Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Maşa ve kadro kaplama

Evet bugün bisikleti kapladım. Yarın fotoğrafları yükleyeceğim. Neler yaşadığımı da fotoğrafla yazacağım çünkü bence daha önce bu konu detaylı bir şekilde anlatılmamıştı.İNSALLAH KONUYLA ALAKALI YAZMIŞIMDIR(!)(!)(!)

Son düzenleme:
Scudo
@Mtn. Bir inceleyin bu konuyu isterseniz.

Evet bisikleti kaplamayı bugün detaylı bir şekilde yazacağım maddeler halinde
1- Kaplama alınacak ( Tercihen Dc fix )
2- Bilindiği gibi ıslak veya kuru kaplama yapılabiliyor ıslak uygulamada hata yaparsanız düzeltebilirsiniz fakat ben hata yapmam diyorsanız kuru yapın çünkü suya döktüğümüz o bulaşık deterjanı tam olarak çıkmıyor bazı yerlerde kalıntılarını görüyorsunuz ( Bisikletim corelli Kr 100 bildiğiniz gibi bisiklette beyaz renk hakim bu dediğim olay beyazda görünmüyor fakat siyah yerler griye çalar gibi füme yerlerde beyazlamış gibi ) bir de unutmadan o bulaşık deterjanı maşamdaki stickerin etrafına toplandı nedenini bilmiyorum.
3- Tekerleği kesinlikle çıkartın( ön tekerlek direk çıkıyor fakat arka tekerlekte püf noktalar var YouTubeden izleyin.
Ben ıslak yaptığım için ıslağı anlatacağım
4- Folyoyu kaplayacağınız yere göre kesin ( yukarıdaki sorularımdan anlayacağınız üzere ben kadroda boş yer kalmayana kadar kaplayacaktım fakat çok çok zor o yüzden çizilme ihtimali yüksek yerleri kaplayın ( Aynı zefal skin armor gibi ürünlerdeki gibi
5- Sabunlu suyu veya bulaşık deterjanlı suyu folyoya sıkın yapıştırın sonra kaplayacağınız yere yapıştırın
6- Saç kurutma makinesiyle ısıtın İçindeki suyu çıkartın ( Nedense ben iyi kurutmama rağmen ıslak yerler kalmış)
7- Sonra bisikleti kurumaya bırakın ıslak yöntemle yapıyorsanız 24 saat kurumaya bırakmalısınız
Bazı yerleri atlamış olabilirim kaplama yapacaklara yardımcı olduysam ne mutlu
Yaşanabilecek bütün aksilikleri yaşadığım için istediğiniz soruyu sorabilirsiniz

IMG_20200717_180349.jpgIMG_20200717_180522.jpg
Önemli fotoğraflar bunlar

Youtube üzerinde şöyle bir videoya denk geldim ve fazlasıyla ilgimi çekti
hem uygulama açısından rahat, hem de parçaları biraz daha büyük keserek üç renk kullanıldığında görüntü olarak da gayet güzel durabileceğine inanıyorum. kadroyu ve maşayı tamamen kaplamak istiyorum, düşündüğüm renkler siyah beyaz ve kırmızı. beyaz yerine mat bir gri de olabilir bir ihtimal. eğer bilgisi olan var ise, tahmini ne kadar folyo gerekli bu işlem için. yani yetmez ise problem olur düşüncesiyle her renkten 120*100cm şeklinde alsam yeterli olur mu veya çok mu fazla gelir ? videodaki arkadaş gibi belki janta da bir işlem yapabilirim

Tamamen derken ne kadar tamamen hiç boşluk kalmayacak şekilde mi @Meret06
Tam olarak hatırlamıyorum ama 2 metreye 60 cm almıştım ve yarısından fazlası kalmıştı

İlk kadroyu hiç boşluk kalmayacak şekilde kaplamayı düşünüyordum fakat kaplamaya geçince iş mecbur zefal z skın armor gibi ürünlerdeki tarzda çizilme ihtimali yüksek yerleri yaptım çünkü heryerini kaplamak biraz imkânsız
Tam olarak hatırlamıyorum ama 2 metreye 60 cm almıştım ve yarısından fazlası kalmıştı

İlk kadroyu hiç boşluk kalmayacak şekilde kaplamayı düşünüyordum fakat kaplamaya geçince iş mecbur zefal z skın armor gibi ürünlerdeki tarzda çizilme ihtimali yüksek yerleri yaptım çünkü heryerini kaplamak biraz imkânsız

@sprinTürk hocam attığım videoya bakarsanız eğer oradaki gibi kadronun ve maşanın tamamını, hiç boşluk kalmayacak şekilde kaplamayı planlıyorum. yekpare bir şekilde kaplamak benim için de imkansız zaten fakat böyle ufak ufak parçalarla kamuflaj tarzında kaplarsam hem sağlam olur hem de yine videoda söylendiği gibi zarar gören kısım olursa sökülüp yerine yeni bir parça kolayca yapıştırılabilir ama ne kadar folyo gidecek bilemiyorum, deneyimlediğimde buraya da yazarım

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
(link) bunu kullanan var mı ?

Ben kadromun iç ve dış kısmını tamamen kapladım. Mat olan boya, vernikli görünüme kavuştu. Şeffaf kaput filmi diye satılan 50, 60tllik ürünler oldukça iş görüyor. 5cm genişlik ve 5mt uzunluk tamamen bir kadro ve maşayı kaplamaya yetiyor ama bir yeri yapamayıp sökerseniz yetmez. İlk defa yapacaksanız 10m almanızı öneririm. Uygulamayı ısı olmadan yapmak mümkün değil, daha 30sn geçmeden açılıyor. Ben saç kurutma makinesi kullandım. İlk yapıştırıldığında çok fazla hava kabarcığı kalıyor ben sökmeyi bile düşünmüştüm ancak 1 hafta sonra hepsi kendiliğinden kayboluyor. Piyasada bu ürünlerden oldukça var. Birkaç internet aramasıyla kolayca bulabilirsiniz. :) Bu arada kaplamak oldukça sabır istiyor benim karbon kadromu ve maşamı kaplamam 2.5 gün sürmüştü. Toplamda 50tlye mal oldu. Kadronun hep ışıl ışıl ve cilalı gibi durması da cabası. Temizlik yapmak da çok kolaylaşıyor.

@berke2002 paylaşmış olduğunuz ürünü alacağım sırada bu video ile karşılaşıp
video daki ürünü aldım. 2 ad. bisiklet kaplaması yaptın ve halen elimde kalan parça var. Eğer şekilli olsun isteğiniz yoksa video daki ürün tercih edilebilir.

@berke2002 paylaşmış olduğunuz ürünü alacağım sırada bu video ile karşılaşıp
video daki ürünü aldım. 2 ad. bisiklet kaplaması yaptın ve halen elimde kalan parça var. Eğer şekilli olsun isteğiniz yoksa video daki ürün tercih edilebilir.
Aynı malzemeyle kaplayalı 1 yıl kadar oluyor :) büyük titizlikle kapladım belli olmuyor :) kadronun açık yeri neredeyse yok :)IMG_20210313_123308_065.jpg

Arkadaslar Forumda yenıyım yenı uye oldugum ıcın yenı baslık acamadım forumuda bisiklet kullanmayıda tam bilmiyorum bu yuzden buraya yazmak durumunda kaldım yanlıs bısey yapıyosam affola sımdı benım elımde Bisan 4500 29 Jant bi bisiklet var fakat ben bu bısıkletın benım boyuma gore olmadıgını anladım boyum 1.74 uzerıne oturdugumda kendımıde komık hıssedıyorum bu nedenle ben bu kadroya 26 veya 27.5 jant taksam problemı bırazda olsun azaltabılırmıyım yoksa bisiklet komık bı goruntuyemı sahıp olur bılgılendırebılırmısınız

Kaplanmış bir bisikleti petrollerdeki tazyikli su ile uzaktan tutarak yıkasam kaplama sökülür mü ?
Folyo için problem olmaz ama bisikleti basınçlı suyla temizlemek ne kadar doğru bilmem :|

Folyo için problem olmaz ama bisikleti basınçlı suyla temizlemek ne kadar doğru bilmem :|
Göbeklere dikkat edip bisiklete de birkaç adım geriden püskürtünce zararı olmuyor, çelik bir bisikletse elbette bisikleti hurdaya çıkartabilir bu işlem.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Benzinlikteki suyun basıncına bağlı.Valla bazıları o kadar sert su basıyor ki sağlam durmadığın an adamı bile uçurur😂 ama bazıları da ha evdeki çeşmenin verdiği tazyik ha benzinlikteki basınçlı su bir şey fark etmiyor.Ben genelde az basınçlı suyu olan benzinlileri tercih ediyorum hiç olmazsa alıyorum 3-4 bidon mahallede yıkıyorum insanların garip bakışları altında😁
Basınçlı suyun kaplamayı kaldıracağını zannetmiyorum yani birkaç arkadaşta kaplama var (kadronun belli kısımlarında sadece) herhangi bir sorun yaşadıklarını duymadım ama tabiki de elde yıkamak her türlü daha iyi risk almaya değecek bir davranış değil.Zira kaplamanın kalkması insana fazlasıyla can sıkıntı verir o kadar uğraşıyorsun sonuçta

Bu tarz kaplama yapılmış bisikletleri uzun süre kullanan arkadaşların yorumu nedir, karbon ya da alüminyum kadroda kaplamayı sökmeye kalkarsak boyaya zarar veriyor mu? Geçmiş mesajlara da bakınca forumda 2011'den beri bu kaplamayı yapan arkadaşlar var, bir arkadaş reklam işiyle uğraştığını bu folyolarla çok iş yaptığını boyaya kesinlikle zarar vereceğini söylemiş. Kaş yapayım derken gözü çıkarmak istemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Bu tarz kaplama yapılmış bisikletleri uzun süre kullanan arkadaşların yorumu nedir, karbon ya da alüminyum kadroda kaplamayı sökmeye kalkarsak boyaya zarar veriyor mu? Geçmiş mesajlara da bakınca forumda 2011'den beri bu kaplamayı yapan arkadaşlar var, bir arkadaş reklam işiyle uğraştığını bu folyolarla çok iş yaptığını boyaya kesinlikle zarar vereceğini söylemiş. Kaş yapayım derken gözü çıkarmak istemiyorum.
Alüminyum kadroya uyguladım yukardaki mesajlarımdan da görebileceğiniz gibi. Araştırdığım kadarıyla eski nesil folyoların 2 yı ömrü varmış. Açıkçası ben de uzun süre sonra ne olacak merak ediyorum. Benimki bu yaz 1. yılını tamamlamış olacak. Diğer yaz ise yenilemeyi düşünüyorum kaplamayı.

Kaplamayı ısıtarak, ıslatarak yavaş yavaş çıkarılırsa bir sorun olacağını sanmıyorum fakat cart diye çekerseniz boyayı bile kaldırabilir. Kısacası zarar vereceğini zannetmiyorum dikkat edileceği takdirde diğer yaz Allah'tan bir mani gelmezse söküp bu buraya fotoğraflarını atarım.

• Beğen
Tepkiler: tahrefa ve DeaKeN
@sprinTürk teşekkürler cevabınız için, evet eski mesajlarınızı da okumuştum. Seneye atarsanız arayış içinde olanlar için oldukça bilgilendirici olur

• Beğen
Tepkiler: sprinTürk
Herkese keyifli forumlar.. Kadro ve maşayı şeffaf, koruyucu bir kaplama ile kaplamak istiyorum.. Tavsiyeniz var mı? Ya da kaplama denemesi yapan?

Geri