama 10 yıl önce verdiği bir mezunla övünüyosa kusura bakma ama o okul kötüdür bir de sene sonu 12 yıllık hocalar formasyona gidiyor bizim en kaliteli hocalar gidiyor 50 öğretmenin 34'ü ve yerine dandik hocalar gelicek muhtemelen (ve muhtemelen sizin okulda 12 yıllık öğretmen yoktur) uzun sözün kısası olgun bir avrupa kentinde yaşasaydık sözel de seçebilirsin derdim ama hukuk (1-2 bölüm daha var) vs seçmeyeceksen sakın tm okuma canın yanar kafanı taşlara vurursun şimdiden söyleyeyim sana. Sen de kimsin dersen lise son sınıfım yüksek dereceli bir okulda Ve bir şey daha çok karışık yazdım farkındayım ama okuldaki rehberlikçiler kadar kafa açamam adamlar aşmış artık beyaz futboldan daha beterlerini gördüm burda da konu eğitim ama bişeyler anlatıyolar ama ben kendilerinin bile anladığını zannetmiyorum. Ben buralardayım bana burdan -ama tercihen öm ile- ulaşırsan kafandaki soru işaretlerini kaldırırız
 
Geri