Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Maşa - Şaft Borusu Uzunluğu Hakkında Hiç Bilgi Yok Nasıl Ölçülür((((((

recep24ank

Forum Bağımlısı
Tepki
4.501
İsim
Recep Eşref ÇINAR
Bisiklet
Carraro
Çok aradım ama bulamadım. Bir Maşa Beğenipte alamadım gitti. forumda kimisi boruyu ölçüyor kimisi kadro altından ölçüyor. kimi standart diyor herkes birşey söylüyor doğrusu nedir.

Sıfır veya 2.El Maşa Arıyoruz Ama Almakta Çekiniyoruz Ya
Uymassa Diye

1) Nasıl Ölçülür Resimli Anlatım?
2) Nerden Neresi Hesaplanır Resimli Anlatım?
3) Her Kadroya Uyarmı Aparat Gerekirmi?
4) Küçük Gelirse Nasıl Ayarlanır?
5) Büyük Gelirse Nasıl Ayarlanır?
6) Genelde 18-18,5-19-19,5-20-20,5-21 Cm gibi Uygulamalar var ne gibi farklar yaratır?

Çok Önemli Sabit Başlıklı konu olması lazım.

Scudo
Güncel Güncel Güncel

Soruların bir kısmına cevap vereyım.
Küçük daha doğrusu kısa gerlirse ayarlanmaz.Eğer büyük gelirse gidon boğazınıon altına spacer konularak boya göre ayarlanır.Şaft borusu genelde bir defaya mahsusu kullanıcı kendi boyuna göre ayarlar ama arzu edenler daha düşük veya yüksek seviyede kullanabilir.

bir resim buldum.
http://www.mtbtr.com/uploads/540Z7.JPG

Benim sıkıntım bu resme göre düşünürsem bendeki şaft uzunluğu 20.5 Cm. forumda 2.elden istediğim maşadan almak istiyorum ama boyları hep 18-19 Cm arası bendede resimdeki halkalardan mevcut.kısaca ben 18-19 Cmlik bir maşayı bisiklete taksam bir sıkıntı yaşarmıyım.

evet yaşabilirsin ,halkalar uzun ve kesilmemesi gereken maşalar için ama kısa gelip eğer maşa yetmiyorsa kullanamazsın.

peki 3 değil 1 spacer koysak olurmu yani eskiden 3 spacer vardı ve aldığım yeni maşaya ancak 1 tanesi oluyor

merhabalar şuan kullandığım maşa bozuldu ve yeni maşa almam gerekli kadromun maşa borusunun gireceği kısım yaklaşık 16.4cm boyunda benim en az ne kadar şaft boyuna sahip bir maşa almam gerekli kullanabilmek için

merhabalar şuan kullandığım maşa bozuldu ve yeni maşa almam gerekli kadromun maşa borusunun gireceği kısım yaklaşık 16.4cm boyunda benim en az ne kadar şaft boyuna sahip bir maşa almam gerekli kullanabilmek için

Eski maşanızınki kadar alın. Eski maşanın uzun ya da kısa geldiğini düşünüyorsanız düşündüğünğz eksik/fazla kadarını hesaba katın.
Eski maşa olmadığında alın borusu uzunluğu + furş yüksekliği + gidon boğazı yüksekliği + gerektiği kadar spacer yüksekliği toplamından kapağın bastırabileceği kadar 2 mm kadar azı gereken şaft yüksekliği. Büyük ihtimalle tam uzunlukta bulamazsınız, yakın bulup spacer ile tamamlayabilir ya da kısa olmadıktan sonra ne kadar uzun olursa olsun gerektiği kadar kesebilir/kestirebilirsiniz.

Yivli maşaysa durum değişir ama öyleyse de bu maşa değişimi yivliden kurtulmak için iyi bir fırsat.

• Beğen
Tepkiler: mqgöktürk
Eski maşanızınki kadar alın. Eski maşanın uzun ya da kısa geldiğini düşünüyorsanız düşündüğünğz eksik/fazla kadarını hesaba katın.
Eski maşa olmadığında alın borusu uzunluğu + furş yüksekliği + gidon boğazı yüksekliği + gerektiği kadar spacer yüksekliği toplamından kapağın bastırabileceği kadar 2 mm kadar azı gereken şaft yüksekliği. Büyük ihtimalle tam uzunlukta bulamazsınız, yakın bulup spacer ile tamamlayabilir ya da kısa olmadıktan sonra ne kadar uzun olursa olsun gerektiği kadar kesebilir/kestirebilirsiniz.

Yivli maşaysa durum değişir ama öyleyse de bu maşa değişimi yivliden kurtulmak için iyi bir fırsat.
yo maşam yivli değil marzocchi MZ3 kullanıcısıyım baya eski bir maşa yaylanmasında çok memnunum fakat baya boşuluğu var. ondan dolayı değiştirme gereği duydum eğer kendime uygun şaft boyunda bir maşa bulamazsam çinli bolany firmasının maşalarını sıfır olarak almayı düşünüyorum, çinli üreticileri incelediğimde aralarında müşteri memnuniyeti ve performans açısından en iyileri bolany firmasının maşaları idi, bu tarz ürünler hakkında ne düşünüyorsunuz 4000tl bandına 2015 model rock shox, fox gibi bir markanın maşasını mı almalıyım yoksa çinli bir maşayı sıfır olarakmı almalıyım ?

yo maşam yivli değil marzocchi MZ3 kullanıcısıyım baya eski bir maşa yaylanmasında çok memnunum fakat baya boşuluğu var. ondan dolayı değiştirme gereği duydum eğer kendime uygun şaft boyunda bir maşa bulamazsam çinli bolany firmasının maşalarını sıfır olarak almayı düşünüyorum, çinli üreticileri incelediğimde aralarında müşteri memnuniyeti ve performans açısından en iyileri bolany firmasının maşaları idi, bu tarz ürünler hakkında ne düşünüyorsunuz 4000tl bandına 2015 model rock shox, fox gibi bir markanın maşasını mı almalıyım yoksa çinli bir maşayı sıfır olarakmı almalıyım ?

Maşanın elden geçmesi sorunu çözmez mi? Sadece maşa üstüne çalışan çok iyi yerler olduğunu görmüştüm forumda. MTB ya da süspansiyonlu maşalar ile ilgili konulardan birine yazarsanız MTB kullanıcısı arkadaşlar fikir verebilir.

• Beğen
Tepkiler: mqgöktürk
Maşanın elden geçmesi sorunu çözmez mi? Sadece maşa üstüne çalışan çok iyi yerler olduğunu görmüştüm forumda. MTB ya da süspansiyonlu maşalar ile ilgili konulardan birine yazarsanız MTB kullanıcısı arkadaşlar fikir verebilir.
kendimde makine teknikeriyim maşayı temizlemek için açtım sorun çözülebilir bir sorun fakat maşa 2006 model demode görünen bir maşa ve bende havalı bir maşaya geçmek istiyorum ondan dolayı maşa değişimini daha mantıklı buldum ama tabi 2015 model civarları fox/rock shox veya bolany 32 gibi bir maşayı sıfır olarak alınmasını tavsiye etmezseniz elden geçirmeyi de düşünebilirim fakat dediğim gibi pek içimden
ek olarak gelmiyor. ek olarak bolany sıfır olarak çinden vergiler dahil garantili bir şekilde 4900tlye geliyor en üst versiyon olan remote control ve dampingli olanı yedek parçalarıda bulunabiliyor ve incelemelere ve kullanıcı yorumlarına bakınca Freeride/downhill gibi kullanıldadığı sürede günlük kullanıcı ve başlangıç arazı kullanıcıları için uygun olduğunu okudum

Geri