Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Maden suyu markası?

Scudo
bizim evde maden suyu düzenli olarak tüketilir. meyve aromalı maden suları haliyle daha fazla tüketiliyor. hemen hemen her markayı kullanmışızdır. en beğendiklerim freşa, kızılay, beypazarı, akmina birde son denediğim migrosun kendi ürettirdiği maden suyu. fiyat performans açısından şuanda en iyisi migrosunki 6 adeti 1.9 tl ye aldım en son. maden suyunda dikkat edilecek bir başka unsurda sanırım içinde şekermi var yoksa tatlandırıcımı. bazı tüketiciler kilo endişesiyle şeker yerine tatlandırıcıyı tercih ediyor. tatlandırıcı tabiki bizim itiyacımız olan şekerin yerini tutmuyor. kandaki tükenen glikozun takviyeside gerçekleşmiyor ve sonuçta enerji takviyesi beklentisi boşa çıkıyor.

• Beğen
Tepkiler: Erol KOLAS
Meyveli maden suları gerçekten sağlıklı mı? Bunların içinde konsantre meyva özütü bulunuyor. İmalat aşamasında tadı ve kokusunu arttırmak için bir çok katkı maddesi ilave ediliyor. Ayrıca raf ömrünü uzatmak için sağlıksız sanayi ürünleri katılıyor.

Önceki yorumları okumadım ama beyler sırma'nın kivili muzlu olanını içmeden bence diğerleriyle kıyaslamayın. Bir tane bitirdim, 2.sini açtım dayanamadım.
Kokusu da muhteşem. Sırma'nın suyunu sevmem pek acıdır ama bu sodalarına bayıldım.

not: soda sevmem asla normalde; içerken pişman olurum da sodayı da başka türlü içemiyorum yani.

Daha doğrusu gazlı içecekleri de pek sevmem; kimyadan bilirim ayrıca bu tip içeceklerde sıvı-gaz karışımlarında mutlaka soğuk tüketilmesi gerekli; çünkü sıcaklığın düşmesi demek sıvı gaz karışımların daha mutlak gerçekleşebilmesi gerek. Bildiğim kadarıyla özellikle kola kandaki oksijen miktarını düşürüyo. Hatta bu en fazla coca-cola tüketene ödül verilen bir yarışmada kazanan talihli çocugun öldüğü haberi örnek gösterilirdi bize zamanında. Bu tarz içecekler karbondioksit gazıyla sıkıştırılıp soğukta bekletiliyordu ya da öyel bir şeydi, 6-7 sene oldu öss'den uzak kalalı ;) kusura bakmayın tam net açıklayamadım bunu.

arkadaşlar ben maden suyunun vcutta kalsiyum atılımına neden olduğunu duymuştum yanlışım varsa düzeltin lütfen ve bu konuda bilgili arkadaşlardan paylaşım bekliyorum bu arada ant. larda maden suyundan vazgeçmem hatta bu yüzden boğazımı birkaç kez fena üşüttüm acısından yemek yiyemedim 100-130 km lik sürüşlerimde benzinliklerde durup buz gibi maden suyunu arka arkaya iki şişe içiveriyorum :) ayrıca maden suyunu meyvesuyuyla karıştırın çok güzel oluyor suluk içinde asidi gidiyor zaten hazır aklıma gelmişken hakan yazman ın elektrolit içecek tarifi vardı onuda vereyim bilmeyen arkadaşların işine yarayacaktır 1 litre kaba 1-2 bardak %100 üzüm yada elma suyu koyun bi şişe asidi alınmış maden suyu yarımşar çay kaşığı karbonat ve deniz tuzu antrenman sırasında kuru üzüm de atıştırdınızmı bolca sodyum ve potasyum alımış olursunuz işte powarede ve gatorade gibi içeceklerde bu işe yarıyor ancak içlerinde katkı maddeleri (topaklanmayı önleyici raf ömrünü uzatıcı v.b.) var aspartam var seçim sizin hem bu tarif oldukça ekonomik oluyor

@reha genç

akmina dogal maden suyu degildir.. makinede icine gaz ekliyorlar. kesinlikle tavsiye etmem..

• Beğen
Tepkiler: cpt.enes
Genelde Beypazarı tüketiyorum, bazı zamanlarda meyve suyu nektarları karıştırdığım oluyor ama genlede sade içerim, mineral açısından zengin olması profesyonel veya amatör tüm sporcular için elbette sağlıklı ve gerekli kılıyor maden suyunu fakat spor ile ilgilenenler dışında diğer insanlar genelde olaya mineral açısından bakmıyor ve sadece mideyi rahatlatmak için içiyor..

@Muhammed PINAR

ya muhammed kardeşim forumdaki bir çok mesaja yorum yazmıssın. bir konuda bilirkişi olabilmek için gercekten o konuda ilgili ve bilgili olmak lazım değilmi?
bu konuya yazan insanlar ortalama her gün 20 ila 50 km arasında antrenman yapan pedallayan sporcular. oysa sen beni bende seni tanıyorum demem oki sevgili genc kardeşim her konuya bişiler yazmak yerine sende o sporcuların yaptığını yapsan daha iyi olacak. pedalla genc arkadasım pedalla boylece 1.5 km de nefesimiz bitmez bisikletin zevkine varırız.

maden suyuna gelince sahsen vucudumun bitkin olduğu anlarda 1 limon suyu sıkılmış maden suyu doğal bir doping oluyor.

selam sağlık ve dua ile

@levo_redkid

içinde gaz olmayan maden suyu mu var yapmayın Allah aşkına, mutlaka var hepsinde, hangi maden suyunu gördünüz ki su, limonata veya ayran gibi oldugu gibi aksın, koladan gazozdan farksız foşur foşur hem de, gaz değil mi onlar :) yanlışım varsa biri düzeltsin..

ben inişdibi marka maden suyunu seviyorum. genelde maden suları sıcak kaynaktan çıkarılıyor, inişdibi sodası soğuk kaynaktır ve işlemden geçmeden şişelenmekte diye biliyorum. yanlışsa düzeltin arkadaşlar.

beypazarı ve kızılay markalı maden sularını içmenizi öneririm diğerlerini içtiğinizde su tadı geliyor...

@celil.mayaoglu

Arkadaşımızın bahsettiği olay, normal suya gaz basılmasını anlatmak için.
Dikkkat ederseniz Madan suyu sodası markalarında şu şekilde ibare görürsünüz,
Doğal Maden Suyu Sodası.

Akmina geçtiğimiz dönemlerde bildiğimiz mineral değeri olmayan yada çok düşük değerdeki suya hava basarak soda adı altında satış yapıyordu. Baktı ki kimse bu şekilde almıyor, ardından doğal mineralli ve mineral değeri yüksek bir kaynak bulup doğal maden suyu üretmeye başlamıştır.

Sonuç olarak içindeki gaz, yani karbondioksit maden suyunun acı ve buruk olan tadını azaltmak ve içimi kolaylaştırmak için yapılan bir yöntemdir. Halilye bütün markalarda gaz basımı mevcuttur.

beypazarı yada kızılay yada sırma + yarım limon :) meyveli soda denen şeyleri kesinlikle içmem... mineral takviyesi yapmıyor bu ürünler, gazozlardan pek farkı yok (yanlışsam düzeltin)

ben de beypazarı kullanıyorum ama arastırdıgımdan falan degıl :) bızım buraya kolacı gelıyor ondan uygun bı fıyata alıyorum. ama cok memnunum tadından vs.
bır de dogal maden suyu olduktan sonra markanın cok bır sey degıstırecegını sanmıyorum. varsın kalsıyumu 235 mg almayayım da 200 mg alayım :)

maden sulu karısımlara gelınce de. forumda okuduktan sonra elma suyu - m.s. karısımını yaptım. hayatımda ıctıgım en kotu tatlı ıcecektı. karısımları yaparken once az mıktarda yapıp tadına bakın !!!

@Selim Üsel

bır de sındırımı kolaylastırıyor dıye bılıyorum (CO2 nın sulu cozeltılerı asıdıktır.) yemegı fazla kacırınca fln :)

işte MTA'nın analiz (link).. ;)

gençler soda ile maden suyu karştırılıyor sanırım
maden suyu: doğan ibaresi ile yer altı sulardan elde edilir. bursa bilmem nere nere oralarda yerden çıkar ve tesislerde şişelenip satılır. bunlarda doğal olarak gaz vardır yani hava kabarcıkları görülür.
soda: ise firmaların kendilerinin tesislerde yapay olarak co2 ile su mineral vs yi şişemesi sonucunda oluşur.

ikisi arasında tervcih yapılacaksa mutlaka doğan maden suları tercih edilmelidir. bu içeceklerin her birinin etiketinde ne olduğu yazar.

internetten ufak bir araştırma ile bu bilgilere ulaşabilirsiniz..

kızılay veya sarıkız ama genelde sarıkızı tercih ederim dier sodaları tek de içiyorum yanı asıtlerı az ama sarıkızı cok zor ıcıyorum ve fıyatı da dıer lerıne göre uygun

Geri