Scudo Sports

Maşa bakımı

@Covanni Bahsi geçen ürün bilindik sıvı gres aslında. Sıvı greslerin fiyatları 500ml'si 110 tl civarı. Ama üstüne "maşa süspansiyonlarına özel" yazarsan (link)'ye satılabiliyor.

Su içermeyen ve maşayı kaplayan her şey pası engeller teknik olarak. Normal gres de kullanabilirsin. Açık yer kalmayacak şekilde sıvayınca iş biter.
Öyle deme Can abi, adını silky serum koymuşlar. Normal gres yağına ipeksi bir doku kazandırmışlar 🤣 Aynı fiyata satsalar adına hakaret olur :ssrtcbya:

1706857898919.png

Scudo
Merhabalar sevgili forum sakinleri
Fox float 32 (evolution series) maşamın keçe ve yağ değişimini yapmak istiyorum fakat ne kadar arasam da yedek parça ve yağ bulamadım o yüzden muadillere yönelmeyi düşünüyorum bu konuda teknik bilgi ve deneyimi olan arkadaşlardan yardım istirhamımdır

Aşşağıda özellikleri yazan maşamın

Screenshot_20240213_125408_Opera.jpg
Yine fox sitesi üzerinden önerilen servis yağına baktığımda aşşağıdaki gibi 20w fox gold yağ öneriyor
Screenshot_20240213_123749_Opera.jpg
ama bu yağı internette bulamadığım için aşşağıda resimdeki yağı kullanmayı düşünüyorum
Veya piyasadaki kaliteli(mesela motül fork oil) herhangi 20w yağ kullanabilir miyim
SmartSelect_20240213_123911_Opera.jpg

Hava haznesine şimdilik müdahale etmeyeceğim ama ilerleyen zamanda hava haznasine müdahale etmek istediğimde acaba aşşağıdaki yağı kullanabilir miyim ?
SmartSelect_20240213_123933_Opera.jpg

Teşekkürler, iyi forumlar arkadaşlar :)

Ben daha önce rockshox da kullandım, bir sorun olmadı, olması gerektiği gibi çalıştı

Merhabalar herkese bende sr suntour yaylı maşa var bir çok konuya baktım ama bir türlü hangi gresi kullanacağımı anlıyamadım. Kafam çok karıştı galiba. Soğukta maşa taş gibi sert oluyor. Galiba bu güne kadar kullandığım gresden kaynaklı. Yani kısacası hangi renk gresi kullanmalıyım veya önerebileceğiniz bir marka alabileceğim bir yer varsa çok iyi olur. Önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Sinyor
Maşanın soğukta sertleşmesi içerdeki yayların soğukta esnekliklerinin azalmasından kaynaklı. Gresle ilgisi yok. Amortisörlü bisikletim olmadı ama maşanın 2 şaftına gres değil de ince kıvamlı bir yay damlatılması daha iyi olur diye düşünüyorum. Yağın contadan sızması gerekiyor. Koyu kıvamlı yağ sızmaz.

Son düzenleme:
Merhabalar herkese bende sr suntour yaylı maşa var bir çok konuya baktım ama bir türlü hangi gresi kullanacağımı anlıyamadım. Kafam çok karıştı galiba. Soğukta maşa taş gibi sert oluyor. Galiba bu güne kadar kullandığım gresden kaynaklı. Yani kısacası hangi renk gresi kullanmalıyım veya önerebileceğiniz bir marka alabileceğim bir yer varsa çok iyi olur. Önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.
Yaylı süspansiyon pişmanlık. 63mm yaylanma yazıyor üstünde ama 25mm maximum içine giriyor maşa. Havalı suspansiyon almalıyız.Fiyatları 10 binden başlasa dahi. Suntour yaylı maşam var sırf yeterince iyi çalışmadığını düşündüğüm için düz maşa taktım mtb'ye.

Yaylı süspansiyon pişmanlık. 63mm yaylanma yazıyor üstünde ama 25mm maximum içine giriyor maşa. Havalı suspansiyon almalıyız.Fiyatları 10 binden başlasa dahi. Suntour yaylı maşam var sırf yeterince iyi çalışmadığını düşündüğüm için düz maşa taktım mtb'ye.
10 bin tl den uyguna havalı maşa bulabilirsiniz. Sr suntour maşalar var 0 ve havalı olan

@Can Çelik
Rockshock ve Fox gibi markalar maşa fabrikadan çıkarken içine sıvı yağ koyar.
Ancak bunların aksine sr santour ıçine bir tek gres sürüp geçer.ancak maşa bakımı yapanlar bir tek gresin yeterli olmadığını söylüyor.içine foxun gold yağındanda koyuyorlar.
@ozcelikemre
maşa için kullanılan gres sram butter adıyla satılıyo.

Meraba foruma yeni geldim konu açama yetkim yok sanırım o yüzden buraya yazıyorum korn xc 150 2022 hidrolik fren kullanıyorum 27.5 jant ön amortisor nasıl yumuşatabilirim

Suspansiyinlu Masayi cikarirken gidona da baglayan vida disinda dokulmesi gereken bir sey yok degil mi ? O vidayi sokmeme ragmen cikmiyor , ahsap vs ile ustten vurmam mi gerekli?

Suspansiyinlu Masayi cikarirken gidona da baglayan vida disinda dokulmesi gereken bir sey yok degil mi ? O vidayi sokmeme ragmen cikmiyor , ahsap vs ile ustten vurmam mi gerekli?

Tek bir maşa, furç, boğaz türü yok. Üst kısımdan yakın bir foto paylaşabilirseniz cevap bulmak kolay olur.

Maşaların bakımı yağdan ibaret değildir özellikle amortisörün geri tepme için çalışan kısımı (genellikle sağ tarafta bulun üstünde bir ayar ve kilit bölümü olur) sürekli aynı yağ ile çalışmaktan içindeki contaları eskitir maşanın içindeki yağı değiştirmek isterseniz bu sefer yeni yağ eski yağa göre daha ince kalıcağından eskiyen contalar yeni yağı odalardan kaçırmaya başlar.
Özellikle fox maşalarda ctd özellikli olanlar 3 farklı modlu
Maşaların kendine ait bakım periyotları vardır açık konumda kullanılan maşalar en azından senelik yağ değiştirmek size iyi geri dönüş sağlar tabi senede 100-200 saatten fazla kullanmıyorsanız 2 3 senede bir kesinlikle havalı maşanız varsa içindeki yağı değiştirin

• Beğen
Tepkiler: mcanerg
bisan mtx7400 bisikletimin mozo marka maşasının kilit sistemi aktif değilkende sert vuruşlarda kilitliyor gibi hissediyorum. Kilidin teli fazla mı gergin anlayamadım, nasıl düzeltilir? yardımcı olabilir misiniz?WhatsApp Görsel 2024-09-14 saat 13.37.44_32a76ebe.jpg

maşa bakımı yapıyordum suntour xcm 15 maşama
tozlukları söktüm onun altında kovan dedikleri şey var bıçak yardımı ile tırnağını kaldırıp o kovanlarıda söktüm temizleyip yağladım bir kovanı takabildim diğeri takılmıyor o trınağı tık etmiyor niye böyle oluyor ne yapabilirim yardım ederseniz sevinirim

Geri