Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

maşa değişimi çelik---> karbon

burhanozer

Forum Demirbaşı
Kayıt
22 Şubat 2012
Mesaj
469
Tepki
81
Şehir
kayseri
arkadaşlar carraro 915 flat bisikletimin maşası çelik olduğu icin değiştirecem
aliminyum maşalar 1 kilo civarı peki ya çelik maşa kaç kilodur
karbon değiştirmemi önerirmisiniz
 
  • Beğen
Tepkiler: Paslı Bisiklet
Scudo
okuyupta yardım etmeyen arkdaşlarada teşekkürler
 
Abi adam okuştur.
Ama bilgisi yoktur.Veya tam bilmiyordur.Saçma sapan cevap yazmaktansa,cevap yazmam demiştir.
Mesela bende bilmiyorum.
İyi akşamlar

Öncelikle Sn.Ahmet Vehbi ASLANTÜRK'e sonuna kadar katılıyorum . Sadece bu forumdaki değil diğer tüm yaşantınızda ön yargılı davranmanızıda önerip , asıl konumuza dönmek istiyorum.

Carbon maşa marka model çeşide göre değişir . 295 gr ile 500 - 600 gr arası carbon maşa bulabilirsiniz . Yalnız alıcağınız maşanın açısının , alın borusunun uzunluğu ve genişliği gibi ölçülerin kadronuza uyumlu olmasına dikkat edin , iyi forumlar.
 

Başta cro-mo malzemeden olmak üzere niteliğine göre değişmekte olup ortalama 750-1000gr civarındadır ağırlıkları. Aluminyum bir maşada 1 kilo ve civarı olamaz, neticede 1500gr ve üzeri ağırlıkta small-medium ölçülerde aluminyum kadrolar mevcut.
 
  • Beğen
Tepkiler: sonEr´´
yani benim maşa 1 kilo olsa karbon maşa ile değişmek aşagı yukları bana 650 gram mı avantaj saglar.. diyosunuz
 
peki bisikletimize uyumlu olduğunu anlamak için nasıl bir araştırma yapmak gerekiyor? Nereden gerçekten uyumlu olduğunu eşleştirebiliriz?
 
konu maşa ile alakalı olduğu için yeni başlık açmak istemedim. karbon maşa değişiminde yada herhangi bir maşa değişiminde, eski maşanıza göre açısının aynı olduğunu nereden öğrenebiliriz ?
 
yerinde olsam bisikletimi bir müddet daha kullanır ileriki zamanlarda daha üst düzey bir alete geçerdim. neden mi ? çünkü modifiyeden istediğiniz sonucu alamayabilirsiniz vede size pahalıya patlar tebiki değip değmeyeceğine kararı siz vereceksiniz son olarakta belirtildiği gibi maşa değişimlerinde maşanın uzunluğu kadroya olan açışı uyumluluğu bacak genişliiği gibi parametrelerde dikkate alınmalı iyi formlar .
 
Geri