Scudo Sports

Margarinle beslenmek

Kırıcı ifadeler kullanmayalım!
🚴‍♂️🚴‍♂️🚴‍♂️

Scudo
Son bir sene fazla margarin tüketmiştim.Fazla spor yapıyordum,yakarım zannettim.Önce iki ayağımda ağrılar oluşuyordu,sonra bir ayağımı yere basamadımVaris teşhisi konuldu.5 ayda anca düzeldi,şimdi hertürlü yağı bıraktım.

Pastahane/fırın ürünleri içinde yüksek oranda margarin barındırır.
Mümkünse uzak duralım, çok seviyorsanız evinizde kendi malzemelerinizle yapınız...

Pastahane/fırın ürünleri içinde yüksek oranda margarin barındırır.
Mümkünse uzak duralım, çok seviyorsanız evinizde kendi malzemelerinizle yapınız...
Anneannem tereyağının sertleştirdiğini söylüyor. Kitaplarda margarinle tarif yazıyormuş, hadi bakalım çık işin içinden çıkabilirsen...

Konuyu başka bir yere çekeceğim. Ben bir belgeselde seyretmiştim, "uzman" birisi dedi ki doymuş ve doymamış yağ olayına bakarsak tam tersine tereyağından uzak durup margarine yönelmemiz gerekiyor. Nitekim batı ülkelerinde margarin kullanım oranı yüksektir.

Google abiye bakınca bütün yabancı kaynaklar diyor ki, margarin doymamış yağ olduğundan kolesterol içermez. Oysaki tereyağı doymuş yağlarda oluştuğundan zararlıdır.

AMA... margarinlerin çoğu trans yağlar içerdiğinden de doğrudan uzak durulması gereken besinler sınıfına giriyor. Nitekim amerikada margarinde trans yağ yasakmış. Şimdi amerikalının margarini sağlıklı mı oluyor?

Konunun uzmanı değilim... ama her margarin sanki eşit değil? Şahsen pastacıların kullandığı margarinden uzak dururdum. Bizim yemekhanede çıkan yemekler çok kötü mesela, malzemenin en ucuzunu kullanıyorlar. Pandemide benim kolesterolüm azaldı, çünkü yemekhane yemekleri yemedim.

Son düzenleme:
Konuyu başka bir yere çekeceğim. Ben bir belgeselde seyretmiştim, "uzman" birisi dedi ki doymuş ve doymamış yağ olayına bakarsak tam tersine tereyağından uzak durup margarine yönelmemiz gerekiyor. Nitekim batı ülkelerinde margarin kullanım oranı yüksektir.

Google abiye bakınca bütün yabancı kaynaklar diyor ki, margarin doymamış yağ olduğundan kolesterol içermez. Oysaki tereyağı doymuş yağlarda oluştuğundan zararlıdır.

AMA... margarinlerin çoğu trans yağlar içerdiğinden de doğrudan uzak durulması gereken besinler sınıfına giriyor. Nitekim amerikada margarinde trans yağ yasakmış. Şimdi amerikalının margarini sağlıklı mı oluyor?

Konunun uzmanı değilim... ama her margarin sanki eşit değil? Şahsen pastacıların kullandığı margarinden uzak dururdum. Bizim yemekhanede çıkan yemekler çok kötü mesela, malzemenin en ucuzunu kullanıyorlar. Pandemide benim kolesterolüm azaldı, çünkü yemekhane yemekleri yemedim.
Pastacilarin kullandigi bitkisel susuz yag olarak geciyor %99.9 saflikta yag ve aroma ve renklendiriciler(vita, alba, ustam yag vs.). Margarin ise bu bitkisel yagin su, sut, suttozu gibi maddelerle karistirilmasi, su ve yagi homojen kivama getirmek icin emulgator, sulu yagi koruyabilmek icin de koruyucu, baskin kokunun bastirilmasi icin aroma vericiler(margarin fabrikasinin yanindan gecerseniz o kokuyu alabilirsiniz) uzerine multivitaminli yazabilmek icin de vitaminler... %70 yagli margarinimiz hazir.

Trans yaga gelince, ulkemizde bildigim kadariyla %1 in altinda olanlara `Trans Yag Yoktur` ibaresi ekleme hakki taniniyor, %0.01 muz iceren sut de `muzlu sut` olarak satilabiliyor maalesef...

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
yağı doğal yolla almak en mantıklısı gibi sanki çerez vs ama illa da alınacaksa zeytinyağı o da günlük bir çorba kaşığını geçmemek kaydıyla aksi halde en sağlıklısı bile zararlı olabiliyor boşuna dememişler azı karar çoğu zarar diye

1980li yıllarda, bembeyaz undan ekmeğin üzerine yaklaşık 2mm kalınlığında margarin sürdürüp, üzerine toz şeker serpip yerdik.

• İnanılmaz
Tepkiler: MutluGezgin
Geri