Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Maşa Tavsiyesi

tahakoçak

Üye
Tepki
57
İsim
Taha KOÇAK
Başlangıç
2011—12
Bisiklet
Corelli
Bisiklet türü
Dağ bisikleti
Merhabalar,
Elimde zoom maşalı bir bisiklet var, ben bu maşayı değiştirmek istiyorum. Bütçe 500 tl bandında olursa güzel olur.
Zoom'dan daha iyi performans verecek bir maşa arıyorum. Biraz daha zoom maşa ile dağa girip çıkarsam o maşa bisikletten ayrılıp neyse...
Kadro normal konik değil.

• Beğen
Tepkiler: Macgyver
Scudo
Merhaba. İnternette zoom maşayı 2. El bile 500 e satmıyorlar diye biliyorum. Rockshox havalı bir maşa almak gerekir size göre. O da 900-1300 bandında var satış sitelerinde. İyice bakıp kontrol edip alınabilir.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Merhaba. İnternette zoom maşayı 2. El bile 500 e satmıyorlar diye biliyorum. Rockshox havalı bir maşa almak gerekir size göre. O da 900-1300 bandında var satış sitelerinde. İyice bakıp kontrol edip alınabilir.
Yanlış anladınız galiba, ben maşa zoom maşayı ben 500'e satarım demiyorum zaten, bütçem 500-600 tl bana bu fiyat bandında en iyi maşayı önerir misiniz diyorum...

Yanlış anladınız galiba, ben maşa zoom maşayı ben 500'e satarım demiyorum zaten, bütçem 500-600 tl bana bu fiyat bandında en iyi maşayı önerir misiniz diyorum...
😁 Yok doğru anladım. Ben de diyorum ki 500 e alacağınız maşa, internette 2. Eli bile 500 den daha fazlaysa satılan zoom dan daha iyi olmayacaktır. Sizin o maşayı 3 e 5 e bakmadan elden çıkartıp ya da çıkartmayıp. 1000 civarı bir bütçe ile rockshox 2. El havalı belki ama yaylı kesin bir maşa bulabilirsiniz demek istedim.

İyi marka bir maşayı 500 e almak neredeyse imkansız. Satan da ya bozuk olduğu için ya da bir sıkıntısı belki kozmetik olduğu için satıyordur. Üzerine marka sticker yazılan çakmaları saymıyorum tabi.
Suntour marka maşalardan da bahsetmiyorum.

😁 Yok doğru anladım. Ben de diyorum ki 500 e alacağınız maşa, internette 2. Eli bile 500 den daha fazlaysa satılan zoom dan daha iyi olmayacaktır. Sizin o maşayı 3 e 5 e bakmadan elden çıkartıp ya da çıkartmayıp. 1000 civarı bir bütçe ile rockshox 2. El havalı belki ama yaylı kesin bir maşa bulabilirsiniz demek istedim.

İyi marka bir maşayı 500 e almak neredeyse imkansız. Satan da ya bozuk olduğu için ya da bir sıkıntısı belki kozmetik olduğu için satıyordur. Üzerine marka sticker yazılan çakmaları saymıyorum tabi.
Suntour marka maşalardan da bahsetmiyorum.
Teşekkür ederim yazdığınız için, bisiklet zaten 4 bin TL'lik giriş seviyesi bir dağ bisikleti ama üzerinde maşa beni hiç tatmin etmedi ondan dolayı değiştirmeyi düşünüyorum. 600-650 TL bandında Rockshox xc30 gördüm, o tarz bir maşaya bakabilirim. :)

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
Tatmin etmeme Sebebi eğer sertlik ise bu konuda Helezon yayı değiştirmek mantıklıdır ariyetten RST gibi fiyat performans ürünleri yada SR Suntor XCR veya Epicon 4X fazlası ile tatmin edecektir Havalı 2. el maşa almak gerçekten çok sıkıntı eğer zaten giriş seviyesi ise Maşadan değilde Kontrolden belki o açığı kapatabilirsiniz (az da Olsa) bunun yanında Maşanın düz yada Konik adaptörünüz olmasına dikkat etmelisiniz Rockshox XC30 iyi güzel bir maşadır Bütçe dostu ve Yarı yolda Bırakmaz iyi bir seçim olabilir en çok kazıklama/geçirme yolları özellikle QR ise alt bacak ile Jantın bağlandığı kulaklardır (Bu sebepten ötürü artık sokma mile geçilmiştir) ve bir ara başıma gelen kısa kesmeleri bu gerçekten çok sinir bozucu olabiliyor emin olmak için sapını ölçtürmekte baya fayda var. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

Carraro cr 052 modelini kullanmaktayım. Bugün maşam kırıldı. Maşayı değiştirmek zorundayım. Düz yol bisikleti maşası nereden bulabilirim. (Servis 9-10 ay süre biçti oradan gelmeyecek) Maşa ölçülerimi nasıl ölçerim?

Carraro cr 052 modelini kullanmaktayım. Bugün maşam kırıldı. Maşayı değiştirmek zorundayım. Düz yol bisikleti maşası nereden bulabilirim. (Servis 9-10 ay süre biçti oradan gelmeyecek) Maşa ölçülerimi nasıl ölçerim?

1 1/8" düz şaft yol bisikleti maşası. Aero kadroda kullanılacağı için düşük ofsetli. İkinci el olacaksa muhtemelen kesilmiş olacağından şaft borusu uzunluğu önemli, yenilerde zaten genelde fazlasıyla uzundur.
1724346033270.png

Delta'da bazı çeşitler var ama şundan başka yakın model göremedim, o da pek bu bisiklete göre değil: (link)

Şişman'da çeşitler var ama detay ve resim yok: (link)

Yurtdışında çok seçenek var ama kargoyla gelemez artık. Gelecek birinin yanında getirilebilir.

1 1/8" düz şaft yol bisikleti maşası. Aero kadroda kullanılacağı için düşük ofsetli. İkinci el olacaksa muhtemelen kesilmiş olacağından şaft borusu uzunluğu önemli, yenilerde zaten genelde fazlasıyla uzundur.
320746 dosyayı görüntüle

Delta'da bazı çeşitler var ama şundan başka yakın model göremedim, o da pek bu bisiklete göre değil: (link)

Şişman'da çeşitler var ama detay ve resim yok: (link)

Yurtdışında çok seçenek var ama kargoyla gelemez artık. Gelecek birinin yanında getirilebilir.
Teşekkür ederim. Yurtdışı olasılığı pek yok maalesef. İkinci ele bakinayim.

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
Merhaba,
Eğer dağlarda sürmeyi planlıyorsanız, daha iyi amortisasyon sağlayacak daha uzun yaylanma mesafesine sahip bir maşa seçmek daha iyi olacaktır.RST Gila veya RST Omega'yı öneriyorum, bu maşalar başlangıç seviyesine uygun olup, Zoom maşa ile karşılaştırıldığında iyileştirme sağlayabilirler. Hafif ve ayarlanması kolaydırlar.

Bianchi Adrenaline (26j) maşası sepsert ve bunun böyle üretildiğini düşünmüyorum bir hava ayarı falan mı var acaba?

Geri