Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mavic Aksium - Cole Rollen Elite

koroglu34

Üye
Tepki
0
Mavic Aksium - Cole Rollen Elite.

İki jant setininde fiyatları birbirine yakın ancak ağırlık olarak cole rollen üstün gözüküyor. Ama forumlarda bu jantla alaklı bir inceleme ve tavsiye bulamadım, aksiumlar daha popüler gibi. Kullanan arkadaşların yorumları bu konuda nedir acaba.

Scudo
Bu gün bisiklete taktım forum üzerinden bi arkadaştan almıştım .Cole rollen elite i kesinlikle tavsiye ederim. Bugün 60 km yaptım ve gayet iyi performansları var. Shimano wh-r600 (Ultegra muadili) jant kullanıyordum. Hem ağırlık hem de görüntü olarak baya iyiler. Akıcılıkları da gayet iyi. Aero ve fotolarda gördüğümden daha etli tellere sahipler. Aksium biraz başlangıç seviyesi kalıyor.

@Özhan Akgöğ
cole rollen eliteleri kullanmaya devam ediyor musun? Performansları konusunda biraz daha yorum alabilir miyim? teşekkürler

evet geçenlerde başka bi arkadaş daha sordu ona yazdığım cevabı buraya iletiyorum.
" gerçekten baya memnunum rüzgar tutmuyor pek. Forumda bi kişi jant tellerinin kırıldığını belirtmişti ama inanılmaz sağlam bi jant geçenlerde 30 cm kadar bi kaldırım yüksekliğini farketmedim süratle giderken zıplayarak değil baya bilincsizce aşağı indim ki 80 kiloyum jantta sadece milimetrik bi akord kayması oldu. Haricinde akıcılığı ve görüntüsünden de çok memnunum daha önce wh r600 jant kullanıyodum ondan daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Evancycles'da da hakkında güzel yorumlar var zaten. Bu ağırlığa göre fiyat ve performansı baya tatmin edici. Tek kusuru fren papuçlarının temas ettiği noktalarda bi süre sonra siyah boya kalkıyor yani aluminyum rengine dönüyor oralar o da pek rahatsız etmiyor açıkca." bu da hakkında evancycles daki yorumlar. (link)

• Beğen
Tepkiler: awakening
@Özhan Akgöğ
yorumlarınız için teşekkürler. siyah boyanın zamanla kalkma hadisesinden bahsedilmiş genelde. bunu görebileceğimiz güncel bir fotoğrafı paylaşmanız mümkün mü?

@Bener E.
https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/10926404_908839342482564_8490422135306337208_n.jpg?oh=256900c64c4df1f744bbd38d7630a974&oe=5584461A
burada görülüyor arka jantta yavaş yavaş siliniyor.

Ikinci el fiyati nedir ya da sifir ? Bilginiz var mi acaba ?

@Lenora Nora
Jant gercekten fiyatinin cok ustunde performans gosteriyor. Akord konusunda pek titiz degilim. Daha dogrusu cukurdan pek kacmiyorum. Haliyle boyle ufak tefek akord problemlerim oluyor :)

• Beğen
Tepkiler: Lenora Nora
Ben bisikletten tık etmesin ses cıkmasın diye ugrasıyorum siz sonunda ses cıkmaya basladı diosunuz :kptmya:
bosuna dememişler bazısı bulamaz bazısı bilemez diye

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Onur Çakmak
@Ahmet Onur Çakmak Anladım. :) Ama yinede bisikletciye her 1000Km devirdiginizde baktırın derim bende üsengecim bir ara akort aletini alayım dedim sonra askı aparatı bir kac bisey girdi araya kaldı.Ama ugrasmadan bisikletciye vermek daha iyi gibi. :)
İyi Forumlar Dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Onur Çakmak
@Uğur Recep AKGÜL

Cok gurultulu ben de sevmiyorum. Ama cok sessiz gobekte rahatsiz edici. Bos yolda asfalttan gelen lastik, zincir-ruble ve ayarinda bir göbek sesi kombinasyonu bence ideal :)

Önümde mavic cosmic 50mm karbon jant giderken arkada easton 50 mm karbon jant gelirken 2 Canyon bisikletin ortasında benim aleminyum meridanın orj. alexrims jantlarından gelen sesi duyamazken bu iki sesin oluşturduğu konsere hayran kalmamak elimde değil. ama oyuö Easton a sesi gerçekten muhteşem .. Şimdi nerden geldik buraya :))

elimde ki aksiumlar sanırım 3bin kilometresini doldurdu.

Bundan önce RS20 kullanmaktaydım,

Aksiumlar daha akıcı,
Hub sesi tatmin edici,

Ama size asıl lazım olan esnememezlik yok, kilom 80-82 arası değişiyor. ve yokuşlarda ayaktayken resmen altımda dans ediyor jantlar,
RS20'ler gerçekten bu konuda taş gibiydi. ama Mavic'in o akıcılığı tabiki yoktu.

Tekrar alırsam hangisini alırdınız derseniz, sanırım tekrar rs20 alırdım.

• Beğen
Tepkiler: Xalil8
Geri