Scudo Sports

Maşa Sökme

Peki bu siyah anahtarla mı açtınız? Plastik bi anahtara benziyo

Evet plastik bir ürün hocam. Bu anahtarın satıldığını sadece aliexpress'te gördüm. Vergi+kargo vs ile +200 civarlarına geldiğini gördüğüm için bir süre erteledim ben. Maşada da sadece alt civataları sökerek temizleme yağlama yaptım.

• Beğen
Tepkiler: Wilhelm_LAS
Scudo
Merhaba.Maşayı kadro boğazından nasıl ayıracağım.Salonda mahsur kaldım:(
Acil yardımcı olursanız çok sevinirim.
IMG_20240511_233912.jpgIMG_20240511_233902.jpg
Kendi kendime nasıl makinacısın sen diye söyleniyordum.Segmanın arasına ince alleni sokunca tık diye attı.:)IMG_20240511_235941.jpg

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Hocam masayi degistermek icin mi cikarttiniz? Bende de ayni bisiklet vardi da zamaninda. Baska bi sorunuz olursa yardımcı olabilirim

• Beğen
Tepkiler: Koray_41
Hocam masayi degistermek icin mi cikarttiniz? Bende de ayni bisiklet vardi da zamaninda. Baska bi sorunuz olursa yardımcı olabilirim
Günaydın,merhaba.Maşa temizliğini yapmak istedim,yaylanması çok sertleşmişti.İlginiz için teşekkür ederim🥰

IMG_20240512_123651.jpg
Dün gece WD 40 sıkmıştım, açılır ümidi ile.Ama ne yaparsam yapayım açılmadığı gibi allenin oturduğu yer sıyırdı.Çözüm bilen var mı?
Çözüm buldum,maşayı satıyorum 🤣
Sökebilen varsa alsın temizlesin kullansın.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Cemil kelle
Selam arkadaşlar.Maşa altında ki bir vidayı sökemeyince bu sefer üstten sökeyim dedim.wd 40 banyosu yaptırmama rağmen,aparat yamuldu ama en ufak oynama belirtisi yok.
Daha önce sr suntour maşa söküp takmıştım ama bu bildiğiniz kaynaklanmış gibi.Zoom maşalarda bu kronik mi,Screenshot_2024-05-15-11-50-33-581-edit_com.whatsapp.jpgaçılması için fikri olan var mı?

Dosyalar

• IMG_20240515_232259.jpg
    IMG_20240515_232259.jpg
    19,2 KB · Okunma: 4
Bu masa dan hayir gelmez. Bende de vardi kapak gercek değil yekpare ust bolumle nasil acilacagi konusunda bir fikrim yok ama yabanci kaynaklarda birşeyler bulabilirsin. Ama yabanci kaynak buyuk ihtimal hintliler veya bizden de fakir bi ulkeden olucaklar. Maşa zoom marka bu arada

• Beğen
Bu masa dan hayir gelmez. Bende de vardi kapak gercek değil yekpare ust bolumle nasil acilacagi konusunda bir fikrim yok ama yabanci kaynaklarda birşeyler bulabilirsin. Ama yabanci kaynak buyuk ihtimal hintliler veya bizden de fakir bi ulkeden olucaklar. Maşa zoom marka bu arada
Günaydın,evet zoom 525 modeli.Videosu var,iki tarafta normal dişli.Ama açılmıyor.Bugün kuma olarak yanıma aldım, istişare edeceğiz 🤣

Merhabalar maşanın vidaları sökülmüyormu alyanı takıp ucuna bir demir boru yerleştirip anahtarı torklandırıp sökmeyi deneyebilirsiniz. yukardaki sertlik-yumuşaklık ayarını ise ayarlı pense ile çok rahat birşekilde sökebilirsiniz ben o şekilde sökmüştüm. o dışındaki siyah tırtıklı yerden sökebilirsiniz.

• Beğen
Merhabalar maşanın vidaları sökülmüyormu alyanı takıp ucuna bir demir boru yerleştirip anahtarı torklandırıp sökmeyi deneyebilirsiniz. yukardaki sertlik-yumuşaklık ayarını ise ayarlı pense ile çok rahat birşekilde sökebilirsiniz ben o şekilde sökmüştüm. o dışındaki siyah tırtıklı yerden sökebilirsiniz.
Günaydın,dün şunu farkettim.Siyah tırtıklı alan metal, plastik değil.O kadar güç uygulamama rağmen hiç tepki yok.Sanki yekpare parça gibi.
Alttaki vidalardan biri gevşedi,ters dişli olanın Alyan yuvası sıyırdı,oturtup güç uygulayamıyorum.
Daha önce 2 adet sr suntour maşa temizlemiştim çok rahat.Zoom marka beni yordu🥸

Sizinkide aynı marka maşamıydı.Bu maşanın tırtıklı yerleri plastik değil metal🤔
@Cemil kelle birkaç gün önce maşa sökme aparatıyla denerken, alüminyum aparat yamuldugu halde maşa tırnaklarını sapasağlam görünce bi inceledim o alanda metal,plastik değil.Siz dediniz ya,yekpare diye olabilir valla.Ama yekpare ise nasıl sökülecek 🤔

IMG_20240516_164301.jpgIMG_20240516_164436.jpgIMG_20240516_164251.jpg

Günaydın,dün şunu farkettim.Siyah tırtıklı alan metal, plastik değil.O kadar güç uygulamama rağmen hiç tepki yok.Sanki yekpare parça gibi.
Alttaki vidalardan biri gevşedi,ters dişli olanın Alyan yuvası sıyırdı,oturtup güç uygulayamıyorum.
Daha önce 2 adet sr suntour maşa temizlemiştim çok rahat.Zoom marka beni yordu🥸
hmm aslında oralar metalse daha kolay sökmeniz gerekirdi plastikde diş kaçırma yada esneme gibi durumlar olduğunda daha zor sökülebiliyor ama gördüğüm kadarıyla baya sağlam sıkışmışlar bir düz tornavida alıp dişe dayayıp çekiçle vurarak sökülebilir ama parçanın dişleri birazdaha zarar görecektir. yalama olmuş alyanı ise yalama vida sökme kitleri falan bulunuyor.

• Beğen
hmm aslında oralar metalse daha kolay sökmeniz gerekirdi plastikde diş kaçırma yada esneme gibi durumlar olduğunda daha zor sökülebiliyor ama gördüğüm kadarıyla baya sağlam sıkışmışlar bir düz tornavida alıp dişe dayayıp çekiçle vurarak sökülebilir ama parçanın dişleri birazdaha zarar görecektir. yalama olmuş alyanı ise yalama vida sökme kitleri falan bulunuyor.
Aynen dediğiniz gibi düşündüm ama elden çıkarmak istediğim için zarar vermek istemedim.

Sizinkide aynı marka maşamıydı.Bu maşanın tırtıklı yerleri plastik değil metal🤔
@Cemil kelle birkaç gün önce maşa sökme aparatıyla denerken, alüminyum aparat yamuldugu halde maşa tırnaklarını sapasağlam görünce bi inceledim o alanda metal,plastik değil.Siz dediniz ya,yekpare diye olabilir valla.Ama yekpare ise nasıl sökülecek 🤔
O üst tırtıklar sadece sr suntour maşaları taklit etmek icin ben de bu masayi açamadım ayni sekilde. Masanin alt bacaklarini çıkartınca ust bacaklardaki yaylari tutan bi somun olabilir dicem de bu marka o kadar zahmete girmez bence. Bence direkt maşa servis edilemiyor bi defa montaj edildi mi.

• Beğen
Aynen dediğiniz gibi düşündüm ama elden çıkarmak istediğim için zarar vermek istemedim.
Bu modellerde kronik sanırsam internette birkaç video izledim herkes aynı şekilde baya zor sökmüşler

• Beğen
IMG_20240518_213737.jpg
Sökülemeyen maşa,maşa aldırırmış🤣Daha öncede Suntour maşa kullanmıştım.Zoom maşadan sonra bu maşa lokum gibi🔥😬
Şaka bir yana süspansiyon olarak arada ciddi fark var.Tabi ki bu benim kullandığım Zoom 525 modeli ile alakalıda olabilir.Hepimize keyifli sağlıklı pedallar.🤗

Bu alyanın içi yalama olduysa şöyle yapılabilir. Dremel ile civatanın kafasında mümkün oldukça maşa değmeyecek şekilde düz bir yarık oluşturulur. Sonrasında düz tornavida ile bir yandan bütün güçle civata doğru bastırarak çevrilir ve açılır. WD-40, penetrating oil gibi sıvılar hiç bir sıkışmış bağlantıyı rahatlatamaz.

img_20240512_123651-jpg.317029

• Beğen
Bu alyanın içi yalama olduysa şöyle yapılabilir. Dremel ile civatanın kafasında mümkün oldukça maşa değmeyecek şekilde düz bir yarık oluşturulur. Sonrasında düz tornavida ile bir yandan bütün güçle civata doğru bastırarak çevrilir ve açılır. WD-40, penetrating oil gibi sıvılar hiç bir sıkışmış bağlantıyı rahatlatamaz.

img_20240512_123651-jpg.317029
Güzel fikir👍👏 ben öyle usta bulsam ayaklarına yapışırım,cerrah gibi usta lazım🤪

Geri