Scudo Sports

Maşa kilidi artık çalışmıyor.

Uçmakdereli

Daimi Üye
Tepki
206
Bisiklet
Claud Butler
Arkadaşlar gidondan kilitli sr suntour maşa kilidim artık çalışmıyor.
Bakımı yapılıyor mu bilmiyorum ama yapmamıştım zaten çok da kullanmadım.
Bugün güzel bir turda başlarda çalıştı sonra gevşedi artık hiç kilitlenmiyor...
Ne yapabilirim, tamiri kolay mıdır ..Fotoğraf ekleyebilirim gerekirse.

Scudo
Dostum Merhaba..Kilit Mekanizmasını Sök Hersey olması gerektigi gibimi bak..Bakarken anlamaya calıs..Gidondan kitlerken Telin cekmesi gerekir..Tel işlevini yapıyormu?..Maşa üstünde sagda genelde ac o kapagı RL düzgün calısıyormu..Yay işlevini görüyormu bak..Duruma göre gerisi gelir.Kolay gelsin

Masa üzerinde telin takili oldugu yerden teli gevset. Burada ki parcayi cikarma yanliz. Ben cikarmistim basima is aldim. Yayi zor takiliyor. Teli gevsetince bu parcanin calisip çalışmadığini kontrol et. Kilitleme mekanizmasinin çalıştığından emin olduktan sonra teli sık. Arkadaslarin dedigi gibi deneyip yapmak lazım.

Benim masayi da kilitledigim halde gevseme yapiyordu bu anlattiklarimi yaparak ilk günkü hale getirmeyi basardim.kolay gelsin.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Uçmakdereli
Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim.Dediğiniz gibi teli kontrol ettim ama zannedersem onla ilgili bir durum değil.
Mekanizmasını bilmiyordum ama şimdi biraz öğrendim, tel çekilince metal çıkıntı içeri giriyor ve maşa kilitleniyor.
Ben kapağı açtım o metal çıkıntıyı elle sonuna kadar ittirdim ve oraya yüklenince içeri çökmesinin devam ettiğini gördüm yani olay şuanlık içerisinde,
eğer bir şey olursa toplayamam diye de şimdilik dokunmadım.
http://store.donanimhaber.com/aa/e7/25/AAE725654E905B8C9B2ACBCE3DFDB3E2.jpg

Mert Merhaba..Resimden ne kadar calıstıgını bilemem..Fakat denediysen calısıyorsa RL mekanizması..Ve bisikletci vs düsünmüyorsan..Kendin güzel Temiz bir tezgah üstünde yagını Tornavida vs al yanına..Parca kaybetme dikkat et...Ve önemli Nokta Maşa dan her parca sökerken anlamaya calıs ve ''RESİM CEK'' toplarken zorluk yasarsan bakar ne nerdeymiş temizler yaglar toplarsın..Bu sekilde cözersin sorunu...

Teşekkürler , gündüz gözüyle yapacağım..İnternetten birkaç video baktım herhalde çok sorunu olmaz..
Video çekerek girişeceğim ne olur ne olmaz diye. :)Yalnız kilidin faydasını sıkıntı çıkınca anladım desem yeridir :)

Bu tip içerisinde yay bulunan aletleri sökerken iş güvenlik gözlüğü takmanızı tavsiye ederim, gözünüzü aniden fırlayabilecek bir parçadan korumak için.

@M. Mert Babayiğit

:) olsu daha iyi ögrenmis oldun :) hem bisikletle ugrasmak temizlemek sökmek parca yenilemek cok zevkli isler...özellikle misal Maşa nı temizle bakımını yap yagla yolda FARKI hissetmenin verdigi haz tartısılamaz ! ;) kolay gelsin Dostum...

Sanirim tek sorun suntour, manitouya geçiyorum bb

• Beğen
Tepkiler: Tasogare
@selket

1 yıl geç olacak ama çözememiştim , aslında problemi buldum ortadaki ince mil içeri girince kilitlenmesi gerekirken kilitlenmiyor. Fotoğraftaki yeri de açmıştım içerisindeki kalın mil biraz yukarı çıktı, baktım uğraştıracak zaten elimde gerekli malzeme yok sonra bastırarak tekrar içine soktum ve öyle bıraktım.
Yol/yarış bisikletine geçene kadar idare ediyorum tek sıkıntı yokuş çıkarken yoruyor.

Yağlı lock out sanırım yağ oranı azalınca boşluktan dolayı kilitlenme yapmyor olay çalışma esnasında yağın geçtiği bir hazneyi çubuğun aşağı hareketi haznenin kapanmasından yağın havuz içinde sıkışması yağ yeterine olmayınca havuzda yboşluk kilitlemeyapmıyor

Arkadaşımda da aynı sorun oldu. Geri gönderdi bu kez de hiç esnemiyordu. En sonunda tekrar gönderdi düzelttiler

Kron Xc150 hd kullanıyorum geçen amortisöru kilitledim tekrar açmaya çalıştığımda açılmadı sürekli aç kapa yaptım ama hala olmuyor nasıl çözülür cevaplarsanız sevinirim
Hepinize saygılar teşekkürler

@goldensnake
Kilitleme mekanizmasının teli paslanmış olabilir. Veya teli sabitleyen vida gevşeyerek teli çekemiyor olabilir.

• Beğen
Tepkiler: goldensnake
@Yusuf !!WOW!! Bisiklet daha yeni 1 ay oldu paslancagını sanmıyorum ama diğer dediğin şey olabilir garantiye götüreceğim zaten

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Maşayı komple söküp,temizlik ve yağlanmadan sonra ses kesildi ve çalışması ilk haline döndü.
Fakat maşayı kilitledikden kurtardıktan sonra ancak üzerine baskı 5_10 sefer kuvvet uygulayınca maşa esniyor.

Geri