Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Maşa oynuyor.

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
2
Herşey gidonu değiştirmemle başladı. Aşağıdaki fotoğrafta kırmızı ok ile işaretlediğim yerdeki allen vidayı söktüm. Maşa çok hafif aşağı iner gibi oldu. Sonrasında hemen altında görülen 1mm kadar boşluk ne kadar yerine oturtmaya çalışsam da bir türlü kapanmadı. Aynı boşluk aşağıda da var. Oturmayan yeri tespit etmek için gidonu, kapağı komple söküp maşayı yerinden çıkardım. Oturmayacak bir yer gözüme çarpmadı.

http://i.imgur.com/aTxdrxv.jpg?1

Burada bir noktayı da belirteyim; furş yatağım aşağıdaki gibi bilyalı değil. Sadece gres yağı ile yağlanmış plastik parçalardan oluşuyor. Özel bir adı var mı bilemiyorum.

http://www.mtbtr.com/uploads/465Z11.JPG

Eskiden kasislerden hızlı geçtiğimde bile en ufak bir oynama hissetmezken artık yavaş bile geçsem maşanın oynadığını hissediyorum. Bu konuda tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz? Nasıl eski haline getirebilirim?

Scudo
Okla isaretledigin sey neye yariyor? Sanki seleborusu kelepcesine benziyor. Sonra masa boslugu üst kapaktaki vidandan yapilir. Bu ayari yapa bilem icin gidonbogazindaki vidalarin gevsemesi gerekiyor (Senin bisiklet de, ayrica masa bogazina spacer olarak takilmis olan seleborusu kelepcesinin vidasinida gevsetmen gerekiyor). Masa ayari yapildiktan sonra gidon bogazi sıkılır.

NOT: Ben olsan o kelepceyi cikartir yerine orjinal spacer takardim.

Bu konuya yapılacak tek yorum. Üç alyan vidayıda gevşetin, kadronun ön kısmından hafif bir baskı uygulayarak vidaları sıkın.

Hangi sırayla sıkıyorsunuz? Önce üstteki çektirme vidasını sıkmanız gerek. Boşluğunu alın yeter, fazla sıkmayın. Sonra diğerlerini sıkmanız gerekiyor.

bütün vidaları gevşetip sadece furş kapağını sıkmayı deneyin. tabi bu kapağı sıkarken de sallayarak boşluğu almaya çalışın çektirebildiğiniz kadar çektirin. muhtemelen sorun çözülür ama tabi görmeden kesin bişey söylemek de mantıklı olmaz.

Evet tüm vidaları gevşetip önce furş kapağını sıkıp çektirdikten sonra boşluk kapandı. Sonrasında ayarı yapıp sabitledim. Acemilik işte :)

Yardımlarınız için hepinize teşekkür ederim.

Geri