Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mavic Aksium Kadroya Sürtüyor

furkantrojka

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Mart 2016
Mesaj
701
Tepki
1.095
Yaş
33
Şehir
Antalya
İsim
Furkan
Bisiklet
Diğer
Merhabalar geçtiğimiz günlerde bir kaç kelepir parça aldım, yeni bir bisiklet toplama işine girmeyi planlıyorum. Ancak garip bir durumla karşı karşıyayım. Elimdeki Mavic Aksium arka jant kadroya sürtüyor ancak ne akortta ne de göbekte bir sıkıntı yok gibi, sanki jant çemberi olması gerekenden sol taraftaymış gibi.
P_20170509_050620.jpg
P_20170509_050705.jpg
 
Scudo
Kadro single speed e uygun gibi görünüyor
 
@furkantrojka
Akord ayarın yanlış, çemberin merkezde olacak şekilde yeniden akortlanması lazım, jantı çok ehil olmayan biri örmüş muhtemelen.
 
  • Beğen
Tepkiler: SerkanH
@Tasogare

Bence de böyle. Tansiyon ayarı deniyor buna. Akort düzgün olsa bile tam ortalanmadığı için böyle olabiliyor.
 
Arkadaşların dediği gibi akord ayarı yanlış. Jantın ruble tarafına çektirilmesi gerekiyor. Unutmadan, arka jantlarda genelde sol taraf telleri sağ tarafın tellerinden çok az daha uzun oluyor jantın ortalanması için.
 
başka bir yol bisikletinin arka çatal aralığını ölç.
muhtemelen senin çatal daha dar.
single gibi görünüyor..
 
Ruble janta uygun ise akort ayarın ile ilgili bir sorun vardır, benzer durum başıma gelmişti akort ile düzeldi fakat bu kadar kadroya yapışmamıştı teker, öncelikle ruble uyumunu kontrol et derim.
 
@furkantrojka Kasetin olduğu taraftaki teller diger tarafa göre daha uzun görünüyor.Eğer öyleyse ,çemberin arka göbeği tam ortalaması için ruble tarafında daha kısa tel olmalı ve göbek ortalanmalı. Bence tellerin yeri karışmış. Baştan örmek gerekiyor.Burda da olması gereken arka tekerlek kesitini görebilirsin.spoke-bed-offset-osb-measurement.png
 
Kim ördü bu jantı, kendin mi ördün. Ören arkadaşa götür söyle.
 
@furkantrojka
Aldığın kişiye sorsana bu janta ne işlem yapmış.
Arka çatal kaza yapıp yana kaçmadıysa jantta örümde her iki tarafa aynı ölçü telden kaynaklı, asla kullanılmaz.
 
Kadro'nun eşit olup olmadığına da bakmanız lazım. (link). bu adamın videolarını sürekli izliyorum.

video da detaylı açıklmalar var. Eski çelik kadrolarda uygulamak gerekiyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: macerakolik
Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler.
Bazı bilgileri eksik vermişim hemen onları tamamlayayım.
Kadro yeni tipte, ayar mesafesi bırakmayan alüminyum bir kadro ve aynı kadroya Shimano R501 jantları taktığımda sıkıntısızı olarak oturuyor. Jantlar Mavic Aksium, üzerinde Shimano HG50 9'lu ruble var, uyum konusunda sıkıntı yok yani.

Sizler söyleyince fark ettim zaten iki taraftaki teller birbirinden farklı renkte. Büyük ihtimalle bir sorun meydana geldi ve bu jantlar tekrar örüldü. Tabi ben bu bilgiye sahip olmadan aldım jantları. Bugün bir bisikletçiye götürüp soracağım, umarım akort ile çözülebilecek bir sıkıntıdır.
 
@furkantrojka Akort değil de ortalama ayarı diyelim. Sonradan takılan tellerin uyumsuz olma ihtimali yüksek çünkü.
 
@Seymour Glass
Açıkçası öyle olması ihtimalini pek düşünmek istemiyorum. Bu yüzden de dile getirmiyorum. :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Seymour Glass
@Kadir Eskici şu foruma katılan insanların çoğu sizin gibi. bu kadar teknik kelimeleri yanlış bilgileri dosdoğruymuş gibi kullanım kılavuzu dilinde yazmasından foruma girmiyor. tansiyon ayarı denilen şey tellerin eşit oranda gerginliğe sahip olması ile alakalı bir ayar. bu sorun ise bombe çektirme ortalamasını yapamamaktan kaynaklanan sorun gibi görünse de problem daha büyük. bu vatandaş. kısa olan telleri ruble tarafına uzun olan telleri sol tarafa takmak yerine tam tersi yapmış. yoksa bu kadar ciddi bir şekilde ne yaparsan yap 1 cm den fazla yamultamazsın. sorun kesinlikle uzun kısa tellerin ters taraflara takılmış olmasından kaynaklı.
 
@smclk89
Hocam Mavic'in bu jantlarında göbek çok farklı bir yapıda. Sol taraftaki teller birbirinin üzerinden geçmeden, ön jant gibi, giderken sağ tarafta birbirinin üzerinden geçiyor ve bağlantı şekilleri de oldukça farklı. Yani nasıl yapılmış bilmiyorum ama tellerin ters takılması gibi de değil durum ancak dediğiniz gibi akort ile falan düzelmeyecek kadar solda jant çemberi. İşten anlayan bir usta bulup göstereceğim yarın, ne yapılabilir göreceğiz.
(link)
 
@furkantrojka biliyorum dostum dandik mavic aksium u banamı anlatıyorsun. bende mavic kullanıyorum. bir bakışta anlayacağın bir durum değil tellerin hangisinin ne tarafta olduğunu. modeline göre bir taraf 282mm bir taraf 278mm gibi rakamlar. yanlış örülme şansı yok 1 tarafı ters attığın an diğerlerini birleştiremezsin zaten en fazla alttan geçeni üstten geçirebilirsin onuda akortlayacağın zaman teller bir birine sürtüyor zaten görmüyorsan onuda ben ne diyeyim. şuanda tellerde bir yanlışlık yok ise bir tarafın telleri diğerlerine göre açık ara gevşek olması gerekir. böyle bir durumda söz konusu değildir. bence böyle bir hatanın ortaya çıkmasına sebep olacak kişi anca yapsa yapsa tellerin yerini değiştirir.
 
@smclk89 Hocam aynı sorun başıma gelmişti yıllar önce. Bana bisikletçinin dediği cümleleri birebir yazdım. Yoksa yazmazdım emin olmadan. Demek ki ortada hatalı bildiğim şeyler var. Araştırıp öğreneceğim Bilgilendirme için teşekkürler.
 
  • Beğen
Tepkiler: Seymour Glass
Aynı durum benim basıma da geldi trainer icin ikinci el aksium almıştım, tekerlek bir tarafa bariz şekilde yakın ve surtuyor. Jantin doğru takılı olduğuna eminim, göbeği sokup temizledim kontrol ettim problem bunlarda degil. Bu is nasıl çözülür, çözmeye değer mi yoksa iade mi etmeliyim ?5B2F61AD-E4F2-4A22-B3F7-F737184E240E.jpg42240886-793C-4E6D-9A86-9EF794B853EB.jpg
 
Geri