Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Maşa durduğu yerde eskir mi

medetkerem

Aktif Üye
Tepki
47
arkadaşlar şubata kadar bisiklet toplamak istiyorum. planım her ay bütçem el verdiğince parça alıp şubatta hepsini birleştirmek. bunun doğrultusunda dün Suntour Raidon maşa aldım. şimdi bu maşa şubata kadar dolabımda bekleyecek. acaba maşa durduğu yerde eskir mi? bisiklete takarken bakım vs. ister mi ?

Scudo
teknik olarak bilgim yok ama düz mantık olarak şunu söyleyebilirim. rafta satılmayı bekleyen 3 yıl önce imal edilmiş maşalar da var.

eskimez sevgili dostum.

• Beğen
Tepkiler: medetkerem
Güneş ışığı, su, nem, rutubet gibi dış etkenlere maruz kalmaz ve paketinde bekletilirse 6 ay değil değil 60 senede birşey olmaz.

Durduğu yere bağlı nemli olmayan hava alan bir yerde problem çıkmaz

• Beğen
Bir şey olmaz bende işleyen demir kırıldı :koptum:

Dosyalar

• FB_IMG_1435618588958.jpg
    FB_IMG_1435618588958.jpg
    66,9 KB · Okunma: 54
Ben Arkadaşlara katılmıyorum. Garajda bekleyen Suntour amartisörümün aluminyum kısmı paslanmıştı. Rutubetli yere koyarsanız paslanır

Krom parlak olan Kısım

bulunduğu ortama ve imal edildiği malzemenin cins ve kalitesine bağlı...şu anda kullandığım bisikletin üzerindeki maşa 20 senelik falan uzunca bir dönemide yağmur altında geçirmesine rağmen hala iş görüyor...

maşayı ilk incelemeden sonra kutusuna koyup yatak bazasının altına yerleştirdim. yaklaşık 5-6 ay orada bekleyecek. rutubetli değil. denizle de aramızda yaklaşık 5 km var. bir şey olmaz umarım. teşekkürler arkadaşlar
@Berkec. geçmiş olsun kardeşim

@medetkerem Saol arkadaşım kaldırıma vurdurmaya başladı bi baktım bisiklet bu hale gelmiş bu da böyle bir anımdır :)

Maşanın her tarafını gress ile kaplarsan hava ile temas etmez paslanmaz
Ama 6 ay kısa bir süre kafana takma hiçbirşey yapmasan da maşana birşey olmaz
Nemden koru yeter

6 ay gibi bir sürede hiç bişey olmaz, ama rafta 3-4 sene bekleyen bir amortisörün bütün o ringleri hangi şartlarda durursa dursun çatlayıp conta olarak görevini yerine getirmez. eğer ki havalı yağlı bir maşa ise ve içinde rafta durduğu halde basınç varsa sol bacağın bütün keçeleri o ringleri bitmiştir, yağların ömrünü bilmiyorum ama çok uzun sür bekleyen bir amortisörün yağını hiç beklememiş bir maşayla kıyaslarsak fark göreceğimizi düşünüyorum. sonuçta havalı da olsa yaylı da olsa amortisör, kadro yada jant çemberi gibi statik bir parça değil birsürü ufak parçadan oluşan bir kısmı hidrolik bir kısmı mekanik bir parça. içindeki parçaların bazıları o süre zarfında özelliğini bile yitirebilir. genel olarak şöyle bir kanı vardır "yatmasındansa kullanılması daha iyidir" denir ama bu bütün bakımlarının zamanında yapıldığı ve maşanın temiz tutulduğu şartlar için geçerlidir, kaldı ki bu da bizim maşalarımızı uzun bir bir müddet sağlıklı kullanmak için yapmamız gereken en önemli şeydir

aldığın maşanın üretim yılını bilmen lazım bu da modele, üzerindeki grafiklere göre ve maşanın özelliklerine göre değiştiği için bazı durumlarda biraz uzmanlık gerektirebilir, ama onun dışında iç bacakların dış bacakların içine girdiği yerdeki o ringlere bakabilirsin onun dışında bakabilirsin onun dışında bakabileceğin başka bi yer yok çünkü daha fazlası için aletin içini açman lazım o da pek mümkün değil alırken(bu arada sıfır maşalar için konuşuyorum ikinci el için değil)

Yuvarlanan taşın yosun tutmadığını biliyoruz ama yuvarlanmayanları doğru ortamda saklayınca da bir şey olmuyo. Dene bakalım belki eskir.

sıkıntı elimizdeki materyalin taş değilde gerekli miktarda elastikiyet kabliyeti veslilesiyle silindirik bir borunun etrafinda sızdırmazlık amacıyla kullanılan o ringlerin yıllar içindeki gerilimi doğal olarak sönümlemeyerek elastikiyetini kaybetmesidir ve çatlamaya başlamasıdır, eğer taşın üzerine de uzunca bir süre beilrli bir miktar yük koyarsanız herhangi bir ortamda o da ufalanmaya başlar, ayrıca maalesef yaşadığımız şartlar dolayısıyla okadar ideal ortam şartlarında yaşamadığımızı da hatırlatırım. o ringleri de geçtim, o maşaların içinde yine filtre amaçlı maşanın içinde bulunan keçelerde belirli bir zaman sonra sertleştikten sonra kısa süreli bir kullanımda bile ufalanmaya başlıyor sabit yatmaktan ve yağsız kalmaktan dolayı. buradaki sorun kullandığımız maşaların üzerindeki bazı parçalar düşündüğümüz kadar uzun ömürlü değil ve belirli aralıklarla değişmesi gerekiyor. bu yüzden bütün süspansiyon sistemlerinin bakım kitleri satılıyor ki biz maşalarımızı uzunca bir süre kullanabilelim.

• Beğen
Geri