Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Marzocchi maşa

Naci ATAY

Aktif Üye
Tepki
30
Bisiklet
Merida
marzocchi marka ön maşam var. hem hidrolik hem havalı. şuan bindiğimde sönükmüş gibi duruyo. nasıl bir yağ kullanmam gereklidir ve hava ayarını nasıl yapıcam_? bir benzinliğe gitsem kaç bar hava basmam gerekir. bilgisi olan varsa bekliyorum. teşekkürler.

Scudo
masaya benzinlikte hava basılmaz bir bisikletciye gidip ozel pompasıyla hava basabilirsiniz pompanız yoksa her halikarda bir tamirciyi ziyaret edeceksiniz zaten

maşanın üst kısımlarında bildiğimiz sibop yeri var basit bir iş gibi görünüyor maşa pompasını ilk defa duydum açıkçası

Naci Bey maşanızın modeli nedir acaba?

Bu arada yanlış anlamayın ama amortisör pompasını ilk kez duyduğunuza göre maşaya bakım-tamir yapacak yetkinlikte değilsiniz; işi bilen bir servise gitmek şart :in:

@Aybars Öge Sürücü

estafurullah neden yanlış anliyim. bilmemek değil öğrenmemek ayıp bugüne kadar böle bir bisikletim olmadı bilmemem normal ama öğrenmemem diğil :)
modelini tan olarak bilmiyorum. resmini ekledim

he arkadaşlar birde ben çekmeköyde'yim buralarda bundan anlayan bir bisikletçi yok malesef.

(link)

Verdiğiniz cevap çok hoş, örnek olacak bir cevap.

Bu Marzocchi'nin 1994'te ürettiği XCR 600. 48mm çalışma mesafesine sahip. Çok küçük bir basınç odası olduğu için amortisör pompasından başka birşey hava basamıyor. El pompasıyla basmaya kalkınca tam oturmadığı için kaçıyor, araya hortum taksak, pasolayarak takıyoruz havayı basıp açana kadar hava kaçıyor, benzinlikte basmak zarar veriyor. İlla amortisör pompası şart. Hatırladığım kadarıyla 100psi civarı hava basmak gerek.

Ben uzunca zaman kullandım. 2000 yılında hala bisikletimde takılıydı.

benzinciye gittim zaten. bu bendeki merak fazla :) sibop kısmına uymadı benzinlikteki
benim oturduğum semtte bisikletçi yok malesef taşıyıcımda yok arabaya atiyim götüriyim. inşallah en kısa zamanda bi çözüm bulurum.

Ben de de marzocchi iki tarafı da havalı maşa mın sol taraftaki hava kaçırıyor nasıl çözüm bulabilirim acaba . Yağ eksikliğinden olabilir mi

@osmanpdr hava tüpünün üstünde ya da altındaki contalardan biri yıpranmış olmalı. Contanın değişmesinden başka çare yok.

Eğer hava sibop değil de diğer taraftan kaçıyorsa hava tüpüne biraz yağ katarak hava ile conta arasında bir katman oluşturmayı ya da sıvı conta yapmayı deneyebilirsiniz. Kesin çözüm conta değişimi ama.

Çok Tskler bu contadan nerede bulabilirim..illa aynı markanın mı contası olması lazım.ust sibop su falan tuttum anlayamadım

O konu biraz sıkıntı. Önce maşayı söküp problemli kısmı tespit etmek lazım. Sonra Marzocchi' nin sitesinden product support sekmesine girip maşanıza bakmanız lazım. Orada drawing diye bir yer var. Orada bütün parçaları kodlarıyla görebilirsiniz. Ama maşanız eskiyse orjinal parçayı bulamazsınız. Bulsanız da bulabileceğiniz yerler limitli ve masraflı olur. Merak ettim, maşanızın modeli ve yılı nedir?

Tskler verdiğiniz bilgiler için sanırım 2002-2005 arası olabilir epey eski bir model

Ağırmı bu maşa tarttınızmı hiç

Geri