Scudo Sports

Loop ve spd sl pedal farkı

EsQaRe

Aktif Üye
Tepki
104
İsim
Ahmet DEMİRER
Bisiklet
Cube
İki ayrı model yol ordaki var ancak aradaki farkları nelerdir?
Kal bağlantıları farklı
Pedal bağlantıları farklı
Peki ayakkabı ile kal birleşim yerinde fark mevcut mu ?
Pedallar arasında ne kadar fark var kalker birbirine uyumlu mu?
Konu hakkında bilgisi olan paylaşırsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Bilen yok zanedersem.

Scudo
Bu linkteki konuda sanırım cevaplarınızın bir kısmını veya tamamını bulacaksınız.
(link)

@EsQaRe

@hamlet2006 Teşekkürler inceleyeceğim

@hamlet2006 inceledim ancak istediğim sorunun cevabını alamadım özellikle look ile shimano spd-sl yol ayakkabılarının altında bulunan vida yerleri ve vidalar arasındaki farkı merak ediyorum.

@EsQaRe
Look'un kullanımı pek yaygın olmayan birkaç ayakkabısı var, bunların vida yerleri ile şimano ayakkabıların vida yerlerinin farkını mı soruyorsunuz? Yoksa Look ve Shimano kallerin takılabileceği ayakkabıları mı?

@Murat B. Doğrusu tam bilmiyorum elimde 2015 model DMT Libra ayakkabı var ancak shimanonun sm-sh 11 modeli kal li hem taban olarak hemde vida olarak uymuyor ne yapabilirim, nasıl ayakkabıyı kullanıyorum onu araştırıyorum

Ayakkabı Tabanı bu şekilde shimano kal üzerinde gelen vidalar uyumsuz.

Dosyalar

• P_20180408_125216_1_p.jpg
    P_20180408_125216_1_p.jpg
    53,1 KB · Okunma: 61
@EsQaRe
Ayakkabınız Speedplay uyumlu gözüküyor, fakat alttaki iki ve ortadaki deliği kullanarak shimano veya look kal de takabiliyor olmalısınız.

@Murat B. Bey Evet speedplay uyumlu ayakkabı shimano yol kali ile birlikte gelen vidaları takmak istediğimde vidalar geniş oluyor, kal üzerindeki vida yerleri ayakkabına geniş geliyor.
Shimano yerine look yol kalı almış olsam onda da vidalar da sıkıntı yaşamıyım acaba

Shimano ve Look 3 vida uyumlu. Speedplay 4. Dolayısıyla evet Look kali almış olsanız dahi sorun yaşarsınız.

3 vidayı 4'e çevirmek için adaptör kullanılıyor. Sizin durumunuzdaki gibi tersi durumda adaptörü var mı bilmiyorum, olacağını da sanmıyorum

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
@EsQaRe
Sanırım geriye son seçenek olarak speedplay pedal ve kal setini almak kalıyor. Wiggle’da vardı diye hatırlıyorum

@MehmetAliB.@Cemil Dada o zaman speedplay özellikli bir pedal ve kal bakmam gerekiyor anladığım kadarıyla her kese yardımları için teşekkürler.
peki nerede bulabilirim Türkiye'de satan varmı acaba bildiğiniz.

@EsQaRe
Rastlamadım, sanırım yurtdışından aldığınızda da 200€ kadar harcamanız gerekecek.

peki teşekkürler araştırayım biraz

@EsQaRe Sahibindende Speedplay x1 satan vardı, halen duruyor mu bilmiyorum. Bakımı hariç çok övülen bir pedal. Görüntüsü de çok şık

Geri