Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Market Önünden, Canavar Olma Yoluna: Benim Gaziantep'li Yol Arkadaşım

@grunwalder01 Bu arada, yeni farkettim ben yarıştığım her bisikleti geçmiş bir bisiklete sahibim. İçime yine gurur doldu.
Alış buna @Kaan T., @BağdatlıRuhi, @kaskreis,@avare,@TuzluNişasta52! Benim bisikletim sizlerinkinden daha üstün! Ben ne nice Trekler,Cannondaleler,Bianchi SLR lar,Salcano NG650 ler geçtim! Alışın buna!

Scudo
Bir gün yolun Bursa'ya düşerse Uludağ'a beklerim belki sabit kadronun önemini kavrarsın :)

Hardtail bisiklete örnek şu model:Mosso 7571TB Deore bu modelde kadroya bakarsan kadroda herhangi bir süspansiyon sistemi bulunmuyor yani kadrosu düz.FullSuspension DH Bisikletlere örnek:Specialized Demo 8 bu modelde kadroya bakarsan kadroda bir süspansiyon sistemi olduğunu göreceksin. @BisikletliCocuk Size iyi akşamlar diliyorum...
@BisikletliCocuk Senin bisikletin benim bisikletimin özelliklerinin aynısı gibi ama ufak farklarla benimkisi daha iyi.Zaten sabit kadroyla 1-0 öndeyim.İstersen git o kadroya Rock Shox Boxxer World Cup tak,vites sistemini Sram XX1 Eagle yap yinede onun kadrosu ağır metal,dandik ve geometrisi kötü olacaktır.Şimdi benimle kavga çıkaracaklar bence bana bulaşmasın kendi düşüncemi yazdım eğer @BisikletliCocuk böyle bir şey yapmak istiyorsa yapsın...Ayrıca bana Trek Cannondale geçtiğinin kanıtı bir şekilde gösterebilir misin?

@TuzluNişasta52 Zaten burada huzur içinde siz profesyonellerle konuşmak istiyorum. Ben hiçbir şekilde kimsenin kimseyle kavga etmesini istemem. Ve sabit kadro herşey demek değildir. Dandik olan kadroyu zaten değiştireceğim. Çelik biraz daha hafifletilecek. Ve o “geometrisi berbat olan" o kadroda bir tasarım var (yada ben öyle olduğunu düşünüyorum). En azından görünümünde bir fark var.değil mi? Açıkçası bu tür yarışlar sadece test amaçlı arkadaşlarımdan istediğim. Bir rica idi. Yani anılardan başka hiçbir delil yok. Ve belki heyecandan aşırı heyecan yapmış olabilirim. Herkesden özür dilerim. Ve son olarak size de iyi geceler...

• Beğen
Tepkiler: BağdatlıRuhi
Siz madem bu kadar istiyorsunuz, o zaman yolunuz açık olsun konuyu takip ediyorum bakalım nasıl bir makina çıkacak ortaya.

@BisikletliCocuk Kendine özgü ve başkasında olmayan bir bisiklet istiyorsan klasik bisikletlere bakabilirsin. Emin ol ki klasik bisikletler etrafta belderiadan daha azdır.
Ve emin ol ki o klasik bisiklet senin kadrondan daha iyidir. Sana iyi projeler dilerim.:)

Evet arkadaşlar. 1 günün ardından karar verdim ve kadroyu güçlendirme fikrinden vazgeçtim. Onun yerine Gaziantep'teki Belderia fabrikasından (o da olmazsa Ümit'in fabrikasından) en kaliteli çelikten ama aynı şekle sahip başka bir kadro yapmasını isteyeceğim. Ve malzeme parası benden çıkacak. Eğer her 2 fabrika da isteğini kabul etmezse bir sanayiden Gaziantep'ten gelme en kaliteli çelikten ve yine aynı şekle sahip başka bir kadro yapmasını isteyeceğim. Ve her 2 yoldan sonra yeni kadromuz orijinal yeşil-beyaz rengine boyanıp,orijinal çıkartmalarına kavuşacak.

@BisikletliCocuk Niçin çelik? Bir ustaya ürettireceksen zaten fabrika çıkışı olmayacak , orjinalliği bozuk olacak :p bu yüzden alüminyum en iyi seçim :) Alü al rahat et,görüntüsü de daha bi hoş oluyor tabi zevk meselesi ama..

Boşa uğraşıyorsunuz arkadaşlar konu neredeeeeen nereye geldi. Yazışma tarzı da değişti farketmediniz sanırım. Kime ne anlatmaya çalışıyorsunuz, yapacak olan yapsın da beyhude işler.

@kaskreis
Çelik sağlamdır efendim. Bana göre alüminyum hız bisikletleri için tercih edilmesi gereken bir materyal. Ve fabrikasından yaparsam orijinalliği kalır. Çünkü üreltildiği fabrikada yapılmış bir kadrodan bahsediyoruz. Üstelik bir ustadan yaptırsam bile çelik Gaziantep'ten gelecek. Bu da benim için makul olan bir orijinallik.

Bisiklet Perf. Mühendisi mi:eek::eek:

@volkan Öz
Evet Bisiklet Perf. (Performans) Mühendisi. Arkadaşlarım benin öyle çağırır. Çünkü kendi bisikletimin dışında bir çok hız bisikleti ve MTB'nin performansını geliştirdim. (Emin olun onların hiçbiri bendeki çelikten yapılmadı). Hatta özel performans bisikleti topladığım bile oldu. Zaten büyük bisiklet markalarını böyle tanıdım. (Ha birde yarışlardan)

Çelik sağlam da kaç yıldır alü kullanıyor, merdivenlerden iniyorum,jantlarımda alü,yamulma yaşamadım hiç :) sağlamlıkta bir sıkıntı görmedim :) Neyse kendin bilirsin.

@BisikletliCocuk Madem bu tarz bisikletleri seviyorsun git kendine kadro açıları S-Works Demo 8 gibi bir bisiklet yaptır. :koptum::koptum::koptum:
Gaziantep'de olan fabrikanın üretimlerini ve çeliği neden bu kadar seviyorsun inan halen anlamadım.Al kendine düz,sadece önde süspansiyon sistemi bulunan bir kadro al ve onu en iyi donanımlarla topla ama yinede sen bilirsin konuyu takip ediyorum.

@volkan Öz
Eğer aşırı hızla beraber sağlamlık isterseniz alüminyum jantları tercih edin. Ama yolda adeta “kuş tüyü gibi yolda kaymak" isterseniz karbonfiberi tercih ediniz. Fakat benim size tercihim Al. dır (Alüminyumun resmi kısaltmasıdır)

@TuzluNişasta52
O tarz bisikletleri seviyorum bir şey demedim. Sadece istek amaçlı topluyorum. Benim bisikletim gibi bisikletlerin içlerinde potansiyel olduğunu bildiğim için yapıyorum. Zaten bilmeseydim ilk alacağım bisiklet ya hazır Cannondale'dir yada Giant kadro perf. bisiklet toplardım. Üstelik sürekli Gaziantep'teki fabrikanın ürünlerine heves yapmanın nedeni Belderia ve Ümit'in merkez fabrikası ve doğduğu yer Gaziantep olduğu için bu kadar ilimizin fabrikalarına heves yaptım.

@mariokaldato
Hikayenin güzel ama beni bozan tek şey Muhittin'in kendi kendine hareket etmesi. İşinize karışmak benim haddine değil ama Muhittin'i kara zırhlı bir şövalye kılıç olarak kullanabilirdi. Sonra yine eski bisiklet haline dönüşebilirdi. En son Hayrettin dedemiz şovalyemize kara bir büyü yapsın ve onu öldürsün. Ölüm döşeğinde olmasına rağmen Hayrettin dedemizin öldüren şovalyemiz bisikletini Melisa ablamıza verse daha iyi olabilirdi. Ama yine de emeğe saygı.

Geri