Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Market bisikleti (100$) VS Canyon SLX 9 !? (7000$)

Bu testin sonucunu isabetli bir şekilde tahmin edebildiniz mi?

• Tahmin ettiğimden çok farklı bir sonuç çıkmış!

• İki bisikleti tahmin etmişim ama birinin sonucu beni yanılttı

• Aşağı yukarı doğru tahmin ettiğimi söyleyebilirim, beklediğim bir sonuç çıkmış!

• Toplam katılım
    69
"Çoğu zaman aklımızdan çıkardığımız şey bisikletin belli bir mühendislik çalışma sonucu üretildiğidir. Özellikle bisikletin kadro geometrisinin önemi ve harcanan mühendislikten haberiniz yoksa herzaman daha hafif bir bisiklete yönelmeniz normaldir. İşte bu mühendislik çalışması sonucu aynı ağırlıkta 2 farklı bisikletin neden birisinin daha iyi gittiğinin cevabıdır."
. Oooo Giant mühendisi bayılırım.

Scudo
@umutcelik Başka biri de gelmiş "Ondan onay alacaktınız." diye dalga geçiyor kendi aklınca. Nasıl bir saygısızlık yaptıklarının ya da sınırı aştıklarının farkında olmamaları bir yana, bir de yüzsüzlük yapıyorlar artık. Tane tane açıklamak gerek belli ki, insanı şunu anlatma konumuna sokuyorlar ama bir noktada birilerinin anlatması gerek sanırım. "Yarıș koșanlar için 10-12 saniye fark inanılmaz orası ayrı ama hangimiz için gerekli çok pahalı bisikletler?" dediğinizde bu çok pahalı bisikletlere sahip olan insanlara "Gereksiz iş yapıyorsunuz." demiş oluyorsunuz. Şimdi, bir düşünmek gerek. Burası forum değil de yüz yüze olabildiğimiz bir platform olsa, başka birine gidip de omzundan dürttükten sonra "Gereksiz iş yapıyorsun." diyebilir miyiz? Denmez, hani ayıptır ve hani bize ne değil mi?

Nedir bunun oluru? "Benim için gerekli değil." dersin, geçersin. Başkası için neyin gerekli olup olmadığını kimsenin sorgulamasına bile gerek yok. Lütfen.

Fikir beyan etmek ile insanlara ne yapmasi gerektigini soylemek arasindaki kalin cizgiyi farketmek bazi arkadaslar icin zor oluyor malesef.
Fikrinizi beyan edersiniz, makul argumanlarinizi sunarsiniz ( "bence gerekli degil" arguman degil, kisisel gorustur ) katilmayanlar kendi argumanlarini sunar konusulur, olay kapanir ama malesef burada boyle degil.

Isin bir garip yani da sifir tecrube ile "bence" diye baslayan postlar. Bike fit konusunda da cok vardi bunun gibi mesajlar. "Bence bike fit gereksiz" iyi guzel sizce gereksiz ama bike fit oncesi ve sonrasi ayni bisikleti yeterince surup elde edilebilecek bir kisisel gorus bu bana gore. Soruyoruz bu tarz fikir beyan eden arkadaslara, bunu tecrube ettiniz mi diye cevap elbette hayir ama gereksiz.

misal @beermug kendi deneyiminden bahsetmis, herkes icin gecerli olmayabilir ama gorusunu destekleyecek tecrubesi var. Gereksiz diyen arkadaslar neyi tecrube ederek bu sonuca variyorlar tam bir muamma.

Yine bahsedildigi gibi isin performans disinda keyif yani var. Bu surus keyfi olur, estetik olur insanlarin tercih sebepleri farkli.

Neyse cok uzattik, ustad bunu "herkesin hayatina kimse karisamaz" diye ozetlemis zamaninda, bir kez daha analim.

(link)

225 dolar olmuş yani yüzde 80 zam gelmiş. Hani Amerika'da enflasyon yoktu????:D:D:D

(link)

225 dolar olmuş yani yüzde 80 zam gelmiş. Hani Amerika'da enflasyon yoktu????:D:D:D
Kim demiş Amerika'da enflasyon yok diye? Merkez bankaları FED, vatandaşlarına para yetiştiremiyor. Bas bas bitmiyor paralar. Enflasyon mu olmayacak? 😅

"Bence"ci arkadaşlar... Kendi adıma, kısıtlı bilgilerinin koşulsuz olarak doğru olduğunu düşünen arkadaşlara yorum yapmayı ya da eleştiri/öneride bulunmayı çoktan bıraktım. Evet bazı şeyler görecelidir ama bir çok şeyde de mevcut, yılların birikiminden kaynağını alan kaideler var. 1.70 boyla 56 kadro yol bisikleti alıp, seleyi dibine kadar oturtup rahat olduğunu iddia edenler, dropbar'ı peygamber devesinin ön bacakları gibi Allah'a yöneltenler, yol bisikletine gidon yükseltme aparatı takanlar, alt segmentteki bir grup setin üsttekiyle tamamen aynı olduğunu, arada sadece 10 gr fark olduğunu savunanlar... Değil arkadaşım, alaşımları, uygulayabildikleri frenleme gücü, pivotları hepsi farklı. Ya da eğilmek istemiyorsan, yol bisikleti değil flat bar bir bisiklete ihtiyacın var. Ya da selenin gidondan yukarıda olmadığı bir yol bisikletinde her şey yanlış demektir; yani bunların tartışılacak yanı yok. Uzar gider...

@beermug bir de bu dayanaksız fikirleri haklı olarak eleştirince kendini "şahsi fikrim, bende öyle olmuyor, düşüncemi söylüyorum" gibisinden savunanlar var. Aklı yok fikri var desen olmayacak, sussan olmayacak. Şahsen ben en sonunda duyarsızlaştım. Dayanaksız fikirlerini her ortamda acaba bile demeden ortaya saçanlar, onlara doğrusunu anlatanları sindirmiş durumda. Hal böyle olunca meydan sizin dediğiniz bencecilere kalıyor.

Hatta bu durumu özellikle otomobil sektöründe çok görüyorum.
Adam bir sensör ekliyor, bir de rengini değiştiriyor, hop fiyatı inanılmaz artıyor. :). Halbuki o sensörün oraya eklenirken üreticiye maliyeti ne, ekstra işçiliği ne değil mi? Tamam kazancını eklesin ama abartıyorlar be abi...
Böyle düsünüyorsaniz evde de kalmayacaksiniz, sokak en ucuzu bedava. Sonucta ev/daire alirken atiyorum 50000Tl lik eve/daireye 70000Tl istiyorlar ve 500tl kirasi olmasi gereken eve/daireye 800Tl kira istyorlar, Bunlar ise evlere/dairelere sensör bile takmiyorlar aksine aldigniz yada kiraladiginiz evlerin/dairelerin ufak tamiratlarini da siz yapiyorsunuz.

Buradan sonrasini suyunsesi icin degil genel forum icin yaziyorum.
Hobisini seven insan parayi düsünmez, kim nekadar kar ederse etsin hosuna gidiyorsa alirsin, alamiyorsanda kimin ne kadar kar ettigini hesaplamaz yada kimin nekadar para harcadigina karismasin olur biter, sonucta kimse kimseyi al diye zorlamiyor.
Bir bisiklete harcayacagi parayi bosa masaraf olarak görende bisikleti sadece ulasim araci icin alip kullanadir, o kisinin de hobisi bisiklet degildir.

Burada çok fazla tartışılacak bir konunun olmadığını düşünüyorum. 7,5kg bir bisikletin hem bütçe hem performans açısından BENİM için gereksiz olduğunu düşünmek çok normal geliyor. Fakat 7,5kg bir bisiklete ayıracak bir bütçem olsaydı alırdım.

Bisiklet dahil tüm hobilere harcanan paraları pek sorgulamamak gerekiyor. Her zaman daha ucuzu ve daha pahalısı olacaktır. Her zaman eleştiren de olacaktır. Çok ciddiye almamak gerekiyor.

Son düzenleme:
GCN bu konu hakkinda yeni bir video yayinlamis.

Özet geçebilecek bir arkadaş var mıdır? Ne diyorlar özet olarak? İngilizcem zayıf. Yine de izliyorum. Sadece bisikletleri izlemesi bile keyifli :)

@suyunsesi 750 Sterlin civarı ödemeye karşın pratik performans konusunda en çok sonuç alabileceğiniz nokta diyor özetle. 105 muhteşemdir, altı da alınır ama ucuz etin yahnisi de kötü olur ve sorun çıkarma olasılığından dolayı değiştirme masrafı ya da bakım masrafıyla aslında ucuzluğunu kaybedebilir diyor.

100 dolarlık market bisikletin göbeğindeki akıcılıkla 1000 dolarlık bisikletin göbeğindeki akıcılık bir olmasa gerek . Asıl fiyatı artıran kullanılan malzemeler sonra mğhendislik . Bilyalı göbek var rulmanlısı var. Rulmanlının da rulmanına göre akıcılığı var. Ne kadar ekmek o kadar köfte .

Ne kadar kondisyon o kadar mutluluk
@suyunsesi 750 Sterlin civarı ödemeye karşın pratik performans konusunda en çok sonuç alabileceğiniz nokta diyor özetle. 105 muhteşemdir, altı da alınır ama ucuz etin yahnisi de kötü olur ve sorun çıkarma olasılığından dolayı değiştirme masrafı ya da bakım masrafıyla aslında ucuzluğunu kaybedebilir diyor.
Ucuza para verecek kadar zengin olmayın diyor yani . 130 liraya çift michlen lastik aldım 3 sene önce (kampanya vardı) halen kullanıyorum. Ucuz lastik olsam çifti 60 liraydı her sene değiştir 180 lira mal pluyordu bana zamlar hariç

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Bu videoyu görmüştüm ama dikkatimi çekmemiş o zaman.
Yarışan herkesin bu videoyu izledikten sonra bağırarak evden fırlayıp o Canyon bisikleti bulup alana kadar da bağırmayı bırakmaması lazım :)
Parkurun hemen her parçasında yarışı sadece kazandırmayacak rakipleri de depresyona sokacak farklar oluşmuş!!

Özellikle de o yokuşta oluşan farka şaşırdım. Ortalama %4.7 olan bir yokuş yani aerodinaminin daha önemli olduğu bir yer. Ama hızı 20 km/h civarlarında yani ciddi farklar olması için biraz düşük. 2kg ciddi bir ağırlık farkı ama eğim bunu ön plana çıkaracak kadar yüksek değil. İkisi birleşince böyle bir fark oluşmuş sanırım.

Geçen 20dk civarı olan bir yokuşta 2 deneme yaptım. Güç 5w falan ancak fark ediyordu ki powermetre için standart sapmanın altında bir değer. Tek fark ikinci denemede jant seti 1600gr->1100gr ve bisiklette 1,5kg civarı daha az yük vardı (su, pompa, sele çantası vb). Toplam 2kg civarı bir hafifleme ve bunun 400-500 gr kısmı jant ve lastiklerdendi.
Sonuç:
%16 olan 1km kısımda 10sn fark 5:36 -> 5:26:
(link)
vs
(link)

Tüm segment 20:24 -> 19:45:
(link)
vs
(link)

Fark kağıt üstünde az gibi duruyor ama bir yarışta bu şekilde bitirdiğimizde bitişe önce ulaşan geri dönüp baktığında rakibi ortalarda gözükmüyor olacaktır. Rezalet :))

Bu demek değil ki 2kg hafifletmek için 7000$ gerekir. Daha mantıklı fiyatlara da benzer kazanımlar mümkün. Kullandığım bisiklet o hafif karbon set ve powermetre dahil o 7000$'lık Canyon'un neredeyse yarısına mal oldu. Piyasa milleti iyi aerodinami ya da hafiflik lazımsa 5 haneli paralar ödemek gerekir yalanına inandırmaya çalışıyor. Alakası yok tabii. Zaten 500gr vb gibi farklar ölçülemez olduğundan belli bir seviyeden sonrasına para vermeye gerek yok. Bu tip uç malzemeler bir özellikde çok iyi olacağım derken diğer yanlardan büyük fedakarlıklar yapıyorlar. Hafiflik-ucuzluk-sağlamlık, ikisini seç diye boşuna dememişler.

Anlamadım neden böyle bir tepki verdi, sonra yazdıklarıma bir daha baktım 'acaba yanlıș birșey mi söyledim?' diye. 🙃
Konu başka yönlere gidip tartışma uzamasın diye dün cevap yazmadım kusura bakma. Ama yönetim o mesajlara 24 saati geçmesine rağmen (şikayetim üzerinden) müdahalede bulunmadı. O yüzden konuyu takip eden diğerlerinin de affına sığınarak seni merakından kurtarayım.

Kibir ve ego kaygısı, bu gibi kişilerin en belirgin özellikleri olmakla birlikte, psikolojide 'yansıtma' olarak adlandırılan bi savunma mekanizmasına sahip. Kendisine söylemesi gerekenleri karşısındakine yüklemeleri tipik özelliktir. Karşısındakine yansıttığı içindir ki 'yansıtma' olarak tarif edilir. Kendisinde birtakım eksiklikler bulunduğu için, kendini ayrıcalıklı ve üstün gösterme çabasındadır.

Kişi zanlar üretir, yapay bir ego tatmimidir bu. Saygı göstermez ama saygı bekler, üstüne alınma ve güven problemleri vardır.

'Sen ne anlarsın ingilizceden, çekil kenara ben açıklayayım, yarım yamalak bilginle bu işlere burnunu sokma' havalarında konuya girip, 'bu mesajı atmak senin ne haddine' gibi dayılık yaptığı için, ki forumda bu tipler senin gibi bişeyler öğrenme hevesinde olan kişileri forumdan soğuttuğu için espri ile karışık verilmesi gereken cevabı vermiştim. Ama hatasını kabullenip senden özür dilemek varken, üzerine bi de sahte bi mağduriyet inşa etmesi yukarıda da bahsettiğim savunma mekanizmasının bir ürünü.

Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları ise alçak olmaya gönülldür. Necip Fazıl ne güzel özetlemiş.

Sticker lar dahil mi? 😇😁
Giant ın ve Cole Rollen jantların en büyük handikapı. İkisinde de sticker yok.😂. Giant barkod no su olan vardı gelir gelmez söktüm aynı yokuşta 1 dk fark sağladı. Giant Mühendisleri boşuna konuşmuyor yani.😂

Bu mesajı 11.8 kg'lık gravel bisikletime gösterip yarın diyete başlıyorsun dedim. İlk 500 gr için çeyrek, sonraki 250gr için bir cumhuriyet takarsın gidona dedi.
Düşününce hayatta ağırlıktan önemli şeyler de var.

Karşıdaki fikre katılmazsınız, normaldir. Ancak karşı fikri değersizleştirmek için dalga geçmek ve kendi fikrinizi böyle ağır bir cümleyle ortaya koymak, ülkenin geldiği durumun en temel sebeplerinden birisidir; kendi bildiğini dikte etmeye çalışmak. Eminim ki ben çıkıp desem ki "Yoo, bence hayatta ağırlıktan daha önemli şeyler yok." siz tutup da beni saçmaladığıma, bir şeyleri yanlış değerlendirdiğime ikna etmeye çaba gösterirsiniz.

Bu dikte mentalitesinin evrildiği yerler "Ama ramazan günü de sokakta su içilmez ya" "Ama cidden o kadar erkeğin arasında da mini etekle durulmaz ya" diye diye, toplumsal dinamitlere dönüşüyor ya da dönüşmese bile onları güçlendiriyor. Niyetinizi kimse bilemez ama yaptığınızın böyle bir açısı da var.

Karşıdaki fikre katılmazsınız, normaldir. Ancak karşı fikri değersizleştirmek için dalga geçmek ve kendi fikrinizi böyle ağır bir cümleyle ortaya koymak, ülkenin geldiği durumun en temel sebeplerinden birisidir; kendi bildiğini dikte etmeye çalışmak. Eminim ki ben çıkıp desem ki "Yoo, bence hayatta ağırlıktan daha önemli şeyler yok." siz tutup da beni saçmaladığıma, bir şeyleri yanlış değerlendirdiğime ikna etmeye çaba gösterirsiniz.

Bu dikte mentalitesinin evrildiği yerler "Ama ramazan günü de sokakta su içilmez ya" "Ama cidden o kadar erkeğin arasında da mini etekle durulmaz ya" diye diye, toplumsal dinamitlere dönüşüyor ya da dönüşmese bile onları güçlendiriyor. Niyetinizi kimse bilemez ama yaptığınızın böyle bir açısı da var.

Havalar bozuk kaç gündür, pedala verilmesi gereken enerji parmaklara verilince ortaya böyle beyin yakan alt metinler, niyet okumaları, toplumsal dinamitler, dış minnaklar falan çıkıyor.
Yürüyüş falan da iyi gelir aslında, temiz hava almış olursunuz.

Konu başka yönlere gidip tartışma uzamasın diye dün cevap yazmadım kusura bakma. Ama yönetim o mesajlara 24 saati geçmesine rağmen (şikayetim üzerinden) müdahalede bulunmadı. O yüzden konuyu takip eden diğerlerinin de affına sığınarak seni merakından kurtarayım.

Kibir ve ego kaygısı, bu gibi kişilerin en belirgin özellikleri olmakla birlikte, psikolojide 'yansıtma' olarak adlandırılan bi savunma mekanizmasına sahip. Kendisine söylemesi gerekenleri karşısındakine yüklemeleri tipik özelliktir. Karşısındakine yansıttığı içindir ki 'yansıtma' olarak tarif edilir. Kendisinde birtakım eksiklikler bulunduğu için, kendini ayrıcalıklı ve üstün gösterme çabasındadır.

Kişi zanlar üretir, yapay bir ego tatmimidir bu. Saygı göstermez ama saygı bekler, üstüne alınma ve güven problemleri vardır.

'Sen ne anlarsın ingilizceden, çekil kenara ben açıklayayım, yarım yamalak bilginle bu işlere burnunu sokma' havalarında konuya girip, 'bu mesajı atmak senin ne haddine' gibi dayılık yaptığı için, ki forumda bu tipler senin gibi bişeyler öğrenme hevesinde olan kişileri forumdan soğuttuğu için espri ile karışık verilmesi gereken cevabı vermiştim. Ama hatasını kabullenip senden özür dilemek varken, üzerine bi de sahte bi mağduriyet inşa etmesi yukarıda da bahsettiğim savunma mekanizmasının bir ürünü.

Bazı insanlar alçak gönüllüdür, bazıları ise alçak olmaya gönülldür. Necip Fazıl ne güzel özetlemiş.
Anlam veremiyorum olanlara, nasıl oluyorsa șu mesaj nasıl yanlıș anlașıldı gerçekten merak ediyorum. 🙃 Üstelik özellikle belirtmeme rağmen. 🙂

Son olarak paranız vardır sırf görüntüsü hoșunuza gittiği için alırsınız orası da ayrı, benim yakınmam ciddi ekipmanlı bisiklet sahiplerinin bisikletlerini psikolojik olarak yetersiz bulmalarına. 🙃

Yoksa yeterli derecede param olsa gidipte alacağım ilk bisikletlerden birisi giant tcr serisinin bir üyesidir. 🙃

Geri