Scudo Sports

Manitou Axel Sorunu

Burçak Erbil

Forum Bağımlısı
Tepki
2.665
Merhabalar,
İki gün önce bu amortisörü aldım ve henüz bisiklete takmadım. Ancak birşey farkettim ki, Lockout fonksiyonu tam olarak çalışmıyor gibi:
Ayarı lockout konumuna getirdiğimde maşanın üzerine abanıyorum, ancak "çok ani şekilde" abanınca ve "5-10 mm yaylandıktan sonra" kitleniyor ve bırakınca kilitli kalmayıp tekrar eski konumuna geri dönüyor.
Bu normal mi? Yani lockout konumundayken hiç oynamaması gerekmez mi?

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

Scudo
Merhaba

Bahsettiğin şey bir hidrolik problemi gibi görünüyor. Ancak bütün lockoutlu amortisörlerde güvenlik mekanizmaları vardır ve lockout pozoisyonunda ani darbe geldiği zaman esner ki amortisör bundan zarar görmesin. Ama yinede bakmadan bir şey söylemek zor. Getirme şansın olursa en azından bir bakalım.

bende super bow fun kullanıyorum ve bende de manitou trace war birbirne çok benzer amortisörler bunların genel çalışma makinazması bu şekilde yavaş gelen darbeyi normal şekilde emerken sert gelecek darbede kitleniyo emniyet kemerininçalışmasına benzer bi durum war yani benim anladığım yolda giderken küçük sarsıntıları kesiyo ama büyük çukurlarda yada sen ayağa kalktığında ani efor sarf ettiğinde esnemiyo yani kitleniyo bu şekilde bi pozitif etkisi varmış !! gibi geldi bana sen ne düşüneceksin kullanınca merak ediyorum :)

Herkese merhaba

Orkun ve Ozan'ın dediklerine sonsuz katılıyorum tamamen dogru tesbitler yapmıslar...

benim düşüncem de yağında bir eksiklik olmasındandır. Genelde bu tip amortisörlerde yağı çok azda eksilse o şekilde yapabiliyor.

Ayrıca Ozan ve Orkun'un da dediği gibi bir güvenlik mekanizması var. Ama yine de yağ ölçüsüne bakmakda bir fayda var.

Eğer imkanın varsa www.answerproducts.com bu linki incelemeni öneririm. İngilizcen varsa buradan servis manuelini indirerek fikir sahibi olabilirsin.

Sanırım amortisoru yeni almıssın. Eğer ikinci el olarak aldıysan bakım yaptırmanda bir fayda olacaktır. Yeni aldıysan aldıgın yere gostermende fayda var

Meraba Ulaş, ben Burçak!
Nasılsın?
Cumartesi günü aldığım amortisörden bahsediyorum :))
Verdiğin linkten bir inceliyim, bu normal mi değil mi diye...
Peki yağı az ise eklemesi kolay mı? Ne tip bir yağ kullanmak lazım?
Olmazsa İstanbula geldiğim bir zaman getiririm bakarız.

Geri