Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Macera Mühendisi

İsmail Selçuk

Founder Pelokon Cycling Team on Strava
Tepki
2.480
İsim
İsmail SELÇUK
Başlangıç
1997—98
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Herkes merhaba.

Yeni sayılabilecek tarihte, 2023 yılının Kasım ayında aktif hale getirdiğim Youtube kanalıma ( (link) ) bisiklet ve doğa ile ilgili videolar yüklüyorum.

3 mart 2024 tarihinde Mtb parkur çalışmalarını görmek üzere bisiklet hakemlerimizden ve sıkı bir dağ bisikleti binicisi olan Ahmet Yıldırım ile beraberdik. Aklındaki parkuru bana gösterirken yaşadığı heyecanı her zaman içinde yaşayan birisi. Teknik parkuru bir şekilde tamamlayıp, 2018 yılı UCI dağ bisikleti yarışı için oluşturulmuş parkurunda teknik kısım üzerindeyken inişi tamamlayıp normal eğimli bir patikada aniden ön teker hakimiyetimi kaybedip kafamın üzerine çakıldım.

Burnumda parçalı kırık ve açıklar oluştu. Ambulans çağırıp acilde kırık yerine konuldu ve burnuma dikiş atıldı. Şu anda tedavi sonrası sürecim devam ediyor ve normal yaşama dönmek için büyük çaba ediyorum. Videoyu henüz izlememiş olanlar için uyarıda bulunmak istiyorum: Lütfen hassas kalpler, kan, kesik, kırık görmeye dayanamayacak izleyenler bu videonun içindeki ilgili uyarı yazılarından sonra izlemesinler. Video sonunda ise dikişleri aldırdıktan sonraki görüşlerim mevcut. İsteyen bu kısma geçebilir. İsteyen izlemeye son verebilir.

Süreç halen netleşmedi. Plastik Cerrahi bölüm hocaları tarafından burun kırığının elle düzeltilmesi (manuel redüksiyon) oluşan parçalı kırığın nasıl kaynayacağı, atılan dikişlerin izlerinin ne derece düzeleceği kontrol edilerek görülecek olan bir problem neticesinde burun estetiği ameliyatı ihtiyacı doğabilir. Bu süreçte ilk yardım eğitimi ve uygulamasının bilinmesi gerektiği bir kez daha ortaya çıktı. Atel atma, tampon yapma, turnike vs. ... Çok şükür olay sonrası tampon ve burun kırığını yerine koyulması oluşacak sorunların büyük çoğunu çözdü. Gecikilse her şey çok daha zor olacaktı.

Antrenmanda dağ bisiklet yarışları için parkur çalışması yapan Terminatör diye nitelendirdiğim Ahmet Yıldırım ile beraberdik. Yeni tasarladığı, olabileceğine inandığı bir rota üzerinde teknik antrenmanı tamamlamıştık. Kaza ise riskin çok az olduğu belki 50/60 sefer geçtiğim bölümde gerçekleşti. O ana kadar da bilincim ve gücüm yerindeydi, yorgun değildim. Yolu görüyor ve hamle için bekliyordum. Ama nasıl olduysa gidon döndü ve bisiklet kontrolümden çıktı. Kaza anını Premiere Pro'da defalarca kare kare izledim. İlk olarak sağa yatan ön tekeri sola çevirmek için hamle yapınca ön teker hakimiyeti kaybolup anında bisiklet üzerinden uçuyorum. Kollarımı yere koymam bir şey ifade etmiyor ve yüzümü, kafamı direkt yere vuruyorum. Hakimiyeti ilk olarak kaybedip kafamı yere vurmam arasında yaklaşık 1.5 sn var. Vurur vurmaz gözlük kırılıyor ve parçaları yere dağılıyor. Sonrası malum...

Kaza sonrası forumda incelemesini yaptığım Giro Foray kaskım kırıldı ( İnceleme ) . Bisiklet gözlüğüm 4 parça oldu ve belki de burnumun kırılmasına sebep oldu...:(Garmin edge 830 ekranı, kapağı ve tutucusu kırıldı.

Maddi manevi hasar aldığım antrenmanım her ne kadar kötü sonuçlanmış olsa da buna da şükür diyorum. Aksi bir durumda köprücük kemiği kırığı, çene kırığı, beyin kanaması, kafa travması, dişlerin kırılması, kol bacak, omurilik sakatlıkları da olabilirdi. Ölecekmiş gibi yaşamalı, elden geldiğince hayattan keyif almalı ve hiçbir şeyi ertelememeli. Hayat çok kısa ve pamuk ipliğine bağlı.

Bana destek olmak için kanalıma abone olmayı, videolarımı izlemeyi, beğenmeyi ve yorum yapmayı unutmayın. İyi seyirler dilerim.

(link)

(link)

429792503_1872117243232312_8097789407661644424_n.jpg409114186_1872117239898979_4766019124787335641_n.jpg429776049_1872117236565646_3146226766190604704_n.jpg430068594_1872117246565645_2411152258506975492_n.jpg

Son düzenleme:
Scudo
Çok geçmiş olsun. Türkiyenin en tanınan Down Hill biiskletçisi Burak Uzun da yakın geçmişte ciddi bir kaza geçirmişti. Bildiğim kadarıyla FT sürecinde şu an. Yaptığımız spor en güvenli haliyle bile risk barındırıyor, MTB klasmanında bu risk biraz daha fazla gibi.

• Beğen
Tepkiler: İsmail Selçuk
Çok geçmiş olsun. Kısa sürede toparlamanız dileklerimle.

• Beğen
Çok talihsiz bir olay olmuş. Çok geçmiş olsun, en kısa sürede iyileşmeni dilerim. Daha kötüsü de olabilirdi diye düşünmekten başka çare yok.

• Beğen
Büyük geçmiş olsun @İsmail Selçuk
Çok ciddi kaza atlatmışsınız, Allah korusun..
Çok teşekkür ederim. Ucuz atlattım. Şok hali ile tüm detaylar halen gözümün önünde :(

Çok geçmiş olsun. Türkiyenin en tanınan Down Hill biiskletçisi Burak Uzun da yakın geçmişte ciddi bir kaza geçirmişti. Bildiğim kadarıyla FT sürecinde şu an. Yaptığımız spor en güvenli haliyle bile risk barındırıyor, MTB klasmanında bu risk biraz daha fazla gibi.
Çok teşekkür ederim. Sanırım Burak'la aynı gün kaza yaptık. Yol daha riskli gibi ama Mtb'nin etkisi büyük oluyor. Yavaş bile olsanız taş kaya etkisi tesiri büyütüyor. (Pink bike'da yorumum da var hatta)

Çok geçmiş olsun. Kısa sürede toparlamanız dileklerimle.
Çok sağ olun. Umarım en kısa sürede dağlara dönebilirim.

Çok talihsiz bir olay olmuş. Çok geçmiş olsun, en kısa sürede iyileşmeni dilerim. Daha kötüsü de olabilirdi diye düşünmekten başka çare yok.

Hakikaten öyle düşünüp olumluyorum kendimi. Beterin beteri var. Kamera kaydını tampon esnasında kapatıp direkt boyun, sırt, köprücük kemiklerimi ve dişlerimi (dilimi dişlerim üzerine gezdirerek) kontrol ettim ve sadece burun kırığıyla kurtulduğum için şükrettim.
Çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: M.İhsan
Çok geçmis olsun, umarim en kisa sürede eski halinizden daha iyi bir sekilde yollara döneesiniz.

• Beğen
Büyük geçmiş olsun, çok üzüldüm, acil şifalar dilerim.
Hepimiz aslında ufak da olsa bir risk içerisindeyiz. Böyle bir aileyiz. İnşallah kimse böyle bir şeyi yaşamak zorunda kalmaz.

Çok geçmiş olsun.
Çetin abi çok teşekkür ederim.

Çok geçmis olsun, umarim en kisa sürede eski halinizden daha iyi bir sekilde yollara döneesiniz.
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: trainspotting35
Geçmiş olsun.

• Beğen
@İsmail Selçuk çok geçmiş olsun. umarım en kısa sürede sağlığınıza kavuşursunuz.
Yazınızdaki şu paragrafta o kadar haklısınız ki, çoğu zaman bu gerçeği hepimiz unutuyoruz.
“Ölecekmiş gibi yaşamalı, elden geldiğince hayattan keyif almalı ve hiçbir şeyi ertelememeli. Hayat çok kısa ve pamuk ipliğine bağlı.”

• Üzgün
Geçmiş olsun.

• Beğen
Ölümden dönmeli kaza sonrası psikolojiyi az çok bilirim, maalesef ben de tecrübe ettim. Hele ki o anları hatırlıyorsanız 1, 2 sene gözünüzün önünden gitmez.

Gördüğümde gerçekten üzüldüm. Youtube kanalı da gayet iyi gidiyordu. Umarım en kısa zamanda iyi olursunuz. Allah büyüğünden korusun. Sezonda beraber güzel güzel rotalar yapalım kendinize iyi bakın, hızlı iyileşin :)

Son düzenleme:
  • Üzgün
Geçmiş olsun kral. Allah beterinden saklasın. Acil şifalar.

• Beğen
Geçmiş olsun Allah beterinden saklasın,siz daha tecrübelisiniz o yüzden şunu sorucam,kaskınız normal kask değilde fullface kask olsaydı hasar daha az olabilirmiydi sizce? dağ bisikleti kullananlar fullface kullanması daha sağlıklı diyebilirmiyiz?

• Beğen
Geçmiş olsun, her zaman kaza riskiyle bisiklet sürüyoruz. 150-200 km şehirlerarası sürüş yaparız, başımıza hiç kaza gelmez ama markete ekmek almak için giderken çok büyük bir kaza yaşayabilir ya da atlatabiliriz.. Sizin ve çevreniz MTB konusunda bilgisi olması ve kaza yaşama riskini biraz daha fazla düşünüyor olmanız muhtemel ve belki de daha kötü bir sonuç çıkmasını engelledi ancak esas önemli konulardan biri de kazadan sonraki psikolojik durumunuz.. İnerken kaza geçirdiğinizde, eski inişlerinize göre bu sizi sonraki inişleriniz için ne derece etkileyecek, bu da önemli... En kısa zamanda toparlamanız ve son kazanız olması temennisiyle 🙋🏻‍♂️

• Beğen
Geçmiş olsun, dilerim en hızlı ve eskisinden çok daha iyi bir şekilde sevdiğiniz bisiklete dönersiniz.
Üzüldüm. Umarım bu hayatınızdaki son kaza olsun.

• Beğen
Geçmiş olsun, ucuz atlatmışsınız diyeyim. En kısa zamanda sağlığınıza kavuşmanız ve parkurlara dönebilmeniz dileğiyle..

Yalnız videoda dikkatimi çeken bir nokta oldu. "Sıkı bir dağ bisikleti binicisi" dediğiniz Ahmet Yıldırım isimli arkadaş kask ve eldiven kullanmıyor. Umarım sizin başınıza gelen kazadan sonra koruyucu ekipman kullanmaya özen gösterir.

Geçmiş olsun. Allah beterinde korusun. Ucuz atlatmışsınız.

Yazdığınız gibi ekipman çok önemli. Biraz da dikkat ve şans belki de...

Sağlıklı pedallar.

Kazasız ve keyifli turlar.

five

• Beğen
Geri