Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Maşada boşluk sorunu

bunu ben de merak ediyorum. carraro 224 almak üzereyim, 28″ Suntour Nex 63mm maşadan kilitli maşası var, üst modellerin ise aynı model maşa fakat gidondan kilitli olanından mevcut. acaba şu parça ile gidondan kilitliden maşadan kilitliye dönüştürmenin bir yolu var mıdır.

(link)

tabi şunu eklemem lazım, carraro 224 v fren, bahsettiğim üst modeller disk fren.

Scudo
o parçası kablosu ve kitleme adapdoruyle aldım denıcem olursa yazarım ayrıca bu parcaları aliexpressden 50 kagıda alıyosun tekine 50 verme @ctnky

Yeni konu açmak istemedim. SUNTOUR XCR 100 model maşası olan ROCKRIDER 540 bisiklette denemek istiyoruz, bu parçaları alıp çalıştırabilen oldu mu acaba?

muhtemelen takılır sen bı ıyı bısıkletcıye gıt sor parcaların yoksa uyguna bırakırım

Carraro sportive 225 bisikletin amartisörünün kilidinin üst kapağını nereden bulabiliriz?

Gunaydin.Servise gittim mesafe 38km.11km dag yolu.
Salcanonun lastiginden sonra Bontrager XR 1 cok iyi performans gosterdi.Toprak asfalt micir yumusak toprakta cok iyi.
Servis tirt oldugu icin elletmedim,alakasiz yerlerede bakinca elletmek istemedim.Baska bir servisle konustum koycegizde.2 yil garantisi var bosluk dahada artarsa eylul gibi gel havalarda serin olur hallederiz yada degisim olur dedi.;)
Siz siz olun ogle sicaginda yola cikmayin.sicaktan duman oldum yaa:)

Gunaydin.Servise gittim mesafe 38km.11km dag yolu. Salcanonun lastiginden sonra Bontrager XR 1 cok iyi performans gosterdi.Toprak asfalt micir yumusak toprakta cok iyi.
Servis tirt oldugu icin elletmedim,alakasiz yerlerede bakinca elletmek istemedim.Baska bir servisle konustum koycegizde.2 yil garantisi var bosluk dahada artarsa eylul gibi gel havalarda serin olur hallederiz yada degisim olur dedi.;)
Siz siz olun ogle sicaginda yola cikmayin.sicaktan duman oldum yaa:)

Hortladım da geldim:D Maşayı yarın servise yolluyorum.Çok eğleneceğük çook:koptum:

@Yusuf !!WOW!! yani bunu diyen maho:koptum: hakli:uzgnm:

20 gün önce,maşayı servise göndermiştim.0 maşa geldi,bilginize:harika:

Dosyalar

• IMG_20150725_123024.jpg
    IMG_20150725_123024.jpg
    93,7 KB · Okunma: 111
  • IMG_20150725_123659.jpg
    IMG_20150725_123659.jpg
    154 KB · Okunma: 110
  • IMG_20150725_123513.jpg
    IMG_20150725_123513.jpg
    156,4 KB · Okunma: 111
  • IMG_20150725_123505.jpg
    IMG_20150725_123505.jpg
    151,4 KB · Okunma: 109
  • IMG_20150725_123011.jpg
    IMG_20150725_123011.jpg
    94,4 KB · Okunma: 107
Arkadaşlar merhaba.Marmarisde,resimde belirttiğim gidondan kilit mekanizmasının teli sıkıştıran vidasını bulamadım.Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.Ücreti neyse veririm.Yolunuz düşerse buraya yemek,iş,sigorta sağlarım:D
(link)

@kokomarmaris
merhaba; aynı maşayı kullanıyoruz , iş garanti ise ve mahiyetine göre değişir tabi, benimkini söküp hemen kargoluyorum ;)

Arkadaşlar merhaba, Mosso 1624 bisikletim var kilitlemeli zoom maşa var üstünde size sorum amortisörü kilitlediğimde amortisöre baskı uygulayınca azda olsa içeri girip çıkıyor yani amortisör görevi kısmen devam ediyor bunun sebebi ve çözümü nedir acaba? Teşekkürler

Arkadaşlar yeni havalı maşa aldım ancak şaft borusunun içi tamamen boş. Furş kapağı takıcak yer yok. Maşa boşluğu kalıyor napmalıyım? İlk resimdeki yeni maşa. 2. resimdeki eski maşa. Furş kapağı takmadan nasıl maşa boşluğunu alıcam?

Dosyalar

• WhatsApp Image 2018-06-28 at 18.41.13.jpeg
    WhatsApp Image 2018-06-28 at 18.41.13.jpeg
    44,9 KB · Okunma: 28
  • WhatsApp Image 2018-06-28 at 18.41.26.jpeg
    WhatsApp Image 2018-06-28 at 18.41.26.jpeg
    17,2 KB · Okunma: 28
@Koray_Heybelide aynınsorun bendede mevcut. Fren yaparak amortismör içeri girince o esneme azalıyor fakat normalduruşunda çok ciddi olmasada rahatsız edici bi esneme var

@Koray_Heybelide

Evet bendede alttaki maşadan var ve aynı sorun var. Sorunun çözümünü arıyorum her tarafta

Konuyu hortlatıyorum. (Kendim konu açamıyorum çünkü :( ) Bende Kron TX150 var. Maşada boşluk var ama furçun yukarısında değil. Youtube'da bütün maşa boşluğu videoları furç ile alakalı veya spacer ile alakalı. İki vida sıkıp düzeltiyorlar. Benim sorunun videosunu bulamadım. Fotoğrafını koyuyorum. Çözümü var mıdır?
Bisikletin üstündeki maşa Mozo. Ön frene basılı tutunca işaretlediğim yerden ileri geri oynuyor. Yaklaşık 1-2 mm boşluk var.
pr_01_607.jpg

@egehan531 Hortlatmıyorsun, konuya devam ediyorsun sadece.

Sorununu MTBci arkadaşlar cevaplayacaktır.

Konuyu hortlatıyorum. (Kendim konu açamıyorum çünkü :( ) Bende Kron TX150 var. Maşada boşluk var ama furçun yukarısında değil. Youtube'da bütün maşa boşluğu videoları furç ile alakalı veya spacer ile alakalı. İki vida sıkıp düzeltiyorlar. Benim sorunun videosunu bulamadım. Fotoğrafını koyuyorum. Çözümü var mıdır?
Bisikletin üstündeki maşa Mozo. Ön frene basılı tutunca işaretlediğim yerden ileri geri oynuyor. Yaklaşık 1-2 mm boşluk var.
268208 dosyayı görüntüle
Kron firmasının kullandığı mozo maşalarda bu kronik. Hatta maşa kilitliyken dahi aynı durum yaşanıyor. Ön freni tutup bisikleti öne arkaya hareket ettirince maşada yarım santim boşluk hissediliyor. Ama kullanıma hiç engel olmadı.

268208 dosyayı görüntüle

@Emre Tuna Mirliva gerekli açıklamayı yapmış. Senin maşa yine hareket ediyor. Bu kötü birşey değil biraz yorar. Çoğunlukla Bu maşalar kazık gibi oluyor ve hiç yaylanmıyor. İki milimetrelik esnemeyi çok dert etme. Ustaya gitsen oda aynısını der. Bisikleti sıfır aldıysan , maşa arızası bildir ve garantiden halletmeye bak. Yanlız dediğin gibiyse aynı maşayı tekrar yollarlar. Sorun yok derler yani.
Kilitli maşalarda da 3-5 mm lik oynamaların olması normal. Çok dert edilecek birşey değil.

268208 dosyayı görüntüle
Aynı bisiklet(2016), aynı maşa ve aynı sorun(yaklaşık 4 yıldır) bende de var kronların kronik sorunlarından birisi işte kron servisleri de bu normaldir diyip geçiyor zaten.

Geri