Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Martı

Kısa mesafe gitmemci taksiciler, taksi sayısını arttırmaya yanaşmayan topal ördek zihniyetliler yüzünden insanlar alternatif peşinde. Motokuryeler de benzer şekilde, kurallara uyduğunda para kazanma şansın yok. İnsanların cebinde iki kuruş para var, onu da en verimli şekilde değerlendirmeye çalışıyorlar bir şekilde. Görüp de şaşırdığımız Hindistan trafiğine 1 adım uzaklıktayız, zira refah seviyemiz de benzer hale geldi gelecek.

Scudo
Dün sabah başıma gelen olay;
Screenshot_20220808_011638.jpg
Mavi çizgi benim gittiğim istikamet. Sokak bana doğru akıyor, çift şerit olarak. Genelde bana göre solda olan şerit full oluyor Sokağın sonunda sağa dönüş olduğu için, benim kenarında gittiğim bana göre sağ şerit ise bayağı bir boş oluyor. Ben de bizikşet ye çocuk da olduğu için, kaldırımda da insanlar yürüdüğü in kaldırımın dibinden yavaşça ilerliyorum.

Screenshot_20220808_011738.jpg

Bu resimde mavi çizginin olduğu yerdeyim ilerliyorum. (çocuğu da görmemesi imkansız çünkü önümde, arkamda değil) karşıdan kırmızı işaretli çizginin oradan bir araba benim şeritten giriş yaptı ve yapıştı kaldırıma geliyor. Özenle yapışık geliyor ama. Cumartesi günü sabah saat 9.30 yol boş. Çok rahat 1mt açıktan gelebilir. Neyse yaklaşıyor, şoförü gördüm tek kişi arabada. Oldukça yaşlı bir adam. Ben de durma noktasına kadar yavaşladım çocuk var diyr ne olur ne olmaz. Durmadım ama. Tam yanımızdan geçerken mecburen yarım metre kadar açtı. Ben de camından içeriye "AÇIKTAN GEÇSENE!" diye bağırdım. İlerliyorum ama. Bu durdu. "... Senin ne işin var yolda bla bla bla" küfür kafir salladı. Kan beynime sıçradı. Çocuk olduğu için bırakın adama bir şey yapmayı ya da laf anlatmak için uğraşmayı, durmadım bile.

Adamın ya da benim şansım tek başıma olmadığım bir ana denk gelmiş olması. Çünkü tek olsam direkt geri dönüp yanına gidip önce bilmediği trafik kuralını anlatmaya çalışırdım. Ama küfür ettiği ya da etmeye devam edeceği için muhtemelen karakolda biten bir karşılaşma olacaktı.

Kuralı bilmemek başka, yaşını başını almış adam bisikletin üzerine sürüyor, göz göre göre, hem de ufacık çocuk var görüp gene yakından geçiyor.

😡

Martı kullanan birini görünce insanlığımı kaybediyorum. Mesela düşse vs gram dokunmuyorum. Yardım edesim gelmiyor hiç. O kadar iğrençleşiyorlar ki kullanırken. İki kişi binip bir de aptal " auvv - viuvv - ouvvv " gibi sesler çıkarıyorlar. Bir nevi hiç güç harcamadan, bir yerden bir yere gitmenin verdiği kısa haz sanırım bu. Umarım yasaklanır şu aletler.

Kısa mesafe gitmemci taksiciler...
Konu martı değil ama şunu görmüşken yazmadan edemedim. Kardeşim MS hastası, takibini yapan doktorumuz İstanbul'da. 2 km.lik bir yolumuz var, durdurduğum her taksi önce nereye gideceğimizi sordu, sonra da durağa ya da yolcuya gittiğini söyledi. Yalan tabii ki, madem boş değilsin, ne diye biz almak için duruyorsun? Hepsinin şikayetlerini yaptım, bir şey olur mu bilmiyorum. Belli bir zamana kadar bu şehirde yaşayıp arkama bakmadan kaçan biri olarak İstanbul'un bu kokuşmuş zihniyetinden nefret ediyorum. Kimsenin kimseye saygısı yok. Sokaklarda "insan"a rastlamak mucize. Bu şehirde yaşayabilen herkese madalya falan verilmeli. :)

Kaldırımı geçtim, yaya üst geçidini kullanan motosikletlileri daha anlatmadım bile. Birkaç günlük İstanbul maceram, sanırım ömrümü kısalttı.

Kaldırımı geçtim, yaya üst geçidini kullanan motosikletlileri daha anlatmadım bile. Birkaç günlük İstanbul maceram, sanırım ömrümü kısalttı.
İstanbul, ömür türpüsüdür....
Diğer taraftan bir çok kişi için, alternatifsiz ekmek kapısı....
Herşeyin bir bedeli var. Hayatına karşılık, ekmek.....

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: yusufgs36
İzmir hindistan sokakları gibi üzülüyorum....

Dün sabah başıma gelen olay;

Adamın ya da benim şansım tek başıma olmadığım bir ana denk gelmiş olması. Çünkü tek olsam direkt geri dönüp yanına gidip önce bilmediği trafik kuralını anlatmaya çalışırdım. Ama küfür ettiği ya da etmeye devam edeceği için muhtemelen karakolda biten bir karşılaşma olacaktı.

Kuralı bilmemek başka, yaşını başını almış adam bisikletin üzerine sürüyor, göz göre göre, hem de ufacık çocuk var görüp gene yakından geçiyor.

😡
Üzgünüm ama kuralı bilmeyen sizsiniz. Olayı yaşadığınız Çamlıköşk Sokak tek yönlü ve siz ters yönde sürüyormuşsunuz.

Bisiklet de sürüyor olsanız, damperli kamyon da, ters yönde gitmenin cezası 1823₺ (Alkollü araç kullanmanın veya hız sınırını %50'den fazla aşmanın da para cezası aynı tutar) ve asli kusur sayılan hallerden birisi. Yani siz ters yöndeyken ehliyetsiz sürücünün biri gelip size vursa, ezilen tamponun parasını bile sizden alırlar...

• Beğen
Tepkiler: Veto8 ve Özcan
Üzgünüm ama kuralı bilmeyen sizsiniz. Olayı yaşadığınız Çamlıköşk Sokak tek yönlü ve siz ters yönde sürüyormuşsunuz.

Bisiklet de sürüyor olsanız, damperli kamyon da, ters yönde gitmenin cezası 1823₺ (Alkollü araç kullanmanın veya hız sınırını %50'den fazla aşmanın da para cezası aynı tutar) ve asli kusur sayılan hallerden birisi. Yani siz ters yöndeyken ehliyetsiz sürücünün biri gelip size vursa, ezilen tamponun parasını bile sizden alırlar...
Kaza durumunda kurallara göre ters yönde olduğumu biliyorum. Benim burada sıkıntı duyduğum konu yön değil. Zaten adam bana neden ters yöndesin demedi. Demiş olsa haklı, adam bilerek ve görerek kaldırıma yapışıp aklı sıra korkutmaya çalıştı.

Soruyorum, orada çarpmış olsa, benim için ters yöndeydi hak etti diyecek birisi var mı burada.

Sıkıntı kurallardan bağımsız olarak araba sürücüsünün davranış problemi. Aynı yolda ters değil de düz yolda ilerliyor olsam gene "senin ne işin var burada" diye üzerime gelecek demek ki. Mantalite yanlış onu demek istedim.

Yukarıdaki bir önceki mesajda tek olsam geri döner kuralı hatırlatırım derken boş bulunup ters yönde olduğumu yok sayarak, sadece bisikletin aslında kaldırımdan değil de asfalttan giderek araçlarla şerit paylaşması kuralını hatırlatırım demek istemiştim ama ters yönde oluşum bu durumu değiştirdi tabi. Dikkatinizden kaçmamış. 👌

@Burak Uğurlu hem ters yönde gidip hem martı mı kullanıyordunuz? Bu vukuat neden bu başlıkta?

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
Kanuni bir düzenleme gelmeli artık...

Pazar günleri yorucu bir tur yapmışsam pazartesi işe kadar pedal çeviresim gelmiyor biniyorum bu zımbırtıya. Hiç de zevk almıyorum. Ulaşımını bisikletle sağlayan çoğu kişinin bile bilmediği kuralları buna binenlerin bilmesini çok beklememek gerek. Kaldırımda sürenler ters yönde sürenler, olmadık yerde sürenler vs. Büyük sorunlardan birisi bunların park sorunu. Şimdi kilit olayı da bitince olmadık yere bırakıp gidiyorlar. Yakında Porsuk nehrinin dibinden çıkmaya başlarlar. Bunlara uygun yasalar çıkmalı. Birde bunların sigortaları var mı? Çünkü sadece kendilerine değil etrafa zarar veren çok kaza gerçekleşiyor. Sigorta bence şart. En çok ters şeritte gidenlerden etkileniyorum. Her gün işe gittim rotada dar bir yol var. 1 araç 1 bisiklet sığabilecek bir yol ama karşıdan bir bisiklet veya bu zımbırtı geldiğinde işler karışıyor tehlike doğuyor. Bisikletlilerin çoğu o an dank edip bisikletini kaldırama çıkartarak çekiyor yoldan ama bunlar öylece kala veriyor. Kimi arsız. Bazen kontrolü bir şekilde çarpıyorum çünkü söylemeyle anlamıyorlar, çarpınca giriyor beyinlerine. Kaldırımda arkamdan ısrarla zil çalıp yanımdan silme geçerken omuz atabiliyorum. Hoş değil ama hakim olamıyorum kendime. Sürücü, bisikletli ve yaya olarak hep kurallara uymak için çaba harcayan birisi olarak bu kuralsızlık beni agresif yapıyor.

Kadıköy Bahariye Caddesinde, bu kiralık scooter işinin nasıl da suyunun çıktığını en çarpıcı örnekleri ile adım başı görebilirsiniz.
Moda'da bir kaldırım. Şu parklamaya bak, medeniyetten nasibini almamış mahluk 😠😠
IMG_20220808_185238.jpg

Kadıköy Bahariye Caddesinde, bu kiralık scooter işinin nasıl da suyunun çıktığını en çarpıcı örnekleri ile adım başı görebilirsiniz.
Moda'da bir kaldırım. Şu parklamaya bak, medeniyetten nasibini almamış mahluk 😠😠
292629 dosyayı görüntüle
Bunların sistemi polisin bir uygulamasına entegre olacak, böyle park yapılınca seri no vs fotosu ile uygulamadan ihbar edeceksin, ihlal tespitinde anında en son kim kullandı ise haşırt diye keseceksin cezayı. Bak bakayım sonra bırakıyor mu bu şekilde. Sistem otomatik takipte de ceza keser aslında ama ihbarlı olması daha al geldi.

Umarım yaparlar...

Bunların sahipleri kurucuları girişimcileri iktidara yakın özetle hiçbirşey yapılamaz.

• Üzgün
Tepkiler: sccetin
Baş belaları.

Beter olsunlar, saygısız küstah martı kullanıcııları.
(link)

Beter olsunlar, saygısız küstah martı kullanıcııları.
(link)

Yalnız bu soruşturma Martı benzeri girişimleri kısıtlayıcı değil aksine "Martı" isimli firmaya "Yav güzel kardeşim niye piyasayı tek başına şeapıyon, bırak acık başka firmalar da girsin şu işe onlar da biraz şeapsın" diyerek bu aletlerin kullanımının arttırılmasına sebep olacak bir soruşturma gibi geldi bana :)

• Beğen
Tepkiler: CengoCenk
Geri