Scudo Sports

Mavic Aksium jantlı karbon maşalı orta halli 2700-3500tl arası yol bisikleti önerisi

emre özbay

Daimi Üye
Tepki
227
Başlangıç
2004—05
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Öncelikle özür diliyorum, konu kalabalığı yaptığımı biliyorum.Fakat diğer konular isteğim doğrultusunda yeterli kalmıyor.Şu an kullandığım dağ bisikletimi satıp yol bisikleti almak istiyorum.Aslında şu anki bisikletimden son derece memnunum hızlı-agresif-kıvrak-yeterli fakat içimden bir ses yol bisikletine geç diyor.Buna arkadaşımın bisikletine bindikten sonra anladım kalitesiz olarak adlandırabileceğimiz salcano xrs300 bile bana çok güzel hissettirdi.İlk olarak araştırmalarım sonucu yol bisikletinde jant setinin biraz daha önemli olduğunu vites sistemlerinin değişebileceğini öğrendim,zaten aklımda da böyle bir şey vardı.Bu yüzden mavic aksium setli bir bisiklet arıyorum.Arka vites olabildiğinin en iyisi olabilirse sevinirim.Full tiagra setli mavic aksium jantlı bir bisiklet öneriniz var mı ? 2700-3500tl bütçeye arka aktarıcı 105 diğerleri tiagra setli bisiklet olur mu ? Bu amatörce soruları sorduğum için kusura bakmayın gerçekten yol bisikletleri sistemleri hakkında çok fazla bilgim yok.Salcano xrs030 modelinde full sram apex seti , mavic aksium;sele, gidon borusu vb. yerlerde Ritchey modelini kullanmış fakat bu özelliklerde başka markalardaki bisikletler çok daha pahalı salcano neden bu bisiklete 2600tl den satışa sunuyor? Bu durumda kalan tek parça kadro.Kadro kalitesinin düşük olabileceği kafamı karıştırıyor.Sizin önerileriniz neler bildikleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.Aslında yeni bisikletimi 6-8 ay sonra almayı düşünüyorum bir açıdan dereyi görmeden paçayı sıvamış gibiyim bir açıdan da hedefimi belirleyip onun için savaşmam gerektiğini düşünüyorum.Bi değişiğim bu aralar,kafam karışık :D Yardımlarınızı bekliyorum Teşekkürler...

Scudo
İyi bir jant setli bisiklet ile mavic aksium u aynı cumlede kullanmak biraz yanlış :) daha önce uzun süre kullandım.yenisini de deneme şansım oldu.bence alacağınız bisiklette değişime ilk o jantlardan başlayabilirsiniz.akıcılık o kadar iyi değil fakat dahası,o fiyata göre o agirlik çok çok fazla.mavic in giriş seviyesi jantları fiyatını pek haketmiyor.size tavsiyem ya daha farklı bir jant seti olan model bakın,ya da o jantları değiştirin :)

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
Markalı jant olsun istiyorsanız seçeneklerinizi Mavic Aksium ile kısıtlamayın; Shimano RS11, RS31, veya Fulcrum'un giriş seviyesi modelleri verilen parayı daha fazla hakediyor bence.

@Murat B.
Murat bey Khamsin ile ilgili ne düşünüyorsun ? Aksium'la kıyaslanacak bir jant seti midir ? (İtalyan hayranlığı olmadan cevaplanrsan sevinirim :) )

@Hasan SAYLIK

Khamsin ile Fulcrum Racing 7 aynı jant aslında. Dolayısıyla Fulcrum'un giriş seviyesi modelleri için yazdığım Khamsin için de geçerli. Aksium ile kıyaslanacak bir jant setidir; ama kıyaslayınca çember derinliklerinin biraz daha fazla (ön 24, arka 27,5mm Aksium 21mm), ağırlığının da biraz daha az olduğu görülür. Yorumlardan ve incelemelerden okuduğum kadarıyla da Mavic, hem göbek ömrü hem de çember sağlamlığı bakımından diğer büyük markaların oldukça gerisinde.

Khamsin için genel olarak konuşmak gerekirse, yeni bir jant almanız gerekiyorsa güzel bir alternatif ama mevcut seti yükseltmeyi amaçlıyorsanız biraz daha para verip Vento veya Scirocco hatta Zonda almak daha mantıklı bence.

• Beğen
Tepkiler: karacelebig
@Murat B.

Vento, Khamsin, Scirocco gram olarak neredeyse hepsi aynı 1750 civarı , Scirocco aerodinamik ve esnemezlik olarak daha iyi bir jant fakat bana başka ne artıları olacak ? Uzun ömür, az bakım ?

@Hasan SAYLIK

Vento, yaklaşık 100 gram daha hafif (Zonda da ondan 100 gram kadar daha hafif, bir 100 gram daha hafifi ise Eurus ama fiyatlar uçmaya başlıyor o seviyede).

Scirocco, Khamsin'den ağırlık olarak pek farklı değil ama pek çok artısı var; daha yüksek profil, daha büyük flanş, yassı (aero) teller. Dolayısıyla sizin dediğiniz gibi aerodinami ve esnemezlik açısından oldukça daha iyi. Yüksek profil, görüntü olarak da çok daha hoş oluyor...

Eeuro uçmazsa Ocak'ta Scirocco alırım umarım, teşekkürler Murat.Ha birde 10 lu sisteme uyuyordur umarım.

Cube Agree GTC Pro hakkında ne dersiniz ? Yanlış bakmadıysam 1091euro fiyatı var.Cubenin sitesinde fiyatları yazmaması kötü olmuş orada burada araştırıp bulmak gerekiyor.Yine cube olarak gözüme çarpanlardan birisi Cube pleton race compact 1000euro gibi bir fiyat biçilmiş.Siz de aradığım kriterdeki bildiğiniz bisikletleri paylaşırsanız sevinirim.Fatih ve murat abinin tecrübelerine inanarak mavic aksiumdan farklı olabilir jantları.Daha hafif daha akıcı daha sağlam :)

@emre özbay
Forumda Erdal Yılmaz abı de o bisikletten olması gerekıyordu.Maalesef belırttiğin fıyata Turkıyede satılmıyor.Jant setınden dolayı kafan karıstıysa da aldıgın gıbı satıp RS11 jant setı alırsın.Hatta kar bıle edersın ;) Belirttiğin bütçede kargo dahıl bulabılıcegın en ıyı setlı bisiklet Canyon :) (link)

cube agree gtc pro carbon 1640 euro erdoganlarda
yurtdisinda 1000 euro civarina alabilirsiniz ancak\
full 105 setli jant seti fulcrum racing 77 nasildir onu bilemiyorum tavsiye edermisiniz+

(link)

Fulcum racing 77 nekadar iyidir ? Nekadar kötüdür, tavsiye edermisiniz?

@r.ezk

Şu yazıda Racing 7 ile aynı olduğu yazıyor:
(link)

Geri