emre özbay
Daimi Üye
- Tepki
- 227
- Başlangıç
- 2004—05
- Bisiklet
- Bisan
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Öncelikle özür diliyorum, konu kalabalığı yaptığımı biliyorum.Fakat diğer konular isteğim doğrultusunda yeterli kalmıyor.Şu an kullandığım dağ bisikletimi satıp yol bisikleti almak istiyorum.Aslında şu anki bisikletimden son derece memnunum hızlı-agresif-kıvrak-yeterli fakat içimden bir ses yol bisikletine geç diyor.Buna arkadaşımın bisikletine bindikten sonra anladım kalitesiz olarak adlandırabileceğimiz salcano xrs300 bile bana çok güzel hissettirdi.İlk olarak araştırmalarım sonucu yol bisikletinde jant setinin biraz daha önemli olduğunu vites sistemlerinin değişebileceğini öğrendim,zaten aklımda da böyle bir şey vardı.Bu yüzden mavic aksium setli bir bisiklet arıyorum.Arka vites olabildiğinin en iyisi olabilirse sevinirim.Full tiagra setli mavic aksium jantlı bir bisiklet öneriniz var mı ? 2700-3500tl bütçeye arka aktarıcı 105 diğerleri tiagra setli bisiklet olur mu ? Bu amatörce soruları sorduğum için kusura bakmayın gerçekten yol bisikletleri sistemleri hakkında çok fazla bilgim yok.Salcano xrs030 modelinde full sram apex seti , mavic aksium;sele, gidon borusu vb. yerlerde Ritchey modelini kullanmış fakat bu özelliklerde başka markalardaki bisikletler çok daha pahalı salcano neden bu bisiklete 2600tl den satışa sunuyor? Bu durumda kalan tek parça kadro.Kadro kalitesinin düşük olabileceği kafamı karıştırıyor.Sizin önerileriniz neler bildikleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.Aslında yeni bisikletimi 6-8 ay sonra almayı düşünüyorum bir açıdan dereyi görmeden paçayı sıvamış gibiyim bir açıdan da hedefimi belirleyip onun için savaşmam gerektiğini düşünüyorum.Bi değişiğim bu aralar,kafam karışık Yardımlarınızı bekliyorum Teşekkürler...