Konuyu başka bir yere çekeceğim. Ben bir belgeselde seyretmiştim, "uzman" birisi dedi ki doymuş ve doymamış yağ olayına bakarsak tam tersine tereyağından uzak durup margarine yönelmemiz gerekiyor. Nitekim batı ülkelerinde margarin kullanım oranı yüksektir.
Google abiye bakınca bütün yabancı kaynaklar diyor ki, margarin doymamış yağ olduğundan kolesterol içermez. Oysaki tereyağı doymuş yağlarda oluştuğundan zararlıdır.
AMA... margarinlerin çoğu trans yağlar içerdiğinden de doğrudan uzak durulması gereken besinler sınıfına giriyor. Nitekim amerikada margarinde trans yağ yasakmış. Şimdi amerikalının margarini sağlıklı mı oluyor?
Konunun uzmanı değilim... ama her margarin sanki eşit değil? Şahsen pastacıların kullandığı margarinden uzak dururdum. Bizim yemekhanede çıkan yemekler çok kötü mesela, malzemenin en ucuzunu kullanıyorlar. Pandemide benim kolesterolüm azaldı, çünkü yemekhane yemekleri yemedim.