Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Matara ve Suluk Tavsiyesi

Decathlon triban matara kullanıyorum fakat müthiş koku yapıyor. Yukarıdaki linkin birindeki ürün satışa kapatılmış, bir üründe suluk aparatına sığmayacak bir suluktu. Güncel kullanılan, koku yapmayan bir bisiklet matarası önerisi alabilir miyim?
Elite tavsiye ederim.
Merhaba,
Alet çantası şeklinde olan matara çanta tavsiye edebilir misiniz?
19 cm boyundaki el pompası da içine sığabilecek olması tercihimdir.
Zefal z box buldum internette boyu yeterli. Ancak bir de fermuarlı olan iki tarafa açılan modeller var; onlar eşya sığdırmak için daha kullanışlı. Ama fermuarlı olanları boyu kısa. Matara şeklinde kapaklı olana da eşya itip çıkarmak biraz daha zor.
Pro markasının var, ama kapağı çok zayıf.
Tecrübesi olanların tavsiyelerine açığım.
Bu arada benim soru kaynamasın diye tekrarladım 😊

Scudo
Ürün linki var mı hocam?

Aldığım ürünün linki : (link)

Merhaba,
Zefal z box buldum internette boyu yeterli. Ancak bir de fermuarlı olan iki tarafa açılan modeller var; onlar eşya sığdırmak için daha kullanışlı. Ama fermuarlı olanları boyu kısa. Matara şeklinde kapaklı olana da eşya itip çıkarmak biraz daha zor.

Bende Decathlon ürünü olan var. Pompa sığmaz. CO2, iç lastik ve levyeler sığıyor. Kapağı sorunsuz.
Sonrasında pompa da sığsın diye Pro'nun büyük olanından edindim. Onun da kapağıyla sorun yaşamadım.
En sonunda tüm tamir kiti ve pompayı bez bir torbaya koyup tekrar formada taşımaya başladım.
Pro kutuyu da bir arkadaşa devrettim. Decathlon da evde ıvır zıvır kutusu oldu.

Aldığım ürünün linki : (link)

Bende Decathlon ürünü olan var. Pompa sığmaz. CO2, iç lastik ve levyeler sığıyor. Kapağı sorunsuz.
Sonrasında pompa da sığsın diye Pro'nun büyük olanından edindim. Onun da kapağıyla sorun yaşamadım.
En sonunda tüm tamir kiti ve pompayı bez bir torbaya koyup tekrar formada taşımaya başladım.
Pro kutuyu da bir arkadaşa devrettim. Decathlon da evde ıvır zıvır kutusu oldu.
Pro da benim yaşadığım belki de bana denk gelmiştir, kısmet artık.
Siz neden tekrar formada taşımaya başladınız, kutuda kullanışlı olmuyor mu?

Ben koku yapmama ve ağızlık kısmı sebebi ile Elite tavsiye ederim.
Uzunca bir süredir kullanıyorum. Yakın zamanda bir tane daha aldım 65 TL'ye.

Ben de elite kullanıyorum. Çok memnunum açıkçası. Bike24 - Wiggle vs. sitelerde indirimini yakalayıp bir kaç tane alıp kenara atmakta fayda var...

Ben matara değilde matara kafesi almak istiyorum ama seçenek çok. 20 liradan başlıyor ve uçuyor .
Neye dikkat etmek lazım. Matara kafesi seçerken ? Bi fikrim yok
Ben katlanır bisiklete takacağım. Yere paralel olacak .
Matara olarak. Metal ve cam tercih ettim

Siz neden tekrar formada taşımaya başladınız, kutuda kullanışlı olmuyor mu?

Havalar ısınıyor, iki suluk iyidir. Kışın da trainer kullanıyorum. (Her ne kadar son dönemde ne dışarda ne içerde binmesem de)

• Beğen
Tepkiler: Bir vatandaş
Elite Iceberg. En iyi matara bile bir süre sonra koku yapar, karbonatla temizlemek yeterli oluyor.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50 ve MakRo
Decathlon triban matara kullanıyorum fakat müthiş koku yapıyor. Yukarıdaki linkin birindeki ürün satışa kapatılmış, bir üründe suluk aparatına sığmayacak bir suluktu. Güncel kullanılan, koku yapmayan bir bisiklet matarası önerisi alabilir miyim?
2 tane beyaz olandan kullanıyorum. Farklı zamanda ve farklı mağazalardan aldım. Hiçbirinde koku sorunu yaşamadım. Duyduğum herkes koku sorunundan şikayetçi. Saklama koşullarından dolayı koku yapıyor olabilir mi? Ben her sürüşten sonra içini ve dışını bulaşık sabunuyla yıkarım. Ağzı açık şekilde güneş görmeyen serin dolapta bekletirim.

2 tane beyaz olandan kullanıyorum. Farklı zamanda ve farklı mağazalardan aldım. Hiçbirinde koku sorunu yaşamadım. Duyduğum herkes koku sorunundan şikayetçi. Saklama koşullarından dolayı koku yapıyor olabilir mi? Ben her sürüşten sonra içini ve dışını bulaşık sabunuyla yıkarım. Ağzı açık şekilde güneş görmeyen serin dolapta bekletirim.
Ben de aynen o şekilde kullanıyorum, koku sorunu yok bende de ;) dediğin gibi işin sırrı düzenli temizlik.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
@M.İhsan @enzo Kendimi bir an pis hissettim. Sürüşe geçmeden doldurduğum su, sürüş esnasında örneğin 2 saatlik zaman diliminde anında koku yapıyor ve içilmiyor. Sıkıntı temizlikten kaynaklı değil de sanki ürünün plastik kalitesinden kaynaklı diye düşünüyorum :harika: Bu nedenle de kaliteli bir ürün arıyorum, ürünün nasıl temiz kullanılacağını değil.

@Anonim Yıllardır Camelbak mataralarını kullanıyorum , alabileceğiniz en kaliteli mataralardan bence.Türkiyede satan var mı bilmiyorum ama tavsiye ederim. Şimdiye kadar herhangi bir koku sorunu yaşamadım. İçtiğiniz kısım klasik mataralardan biraz farklı ve açıkcası alışınca eski klasik mataralara dönmek istemiyor insan.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Veto8
@M.İhsan @enzo Kendimi bir an pis hissettim. Sürüşe geçmeden doldurduğum su, sürüş esnasında örneğin 2 saatlik zaman diliminde anında koku yapıyor ve içilmiyor. Sıkıntı temizlikten kaynaklı değil de sanki ürünün plastik kalitesinden kaynaklı diye düşünüyorum :harika: Bu nedenle de kaliteli bir ürün arıyorum, ürünün nasıl temiz kullanılacağını değil.
Yanlış anlaşılmasın ben sadece sorunun kaynağını bulmaya yönelik bir çaba içindeydim. Bu şekilde kullandım ve ürünlerde sorun yaşamadım. Eğer söylediğiniz gibi 2 saatte koku yapıyorsa matarada sorun olmalı.

Merhaba,
Yol bisikletinde (link) kullanıyorum ama bu size 1 cm kısa geliyor. XL boyu da var.
Gravelda da (link) kullanıyorum.
Fiyatlar pahalı maalesef. Aliexpress'te muadilleri mevcut.
IMG_20220326_141807.jpg
IMG_20220329_184613.jpgIMG_20220326_094603.jpg

• Beğen
Tepkiler: Burak Altaç
Ben bundan kullanıyorum. Özellikle de matarayı her sıkışta aynı miktarda su veriyor olması çok güzel. Termal özelliği çok fazla değil, yazın suyu uzun süre buz gibi tutmuyor ama hamam suyu gibi olmasına engel oluyor.
(link)
Hocam bu tiplerde kapak olmadığı için toz, kir, su sıçraması vs. gibi nedenlerden dolayı steril oluyor mu? Kapaksız almaktan saydığım nedenlerden dolayi imtina ediyorum açıkçası 😔
Kapaklı modellerde oldukça az. .

3 farklı elite modeli kullanıyorum. Üçünden de oldukça memnunum. Bir de Pro mataram var. O da oldukça güzel. Kısacası Elite ve Pro tavsiye ederim. Çevremde Zefal'in ısı yalıtımı olan mataralarını kullanan çok insan var onlarda mutlular. Bu üç marka arasından bütçeye uyanlar alınabilirler.

Hocam bu tiplerde kapak olmadığı için toz, kir, su sıçraması vs. gibi nedenlerden dolayı steril oluyor mu? Kapaksız almaktan saydığım nedenlerden dolayi imtina ediyorum açıkçası 😔
Ben her kullanımdan önce yıkıyorum ama tabii yolda da toz oluyordur. O kadar detaylı düşünmüyorum çünkü zaten yolda sürerken o tozu toprağı yutuyorum 😃

Kapaklı matara konusunda ben de sizinle aynı hassasiyeti paylaşıyorum. Elite kapaklı modelini kullanıyorum, 1 saat soğuk saklıyor yazın ortasında. IceFly modeli var. Onun yalıtımı daha iyi ve kapaklı.
Ama dünya kadar insan da kapaksız kullanıyor, azıcık toz çamur olsa da demek ki bir şey olmuyor. Kapaksız olunca sürüş sırasında içmek daha kolay oluyor.

• Beğen
Tepkiler: by0ne
Şunu 1-2 senedir kullanıyorum. Koku yapmıyor.
(link)

Alttakinin 950ml olanından aldım geçen aylarda. Kapalı durduğunda az bir miktar koku yapıyor. Zaten ibaresinde 1-2 günlük kullanımdan sonra yıkanmasını tavsiye ediyor. Şu an mevcutta göremedim zaten.
(link)

Şunlara da kokusuz yazıyor.
(link)
(link)

Hediye olarak verilen bu ürünün "just do it" logolusunu kullaniyorum(600ml), bana kalırsa koku yapmiyor.

(link)

Geri