Scudo Sports

Marka kalite sıralaması

yüksek modellerı ögrenmek amaclı sordum yoksaa alacagım bısıklet 1100 tl ye kadar kıncı el model

sadece merak ve ogrenmektı belkı de ben aktaramadım soru amacımı

Scudo
Marka değerleri konusunda biraz araştırma yapmıştım ilk 3:
1) Trek
2) Giant
3) Specialized

Bisiklet denince akla mtb de S-WORK yolda Pinarello gelir.
Eğer başlangıç seviyesi alıcaksan salcano dan uzak dur derim. Mosso veya whistle alabilirsin. Daha uygun fiyatlı carraroda var tabi :)

@barismctb

bu mesaj daha yol gosterıcı oldu salcano yerıne bıanchı tercıh edeyım o zaman

@hakan torun

Average yani "ortalama" dediğiniz Colnago ve Look markalarının başlangıç fiyatlarına bakmanızı öneririm.

@Berke selam
Fiyat yuksek olabilir

Siralama sadece tarafima ait
Yani zevkler

Dikkat ederseniz cogu kisinin ilk 3 e koydugu trek bende average listesinde
Neden orda? Ben begenmiyorum
Bu kadar basit

Colnago ve look icinde ayni seyi soyleyebilirim

Colnago yerine cervelo alirim
Look yerine giant alirim

Bu boyle gider

Ona bakarsan wilier derosa gibi ucuk pahali markalarida eklemedim

Bunun sonu yok cunku

Yinede ben ilk besimde israrci ve iddialiyim

@Burak Kuruoğlu ben btwini yazmadim unuttugumdan degil cunku salcano bile daha degerli bir markadir gozumde

Btwin basarisiz bir marka degil tabi ben exper degilim
Ama ben kendi zevkimle dusuncemle yazdim bunu

Decathlona para kazandiracagima accel gruba yada salcanoya para kazandirmak gibi bisey para ulkede kalsin derim

bisikletin mercosu sivaslıizzettir, bemevesi cayttır woswosu trektir, aşırı makyajlı hatunuda pinarello hanımdır

@hakan torun tamam da bir markayı beğenmiyorsunuz diye ona ortalama bir marka diyemezsiniz ki benim anlatmak istediğim konu o. Bu şuna benziyor "Rolls-Royce markasını beğenmiyorum, ortalama bir marka." Yok ki öyle bir dünya adamların en ucuz arabası milyon euro'lar ile ifade ediliyor. Yoksa zevkinize saygı duyuyorum ama dile getirme şekliniz yanlış.

Sevgili @Berke
Btwin e yapilan haksizlik
Hak verirsinki rolls-royce'a yapilacak haksizlikla pek alakali olamaz :)

Ben ayni fikirdeyim
Sabit fikirlimiyim? On yargilimiyim? Hic bilemiyorum. Ama bence btwin marka degeri olarak bir zincir marketin toplattirdigi f/p orani amacli kitleye hitap eden bir urun. Ben ust duzey gruplarla performans/trainee yapiyorum. Hic birinden bugune kadar benim ortalamaya yazdigim markadan almak isteyen kisi duymadim

Ama ilk 10 marka icin herkesin ici gidiyor

Bende kendi kondusyonuma grubuma zevkime gore belirledim

Bu arada ilk bisikletim carraro idi

Artislik derdinde degilim yani

Ama giant varken btwin alinirmi?

@Bisikletsurenadam unutmadik kalbimizde ve listemde var ;)

"iyi" ve "kötü" gibi kavramların, belli seviye bisikletler için geçerli olmadığını düşünüyorum. Olsa olsa aralarında marka imajı farkı vardır. Ne S-Works, Pınarello'dan "iyi"dir ne de Cervelo'dan "kötü"dür. 100 birimlik bir ürünü alırken bunun 30 birime ürünün kendisini, 70 birime ise o ürünün marka imajını satın alırız ve böylece gözümüzde "iyi" kavramı oluşur. Nacizane görüşüm budur.

• Beğen
Tepkiler: Haluk Eke
Marka kalite sıralaması ???
Genel intiba herkesin bildiği markaları sıralamakdan ibaret olur.

Ehline bakarsan işçilik, malzeme, emek harcanan öyle imalat işleri olur ki, bakmaya kıyamazsın.
- (link)
http://s2.postimg.org/7u93qjell/passoni_wired.jpg

2012 yılında inceleme ve kullanma imkanı bulduğum GURU Photon (özellikle 2012 version) dehşet bir kadroydu. Herkes bilmez Lightweight URGESTALT diye birşey var. Nihai hedef olarak: Cervele Rca üstüne tanımam. Ayrıca bahsetmeye değer el yapımı Steel, Ti vs. özel frameset'ler var ki...
http://s18.postimg.org/ijyb4hmih/lightweight_frameset.jpg

Merak ettiğim nokta hangi marka size ne kadar para verdi de markaları bu kadar yere göğe sığdıramadınız. iyi reklam yapıyorsunuz yaptığımız tartışma gereksiz olarak düşünüyorum bir tek kadro yapıyorlar diğerlerini tedarik ediyorlar.bence bisikletler değil sizler markasınız. Dünya şampiyonu bir bisikletçiyi kullandığı marka mı şampiyon yapıyor yoksa kullanan bisikletçi mi? önemli olan sizlersiniz...

@Enjoythelife

slr 500 ıkıncı elı 800 tl den baslıyo demek ıstedım

1. Trek
2. Carraro
ben başka bisiklete binmedim :)

1 Salkano
2kron
3mosso
4sedona
5colnago
6cippolini
7umit