Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mavic Aksium - Cole Rollen Elite

Scudo
aksium, cole rollen ın yanında oyuncak kalır.. performans olarak ksyrium sl sevıyesınde bır janttır kendısı..equipe den de iyidir..bizzat sahidim...bikeradar.com testlrınde de fıyatından cok daha fazlasını hakeden jant dıye bahsedılır...ki fiyatı 1000 tl uzerinde...

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Onur Çakmak
2 tane Cole Rollen CX jant göbeği mili kırmış birisi olarak söylemeliyim ki göbek sesi çok güzel :)

Konuyu yeniden hortlatayım istedim :) Shimano Wh-Rs 100 jant setim yerine Rollen elite almak istiyorum. Hala kullanıp tavsiye ya da avantaj-dezavantaj tecrübelerini aktarabilecek birileri var mıdır acaba :kötü:

@ozkanburak

Ben şu an Rollen Elite ile sorun yaşıyorum. Arka jant çok kısa süre içerisinde duruyor. 35 saniye civarı. Rulmanlı bir yol bisikleti jantının birkaç dakika dönebilmesi lazım. Ama sürerken bir sorun hissetmiyorum. Belki de sadece benim jant sorunludur bilemiyorum. Kullanan diğer forum üyeleri de bu konuda görüş belirtirse sevinirim. Çünkü aldığım yer klişe bir cevapla geçiştirdi. Arka, ön kadar dönmezmiş, 1000 km sonra biraz açılırmış.. Rulmanlı jant en baştan itibaren peformans verir benim bildiğim. Bir de Cole'a yazdım, onlar ne diyecek merak ediyorum. Alacaksanız, elden, satış sonrası malının arkasında duracak bir yerden almanızı tavsiye ederim.
Akıcılık konusunda dediğim gibi sürerken bir anormallik hissetmiyorum. Düz yolda hızı koruyor gibi. Ağırlığı da güzel. Ön 715gr, arka 875gr toplamda 1590gr. Fiyatına göre iyi bir ağırlık. Hub sesi de fena değil..

@ozkanburak

Ben şu an Rollen Elite ile sorun yaşıyorum. Arka jant çok kısa süre içerisinde duruyor. 35 saniye civarı. Rulmanlı bir yol bisikleti jantının birkaç dakika dönebilmesi lazım. Ama sürerken bir sorun hissetmiyorum. Belki de sadece benim jant sorunludur bilemiyorum. Kullanan diğer forum üyeleri de bu konuda görüş belirtirse sevinirim. Çünkü aldığım yer klişe bir cevapla geçiştirdi. Arka, ön kadar dönmezmiş, 1000 km sonra biraz açılırmış.. Rulmanlı jant en baştan itibaren peformans verir benim bildiğim. Bir de Cole'a yazdım, onlar ne diyecek merak ediyorum. Alacaksanız, elden, satış sonrası malının arkasında duracak bir yerden almanızı tavsiye ederim.
Akıcılık konusunda dediğim gibi sürerken bir anormallik hissetmiyorum. Düz yolda hızı koruyor gibi. Ağırlığı da güzel. Ön 715gr, arka 875gr toplamda 1590gr. Fiyatına göre iyi bir ağırlık. Hub sesi de fena değil..
Cevabınız için teşekkür ederim... Nereden almıştınız acaba? Kaç kilometre kullandınız?

@ozkanburak Rica ederim. Atak Bisiklet'ten aldım. Fazla olmadı alalı, birkaç sürüşte toplam 150 km civarı kullandım henüz.

• Beğen
Tepkiler: ozkanburak
@ozkanburak

Hocam daha önce rulmanlı bir jant kullanmadım ama iyi seviyede (Şimdiki bisikletimden pahalı :D) bir patenim de var ve her tekerde 2 rulmana sahip. Rulmanların zamanla açılacağına ben de pek imkan vermiyordum ama yaklaşık 4-5 ay sürdükten sonra gerçekten tekerler çok daha akıcı şekilde dönmeye başladılar. Rulman sayısının fazla olması ve sürülen mesafenin daha kısa olması süreyi uzattı biraz. Bisiklette çok daha kısa sürede açılacaktır bence.

N11'de sepette indirimli şu anda. Kullanan birkaç arkadaşım zamanla boya soyulması yani görsel kirlilik dışında çok memnunuz dediler. Ben de aldım. Kargoda bekliyorum.

Dosyalar

• Screenshot_2021-08-26-15-35-24-722_com.dmall.mfandroid.jpg
    Screenshot_2021-08-26-15-35-24-722_com.dmall.mfandroid.jpg
    48,4 KB · Okunma: 109
@Atakan K. İlk rulmanlı jant deneyimim değil. Daha önceden Plus RC30 kullandım. İlk günden itibaren 4 dakika dönüyordu o jant.
@Eroseros Aynı yerden almışız. Elinize ulaşınca arka jantın dönüşüne bakıp buraya yazabilir misiniz?

Cevaplar için teşekkür ederim herkese, indirimi kaçırmadan bende alayım artık :huhuu:

Merhaba. Jantın boştayken dönme süresi yük altındaki verimi ile doğrudan ilişkili mi? Kayıplar yükle birlikte orantısal olarak mı artıyor?

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@ozkanburak

Dostum ben kullanıyorum cole rollen elite modelini gayet memnunum ama belirtmek istediğim bir kaç nokta var
1-35 saniye kısa sürede kesilmesi normal değil jant zaten akıcı çok anormal bir durum bunu belirteyim
2-Eğer sıfır aldıysanız mutlaka aldığınız yer ile irtibata geçip garanti kapsamında rulmanlarına baktırınız o kadar kısa sürede durması çok acaip.
3-Jantın fabrika verisi 1590 gr. Fakat kendim bizzat ölçtüm 1730 gr ama akıcılığı ve rijitliği harika hızlanma etkisi muazzam.
4-Hub sesi alacak olan arkadaşları bence fazlasıyla tatmin eder fiyatına göre tabiki.
5-Ben makinamla birlikte komple bakıma soktum jant dahil akılıcık konusun da daha iyi olduğunu söyleyebilirim.
N11'de sepette indirimli şu anda. Kullanan birkaç arkadaşım zamanla boya soyulması yani görsel kirlilik dışında çok memnunuz dediler. Ben de aldım. Kargoda bekliyorum.
Güzel bir tercih yapmışsın dostum güzel günler de kullanman dileğiyle.

@ozkanburak

35 sn bu seviye bir jant için çok kısa bir süre,jant akıcılığının yük altına girince pek çok etkeni vardır,rijitlik,lastik türü,kalınlığı,jant profili,jant örümü,ama yine siz bu rulmanlara bir baktırın bence,göbeği fazla sıkılmış olabilirler.

Merhaba. Jantın boştayken dönme süresi yük altındaki verimi ile doğrudan ilişkili mi? Kayıplar yükle birlikte orantısal olarak mı artıyor?
Siz bunu yazınca Google'da biraz tarama yaptım ve bir ilişki olmadığına dair birçok yorum gördüm. Ne kadar döndüğü pek önemli değilmiş anlaşılan.

(link)

@Sametali Benim verdiğim ağırlık verisi kendi ölçümüm. İki jantı da tek tek ölçtüm. Bisikleti de jantı takmadan önce ve sonra tartarak onayladım. Yukarıda yazdığım üzere aldığım yer bir sorun olmadığını söylüyor. Ama diğer alan arkadaşlarda bu durum yoksa tekrardan iletişim kurarım.
@sahrana Teşekkürler. Aklımda bulunsun. Bir ara kontrol ettireyim.

• Beğen
Tepkiler: Sametali ve ag249
Ben siparişimi az önce verdim. Elime ulaştığında bisiklet üzerinde dönüş süresini buraya belirtirim

• Beğen
Tepkiler: Eroseros
Carraro 052'nin kendi stok jantlarından daha fazla dönüyordur zaten, bu benim için yeterli😊

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Geri