Scudo Sports

Maşa şaft borusu

ilker Coşkun

Daimi Üye
Tepki
184
Bisiklet
Carraro
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/29/af83d818d263875df4413afc7b3d2dc3.jpg
http://images.tapatalk-cdn.com/15/10/29/8d27f62f34f493f085a7ffadd3df4bbe.jpg

Bisiklet 2001 yılında aldığım ve şuan proje olarak toplamaya çalıştığım bir bisiklet. Maşanın görünen vidalarını söktüm fakat bir türlü çıkmadı. Nasıl çıkacağı konusunda yardım ederseniz çok sevinirim.

Scudo
Üstünde bir alyan vidası yoksa çare avuç taşlamayla kesip almak.

@ilker Coşkun
Eski bisikletimde de olmuştu o vidanın ucundaki kısım paslanıp birbirine kaynamış demişlerdi şöyle sağlamca bi vur düzelir demişlerdi ben bişey olur diye dokunamadım en iyisi bisikletçiye götürmektir yanlış müdahale uygulatmak istemem

@Etemkaan DELİBAŞ alyan vidasını çıkarttım. Fotoda gözüken siyah vidayı da söktüm. Ama hâla çıkma ibaresi yok. Kadronun alın borusu yukarı aşağıya oynuyor ama alt çatalla şaft borusu birbirinden ayrılmıyor. Gidon boğazı da kaynaklı olduğundan kadrodan bir türlü çıkaramıyorum

@ilker Coşkun
Bilyaları dağıtacaksınız en iyisi bisikletçiye götürün görünüşe göre pek bildiğimiz bir konu değil :/

Selam,
quill stem vidasını tamamen çıkarttıysanız muhtemelen boyunu şişirerek şafta sıkışan tıpa boşa çıkmamıştır. Aynı şekilde boyun sabitleme milini/vidasını bir kaç diş sıkıp üst kısımdan zedelemeden sert bir şekilde vidaya vuracak olursanız bu tıpa boyundan aşağı inecek ve açılacaktır. Eğer ki sorun bu değilde headset'in en üst kısımda yer alan kontra somununu da gevşetecek olursanız bu da genleşme sonucu sıkışan boyun için bir çözüm olabilir.

• Beğen
Tepkiler: ilker Coşkun
@Doğukan Aksu yani üstten takılan vidayı hafif sıkıp vurmamı istiyorsun. Akşama nasipse deniyecem. Ama bana pek çıkacakmış gibi görünmüyor. Şaft borusu sanırım 25.4 gibi bir ölçüye sahip. Hiç olmazsa kesip amortisörlü bir maşa bulabilmek mümkün olur mu?

Akşam kısa bir uğraş sonunda maşa ve gidon boğazı kısmını birbirinden ayırabildim :)

merhaba, bende de aynı şekilde bir vidalı sistem var ve maşa amortisörlü. Onu düz maşa ile değiştirmeyi düşünüyorum ancak butür vidalı sistem değil alacağım maşa. Sizce sorun olur mu?

@Eroseros Abi peki wd40 ı nereye sıkıyoruz tam olarak wd 40 pas sokucumu gidon bogazi borusu ve maşa borusunun birlesiminde ara yok su bile girmiyor

Açılmayan vidaya sıkmak gerekir.

Butun vidalar acildi hepsi , masada oynuyor slta uste alta cekince gidon bogazindan uste cekince masadan dolayi cikmiyor

@Bisiklet34487
Pardon ben orayı kaçırmışım vidalar açılmadığı için çıkmadı diye düşündüm.

Geri