Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Look mu? XT mi?

beykan

Forum Demirbaşı
Kayıt
3 Temmuz 2006
Mesaj
457
Tepki
100
Şehir
BURSA
SHIMANO XT PD-M780 MTB KİLİTLİ PEDAL mı? 150tl

LOOK QUARTZ MTB KİLİTLİ PEDAL WHITE mı? (carbon deildir) 150tl

fiyatlar aynı sizce hangisini almalıyım ?
 
Scudo
ben de öyle düşünüyorum ama yine de Turkiye'de kullanan çok az en iyi seçimi yapmak için danışmak istiyorum...
 
Acizane fikrimi yazayım, bir kaç sene önce benzer bir tartışma olmuştu.Look pedal için bir şey diyemem kullanmadım ama shimano xt ile pd-540 modelleri arasında ne dizayn olarak nede ağırlık olarak hiçbir fark yok( bu senenin modellerinde xt nin dizaynını biraz değiştirdiler eski modeller birebir aynısı) teknik sayfasından da incelediğim kadarıyla kullanılan bilye çapları filan hepsi aynı aradaki tek fark fiyat yani bir tanesi yaklaşık 90-100 lira diğeri 150 lira aradaki fark birinin üzerinde XT yazması.

eğer ki kararınızı shımanodan yana kullanacaksanız kesinlikle xt ye para vermeyin derim 540 aynı işi görecektir.Ekstra bir alternatif isterseniz welgonun ve Union 5600 modellerinin rulmanlı pedalları mevcut ağırlık olarak xtr seviyesinden daha hafif. yanlış hatırlamıyorsam tanesi 130 gram civarı ve rulmanlı oldukları için bakımları çok kolay ve çok daha sağlam iç yapıları var.

Şimdi baktım deltanın sitesinden 540 modeli 92 lira , union ellerinde kalmamış aynı dizayn ve hafiflikte olan welgo var kesinlikle fiyat performans olarak sorduğunuz pedallardan çok daha sağlam ve hafif.Sorduğunuz look pedal da rulmanlı diyor ama görüntü itibariyle çamurda sıkıntı yaratacak bir dizayna sahip kullanan bir kaç arkadaşın yorum yazması daha mantıklı olur.benim tavsiyem kesinlikle aşagıda linkini verdiğimdir.

(link)
 
  • Beğen
Tepkiler: beykan
@ferhat köse

çok teşekkür ederim, look u kullanan bir arakadas çamur performansı çok iyi diye bahsetmiş, kilitleme sertlik ayarı yokmuş ama var olan ayar çok uygun demiş... 279gr bu arada look agırlık olarak da iyi gibi, wellgo pedalı kullanan bi arkadas 1.5 senede gevşedi ve düzelmiyor demişti bende biraz dayanıksız oldugunu düşünmüştüm. kendisi mtb deil tur bisikleti süren birisi üstelik o açıdan biraz soğumuştum ondan elemiştim ama tekrar bir gözden geçireyim...
 
@beykan

Bütün spd pedallar belirli sürede bakım ister bu bakımı yapmaz iseniz muhakkak benzer sonuçlar alırsınız. bu xt için de geçerli look için de .Rulmanlı pedalların bakımı çok daha kolay oluyor welgonun aynısı olan Union 5600 pedalını 1 yıl kullandım hiçbir sıkıntı yaşamadım 6 ayda bir düzenli olarak içini açıp milini ve rulmanlarını greslemiştim.mevcut kullandıgım yol pedalımı da aynı şekilde düzenli olarak bakımını yaparım hiçbir sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar.
 
  • Beğen
Tepkiler: beykan
wellgo dan kilit kısmı iki parçadan oluşuyorya o parçaların esnekligi gitmiş baya bi uğraşmışlar söküp ama olmamış dediği kadarıyla bende shimano 505 var bisikletin uzerinde gelen 5 senedir çok tepindim üzerinde sert kullandım yeni deiştirme ihtiyacı hissettim... dediginiz gibi belki de hiç bakım yapmamıştır sorun cıkarınca da duzelmemiştir bir daha... ben yarın deltada bi karara varırım welgoyla look arasında :) teşekkür ediyorum çoook paylaşımınız için...
 
  • Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
Forumdan ikinci el bir Look Quartz almıştım. İlk SPD deneyimim.
Başka bir pedal denemedim ama ben çok memnun kaldım pedaldan.
Sertlik ayarı kalleri ile oluyor. Bir tane 15° ve bir tane 20°'lik kali var.
Kutudan 15° olan çıkıyor sanırım sadece.

İlk başladığımda iki kere düştüm patates çuvalı gibi.
Bir keresinde ise tehlikeli bir düşüş yaşayacaktım ama balık gibi çırpınınca hemen çıktı ayağım pedaldan.
Onun dışında internette okuduğum yorumlarda hep, "durup dururken ayağımdan çıkıyor" denmiş (Mtbr'de sanırım), ben hiç öyle bir problem yaşamadım.
 
  • Beğen
Tepkiler: beykan
look pedalı almış bulunmaktayım şuan takmaya calışıyorum :)) bakalım nasıl olcak :)
 
Hayırlı olsun kazasız iyi günlerde kullan.Look quartz mtb pedalı bir arkadaşım kullanıyor oda forumdan almıştı gayet memnun.Resimlerini bekliyoruz.
 
teşekkür ederim paylaşırım bu ara reba rl 2012 almaya çalışıorum hepsini koyarım :)
 
Pedalde look
jant mavic
kadro colnago
vites sistemi campy
sele, italia
lastik continental
gidon boğaz sele borusu token
fren bacakları konusunda tereddürlerim var :D
 
@Hakim Arslan

yani daha açıklayıcı olur musun?konu ile alakası? :)
 
Geri