Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Maşa önerileri

Scudo
Ekonomik havalı maşa arayan varsa 873 TL'ye Suntour havalı maşa var;

(link)

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Ekonomik havalı maşa arayan varsa 873 TL'ye Suntour havalı maşa var;

(link)
Uzun zamandır bende maşa arıyorum. 150€ civarında dümenden kilitli bir xcr buldum. Her yerde konik maşalar.
Sizin bu havalıda 200€ civarlarında.

@Cemal Ç. Cemal abi 200 euro limitle rockshox judy, recon, 30 serisinden bir şeyleri sıfır olarak alabilirsin. Bakım periyodu uzun olur, performans xcr'den üstün olur ve yedek parça temini kolay olur.

27.5 inc dağ bisikletime 500-700 TL bandında zoom 398 lockeddan daha iyi maşa arıyorum. Tavsiyeleriniz nedir?
O fiyat araliginda 2. el denk getiremediginiz takdirde suntour bulabilirsiniz.

IMG_20210217_221722.jpg

• Beğen
Tepkiler: tahakoçak
Bulamıyorum. Nereye baksam konik maşa. Son iki, üç defadır yol bisikletinden bıkıp çalışmayan amortisörle sürdüm. Allahtan maşa kilitli halde, hoş kilitli olmasada kilitli gibi.

@Cemal Ç. düz şaft ve 9mm qr artık eskide kaldı maalesef. Adaptörü var ama bulmak ve uydurmak fazladan masraf ve emek demek. Ne desem bilemedim.

• Üzgün
Ben uzman (professionnel) değilim sonuçta. Beni götürsün, yol bozukluğunu biraz sönümlesin yeter.
Tabi böyle düşünüyorum diye gidipte Zoom niteliğinde (kalitesinde) bir maşaya 120€ vermem.😊

Uzun yıllar tur ve yol bisikletleri kullandıktan sonra 'bir de mtb alayım demiştim, ne de olsa özlemişimdir' deyip geçtiğimiz mart ayı güzel bir mtb aldım. Başlangıçta hidrolik frenler, kalın lastikler, masanın süspansiyonu gerçekten iyi gelmişti, dağ bisikletini gerçekten özlemiştim.
Fakat iki ay önce bir baktım ki maşa yay kısmında ciddi boşluk yaptı. Çok canım sıkılmıştı. Ben de başladım düşünmeye,' nasıl bir maşa alsaydım, fox ve rock shox maşa fiyatları almış yürümüş, suntour masalar da bir yerden sonra boşluk yapmaz mı, havalı maşa en güzeli ama keçeler bakım isteyecek; sabit maşa baksam karbon var,süspansiyondan pahalı ...' derken dedim ' uğraşma' Yol bisikletime döndüm. Masaya yapacağım masraf yerine mtb yi de satıp kurtuldum.(Tabii alan arkadaşa masadaki boşluğu da gösterdim ) Mtb den gelen parayla da gravel-şehir tarzı kullanabileceğim bir bisiklet aldım. Şimdi çok sevdiğim yol bisikletim ve yanında yeni aldığım bisikletimle çok mutluyum. İyi ki mtb den kurtuldum. Mtb ci arkadaşlar gücenip eleştirmeyin. Sadece yaşadığım süreci anlattım. Yine de not düşmek isterim, bazı tur bisikletleri ve gravel bisikletleri kullanarak, mtb ile yapabileceğimiz pek çok şeyi yapabiliriz. Selamlar.

Sayın @Aybek Cihan bir aylık bakınma sonunda gönderdiğiniz bu maşayı aldım az önce. Birde bu ay işe tekrar başladım da ona güvenerek aldım.
Hanımla biraz tartışmalı oldu ama olsun.😅
Sayın @Cemal Ç. Hayırlı olsun. Meraktan baktım Fransaya daha maliyetli bir fiyat çıkıyor.
Ayrıca asıl gümrük ülkeye değil eve girişteki gümrük bu konuda sonuna kadar katılıyorum.

Sayın @Cemal Ç. Hayırlı olsun. Meraktan baktım Fransaya daha maliyetli bir fiyat çıkıyor.
Ayrıca asıl gümrük ülkeye değil eve girişteki gümrük bu konuda sonuna kadar katılıyorum.
Anlamadım ama şöyle açıklayayım.
Decathlon'a vermiştim önce. Değişmesi gerektiğini, 170€ masrafı olduğunu söylediler, taktıkları maşa 120€'muş.
Sitesinden baktım, ayarsız, kilitsiz, düz bir maşa, 80 mm çalışma hakkı vardı sanırım. Bende "buna bu parayı vermem" dedim. Suntour, Rockshox bakınırken sayın @Aybek Cihan böyle bir seçenek sundu.
Manitou bilindik, iyi bir marka diye hiç bakmamıştım. İlaç gibi geldi. Emin olun Decathlon bu maşayı takacak olsa benden 300€ isterdi. 😅

Konuyla alakası yok ama sizlerden tecrübelilerden yardım istiyorum. Bisikletim 2011 scott sportster 50 28” v fren şehir-tur bisikleti. Ön maşası suntour nex. Ben ön maşayı değişmek istiyorum. Düz maşaya geçmek istiyorum. Biraz araştırdım ama kadro konik mi? maşa konik mi? Düz mü? gibi ibarelere rastladım. Ne demek olduklarınıda bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz?

Konuyla alakası yok ama sizlerden tecrübelilerden yardım istiyorum. Bisikletim 2011 scott sportster 50 28” v fren şehir-tur bisikleti. Ön maşası suntour nex. Ben ön maşayı değişmek istiyorum. Düz maşaya geçmek istiyorum. Biraz araştırdım ama kadro konik mi? maşa konik mi? Düz mü? gibi ibarelere rastladım. Ne demek olduklarınıda bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz?
Koniklik ve düzlük tasarım belirtiyor. Genelde Eski bisikletlerde gidonla maşa birleşimi düz şekilde boruyla sağlanırken yenilerde konik tasarımlı boruyla sağlanıyor.

En basitinden şöyle düşün dündüz silindir boru var . Yukarıdan aşağı genişleyen çapı artar boru var .

Koniklik ve düzlük tasarım belirtiyor. Genelde Eski bisikletlerde gidonla maşa birleşimi düz şekilde boruyla sağlanırken yenilerde konik tasarımlı boruyla sağlanıyor.

En basitinden şöyle düşün dündüz silindir boru var . Yukarıdan aşağı genişleyen çapı artar boru var .

Anladığım kadarıyla benim bisiklet düz boruya sahip. Düz maşa bakmalıyım.

• Beğen
Anladığım kadarıyla benim bisiklet düz boruya sahip. Düz maşa bakmalıyım.
Ön tarafı çekilmiş fotoğraf gönderirsen bakalım.
Dışı ikisinde düz lakin içte görünmeyende ayrılıyorlar.

@Cemal Ç. İnternetten alamıyor musunuz? Mesela şunun gibi bir şey;

(link)
Sayın @Aybek Cihan bir aylık bakınma sonunda gönderdiğiniz bu maşayı aldım az önce. Birde bu ay işe tekrar başladım da ona güvenerek aldım.
Hanımla biraz tartışmalı oldu ama olsun.😅
Anlamadım ama şöyle açıklayayım.
Decathlon'a vermiştim önce. Değişmesi gerektiğini, 170€ masrafı olduğunu söylediler, taktıkları maşa 120€'muş.
Sitesinden baktım, ayarsız, kilitsiz, düz bir maşa, 80 mm çalışma hakkı vardı sanırım. Bende "buna bu parayı vermem" dedim. Suntour, Rockshox bakınırken sayın @Aybek Cihan böyle bir seçenek sundu.
Manitou bilindik, iyi bir marka diye hiç bakmamıştım. İlaç gibi geldi. Emin olun Decathlon bu maşayı takacak olsa benden 300€ isterdi. 😅

Sayın @Cemal Ç. 'nin siparişi uzun bir bekleme süresi ardından iptal edilmiş. Bike24 elinde olmayan ve temin edemediği maşayı satışta tutmaya devam ediyor. Bu siteden alışveriş yapılırken iki kez düşünülsün. Cemal Bey'den de tekrar özür diliyorum, mahçup oldum.

• Üzgün
  • Beğen
Tepkiler: Aybek Cihan
Geri