Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Maksimum nabız ve performans hakkında...

FTP testini Coggan'ın protokolüne uygun yapmadığınız sürece de verilere güven olmaz. 20 dk öncesindeki 5 dk all out efor ile anaerobik yorgunluk yaratmanız lazım ki 20 dk'lık değer aerobik olsun ;)

FTP hareketli bir veridir, 6-8 haftada bir test tekrar iyi olur, yoksa zonlar hatalı olur, analizler de güvenilir olmaz

1705412043478.png

Scudo
FTP testini Coggan'ın protokolüne uygun yapmadığınız sürece de verilere güven olmaz. 20 dk öncesindeki 5 dk all out efor ile anaerobik yorgunluk yaratmanız lazım ki 20 dk'lık değer aerobik olsun ;)

313800 dosyayı görüntüle

Teşekkür ettim

elit trainer FTP için bu protokol de yönlendiryor 20yavaş 3x1dk sprint 1 dk molalı 5dk dinlenme 5 dk efor 10 dk dinlenme 20 dk sprint sonra kapatabiliyorsun ama devam edersen kayıt dışı 20 dk dinlenmem veriyor, ben bunu bi kaç FTP yaptıktan sonra anlayabilmiştim :)

2 bölümü var baktım biraz tavsiye ederim

• Beğen
Tepkiler: lrfan ve sccetin
FTP değeriniz güncel değilse trainerda ERG moduyla yapmak zorlayabilir. Kapatıp (ERG OFF - Zwift içinden veya app üzerinden) yapmak daha verimli oluyor. Yoksa dikte ettiriyor :)

Test sonucunda çıkan 20 dk ort. Watt x 0.95 ile FTP değeriniz çıkar, yani 1 saatte vermeyi beklediğiniz değer, ama pro sporcular bile 55 dk anca veriyor o değerde güç.

TTE - tükenme değeri de ölçülebilir, yani FTP değerinizde kaç dk gidebiliyorsunuz, aerobik motor ne kadar büyük test edin ;)

1705413641709.jpeg

Son düzenleme:
bence threshold power ftpden daha belirleyici bir deger. Ftp testi yaptiktan sonra birde tte testi yapin. Bu olay ozellikle dag tirmanislarinda cok ciddi farkediyor. Ftpnize guvenipte kartepeye vurursaniz hata edersiniz :)

Geri