Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Malum önümüz kış ve giyim

Scudo
Benim de kafamı kurcalayan bir soruydu ne zamandır. Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olurlarsa harika olur:)
 
Decathlon'u bir inceleyin. Nefes alan kışlık, termal spor giyim ürünleri var gayet uygun fiyatlı.
 
  • Beğen
Tepkiler: Deniz Yavuz
Sıfır maliyetli bir kış kıyafeti yok ancak geçmişte kullandığımız bazı metodları paylaşayım.
En etkili soğuktan korunma malzemesi gazetedir.Günümüzde balıkçılar,motorcular ve profesyonel bisikletçiler inişlerde bildiğimiz gazete kağıdı kullanırlar.Geçmişte ben gazetelerden uyku tulumu yapar uyurdum.Hürriyet haftasonundan ideal bir uyku tulumu oluyor.Kağıt bantlarla boyunuza göre bantlarsanız 0 derecelerde bile konforla uyursunuz.
Kış kıyafeti için elinizde var olan bir uzun kollu t-shirt'ün içini,flex (yumuşak) naylonla kaplarsanız( dışını da yapabilirsiniz) 0 derecede sabit hızla bırakın üşümeyi terlersiniz bile.Aynı işlemleri 10 tl lik ayak bileğini saran eşofmanlarla alt giyime de uyarlayabilirsiniz.Bütçenizi 20-25 tl ye çıkartırsanız Maltepe pazarında(Ankara için) ucuz yağmurluklar var (ya da dışkapı Yunus Emre çarşısında) yeter ki isteyin çözüm çok.
 
Nefes alan altlı üstlü thermal içlikleri 15-20 TL ye edinebilirsiniz. Dechatlon'dan...kış sporları sezonunun açılmasını beklerseniz hipermarketlere ve Tchibo'ya da uygun fiyatlarla geliyor. Dış giyim ise biraz daha pahalı maalesef..su ve rüzgar geçirmeyen ama nefes alan malzemeler yine en hesaplısı deacthlon'da oluyor. onların da alt ve üstünü 50-60 TL ye çözebilirsiniz. uzun parmaklı eldiven ve kulaklar için bantı da düşünürseniz 100 TL ile soğuk havalarda binmenizi sağlayacak kıyafetlere kavuşabilirsiniz. bir kez aldıktan sonra sizi uzun süre idare edecektir...aslında genel kışlık kıyafet maliyetleri açısından düşünüldüğünde yüksek fiyat sayılmaz gibime geliyor. Tabi herkesin bütçesi kendi koşullarına bağlı...Öte yandan Derya beyin hatırlattığı gibi, milyon dolarlar kazanan bisikletçiler hala soğuğa karşı gazete kullanıyor...bisiklete binmek istediğiniz sürece uygun bir çözüm mutlaka bulursunuz...
 
  • Beğen
Tepkiler: Deniz Yavuz
@Mücahit Kıvrak

Gazeteyi göğsüne koyuyorsun(içine) T-shirt ü üstüne çekiyorsun zira 50 km/saat hız dan sonra göğse vuran rüzgar aniden ter'i buharlaştırarak ciddi bir ısı kaybına yol açıyor.Bu geceyi acilde geçirtebilecek kadar kaslarınızı kilitleyebilir.Hızlar 100 km cıvarı olduğunda durumu siz hayal edin.
 
  • Beğen
Tepkiler: Deniz Yavuz
(link)

(link)

Komik oldu şimdi forumu actım bu konu çıktı karşıma bende hazırlıklara başladım önce bisikletime kışlıklarını aldım 2 gün önce bugünde araştırma yapıyordum kışın normalde kullanmazdım ama bu sene şartlarımı zorlucam ve kışında pedallamayı düşünüyorum öncelikle iç giyim alıcaklarım sonrasında

(link)

yüz korumamız kar v.s için yağmurluk ta aldıkmı olay biter ayakkabu içinde aksesuarllar var bakınmaktayım hala :)
 
@önder aşık

yüz koruması olarak; kafaya tamamen geçirilen ve boyun kısmından kıyafetin içine kadar ilerleyen, göz kısmı gözlük camı şeklinde açık ve ağız kısmında da küçük delikler bulunan bir maske görmüştüm daha önce. rengi de koyu kırmızı olunca pek bir acayip duruyordu ama soğuğa karşı mükemmel bir koruma sağladığı kesin :)

ayakkabı olayı biraz sakat yalnız... geçen sene kar yağdığında dağa çıkan ve 100 km'ye yakın yol yapıp eve geldikten sonra ayak parmaklarını tamamen morarmış halde bulan bir bisikletçi hatırlıyorum. birkaç gün sonra parmakları hala tam olarak iyileşmemişti, sonraki akıbetini bilemiyorum...

ben bisikleti çok öyle spor amaçlı kullanmadığım zamanlarda botla binerdim kışın; ama o kadar ağır bir ayakkabıyı yüksek kadansta çevirmenin imkanı yok tabi :) spor ayakkabı da direkt burundan başlayarak ayakların buz kesmesine sebep oluyor, çift kat çorap da çözüm değil.

ne yapsak, ayakkabıların içine de mi gazete koysak?..
 
Dealextreme'den ucuz kışlık aksesuarları sipariş edip kalanlarıda Decathlon'dan almayı planlıyorum. yağmurluk ve ayakkabıyıda İstanbul yolundaki outlet mağazalardan temin etmeyi planlıyorum (Ankara için) Çoğu nike, adidas, lotto v.b. outlet mağazalarda uygun fiyatlı çok güzel ürünler rast gelebiliyor.
 
Valla ben alt için bir şey düşünmedim ama bu gazete olayını değerlendireceğim...

Ayrıca North Face'in yağmurlukları var onlardan alacağım bir tane...
Burada var ama benim dediğim bundan daha iyi bu tam modeli değil.
(link)
Decathlon'a uğrarım kesin..
Şöyle bir kafa bandı alacağım bunların renklerinden 3-4 tane sipariş verebilirm.
(link)
 
sabah sabah kısa bir sürüş yaptım ama karşıdan gelen rüzgar beni oldukça rahatsız etti.Göğüs bölgesinde yoğun olarak hissettim ve sizin açtıgınız konuyu açmayı yolda düşündüm :) .Benim kullandıgım bölgede malum çok serin(çekmeköy-alemdag).Dechatlon'a ugramadan yola çıkmayacagım çünkü sağlık önemli.
 
eskiden yaz kış motosiklet kullanırdım.motosikleti bıraktım bisiklet aldım.kışın bisiklete binmeyi doğru bulmuyorum. güzel havalarda bisiklet sürüyorum.çünkü ben bisiklet sürmeyi hobby olarak görüyorum.benim için ulaşım aracı değil.
kıyafet alacaklara önerim motosiklet sitelerine bakmaları.sağlam malzemeler mevcut.
 
:) çocuklugumdan beri hep mahallede bisiklete binerdim ama büyüyünce baya bi ara vermiştim. bu yaz yeniden başladım bisiklet aldım ve kullanıyorum. bu foruma üye olunca neden milletin bana oyla baktıgını anladım :) cünkü ben kot pantolon tsortle gidiyordum gideceğim yere :) yolda bisiklete binenlerde bakıp gülüyorlardı :) demekki neden elbise seçimimiymiş :) ama ben olesine geziniyordum :) bi kaç gündür forumu okuyorumda elbise olayı hakketten önemliymiş :) cünkü tsortle terledikten sonra birde sahil rüzgarı yiyordum :) simdilerde havalarında soğumasıyla dış kıyafet bakmaya başladım. gazete olayıda cok hosuma gitti :)
 
@Cihat ÖZİNAN

Katiliyorum ve tecrubeyle sabit: ucuz bir motorsiklet montu dahi bisikleti cok soguk havalarda (-15'e kadar ben test ettim) kullanmaya imkan veriyor. Tabii maske, uygun strec pantolon ve uygun ayakkabi da gerekiyor. Bu arada kisin, hele karin ustunde, bisiklet surmek muthis zevkli.
 
  • Beğen
Tepkiler: nihat yildir
@Derya Keçeci
Gazete kağıdı nemi çekmez mi? Yani biz vücudumuzdan teri uzaklaştırmaya çalışıyoruz. İşte ben bunu anlamıyorum. Kışın hem rüzgar girmesin diyoruz hem ter elbiside kalmadan çıksın istiyoruz. Eee ter ile birlikte ısıda çıkacak. Vücut soğuyacak, bu işler nasıl olacak...:)
 
Kış turlarını yüksek tempolu veya çok düşük tempolu yapmamak lazım. terleyip terleyip kurumak pek hayra vesile olmuyor. giiyim kadar parkur-süre ve tempo üçlüsünü iyi ayarlamak lazım diye düşünüyorum.
 
@Salih Dinçer

Önemli olan soğuk rüzgarı yememek.Gazete kağıdı,terden ıslandığında çıkartıp,yenisini koyacaksınız...Tempolu gidilen 40-50 km yolda en fazla 2 kez değiştirirsiniz...Eğer bütçe uygunsa,250-300tl'lik windstopper alırsınız.Ancak yine de oldukça soğuk ve rüzgarlı havalarda gazete takviyesi iyi bir çözümdür..
 
Geri