Scudo Sports

Mavic mi Shimano mu?

hpeker58

Üye
Tepki
40
mavic crosride disk olan mı?shimano 2008 xt whm775 mi? kullanım ömrü sağlamlık ağirlik olarak önerileriniz nedir.

Scudo
mavic tartışılmaz diye biliyorumda. shimano jantlar hakkında bilmeden fikir belirtmem doğru olmaz

Merhabalar. Mavic crossride disc modelini kullanıyorum. Çok sağlam ve güven veren bir jant. 24 tel olayı da benim özellikle istediğim ve kalın tellerinden dolayı şık duran bir jant. Ağırlığı 1920 gram.
XT 775 i kullanmadım. O da 24 telli bir jant seti. Ağırlığı ise katalogunda 1677 gram olarak geçiyor. Kalite olarak iki jant de tartışılmaz. Fiyatlarını bilemiyorum ama, ağırlık farkı için XT tercih edilebilir.

kesinlikle teberusa katılıyorum,hedeflediğiniz bir ağırlık varsa xt tercih edilebilir,yok ağırlık takıntım yok 250gr farketmez sağlam olsun derseniz mavic derim.hatta hem sağlam hem hafif olsun derseniz mavic setten kaybettiğiniz ağırlığı ruble ve zincir ile kazanabilirsiniz.Şunuda belirteyim xt sağlam deil demiyorum kesinlikle onlarda o ağırlığa göre süperler ama şahsen mavicleri tercih ederim.

@hpeker58Bunlar aynı seviye jant seti değiller. Zaten fiyatlarından da ve ağırlıklarından belli oluyor. XT yeni model 775, 500 dolar civarında piyasada olacak. Crossride ise 300 dolar civarında bir fiyat aralığında.

@gurol

Bence de çok doğru söylüyorsunuz. Aslında soru crossride mı almalıyım yoksa aradaki fiyat farkını verip XT jant setini mi olsa daha doğru olurdu. XT'nin rakibi crosstraildir çünkü crosstrail de XT de tubeless opsiyonuna sahipler. XT nin fiyatına göre hafif olması onu öne çıkarıyor. Eksi özellikleri göbeklerinin maviclerdeki gibi rulmanlı sisteme sahip olmaması ve tellerinin yine maviclerdeki gibi yassı(aerodynamic) olmaması. Karar sizin...

@mc pherson

arada 200 milyon`luk fiyat farkı var.shimano nun sadece ağirlik avantajı var gibi. bir sorun olduğunda tel kırılması gibi yedek parça temin etmede hangisi daha avantajlı olur.

bi sorum olacak,neden hazır set düşünüyorsunuz?
yani 500 $ cıvarında çok güzel,hafif ve 32 telli olup sağlam bi set toplanabilir,bi düşünün derim.aynı zamanda yedek parça problemi yaşamazsınız ;)hemde hiç bir şekilde :)

Elman ayni fiyata topladigin jant seti ne tubeless olmayacak ve fabrikasyon orulmus jant setleri her zaman elde orulenlerden daha uzun omurlu oluyor (subjektif bir gozlemdir).

@HaliliOzturk

bende öyle düşünmüştüm ayar felan fazla yapmak istemiyorum. heralde mavic almak en mantıklısı. peki crosride disc olan var bide crosride ub disc diye modeli var.hangisini önerirsiniz.heralde birisinde v fren kullanabiliyoruz.fark olurmu sağlamlık olarak.

Bir noktaya değinmekte fayda var. Shimano hiçbir jant setinde rulman kullanmıyor. Fakat bunu kesinlikle bir eksi özellik olarak sayamazsınız. Rulmanlar kendi ekseni altında cok guzel döner. Ama eksen dışı yüklerde cok verimsizdir. Bu yuzden shimano kendi 2 eksenli tasarımını kullanıyor. Bakımı rulmanı değiştirmek kadar kolay değil. Fakat rulmandan kesinlikle daha verimli bir tasarım.

Tercihimi sorarsanız, ben bir mavic kullanıcısı olarak crossland setten son derece memlunum. Eger aynı duzeyde bir janttan bahsedilseydi ben mavici secerdim.

xt jantlar bence daha iyi neden dersen mavic bu alanda sadece tel kalınlıgına ve gösterişe önem vermiş xt nin agırlıgı ve kalitesi kendini gizliyor gibi duruyor bence shimano sram grubunu salla rock shox hariç

@HaliliOzturk
1. Çember seçimine göre tubeless olabilir; X819 gibi..
2. Kit ile tubeless olabilir. Kullandığınız çemberin kaynaklı birleşime sahip olması şart. DT 4.1-4.2 yada Alex XCR100 gibi. Joe's, DT gibi kit ile tubeless yapılıyor.
3. Evet, Türkiyede iyi jant örebilen usta sayısı az. Ancak doğru kişi ördü ise o set fabrikasyon kadar sağlamdır.

Değinmemişsin ama Mavic'in bahsedilen avantajlarından rulman olayı DTSwiss (ve bazı diğer) gibi göbeklerde mevcut.

Ben azaltılmış tel sayısından şikayet ettiğimden son iki setimi malzemelerini kendim belirleyerek kurdum. Şikayetim, Vfren kullandığımdan özellikle radial kurulmuş az telli ön jantlarda benim ağırlığımda bile (60kg) esnemenin büyük olması ve frenlerin her salınımda jant yüzeyine sürtmesi idi.

@HaliliOzturk

halil en son bir set düzenlemiştim,çemberler mavic 819 ust,göbekler xt 2008 centerlock,teller dt swiss revo 2,0.bu set toplamda 570 ytl mal oldu.ve inanın esneme yok denecek kadar az.bu arada ören kişi de yılların ustası ESAT usta.setin ağırlığı 1700 gr cıvarı.

yani hem ust,hem v fren yanaklarına sahip,hemde disk kullanımına uygun;)

@KrOn_team

Mavic sramın değil mavic fransız markası zaten sramın da olsa sram da çok iyi bir marka.Bende mavic crossride var çok akıcı bir teker seti fiyat olarak da çok iyi bir fiyatı var.Görünüme tabi ki önem verecek.Zaten tüm firmalar özellik,sağlamlığın vb.yanında görünüme de önem veriyor.Bence alacak olan kişi ağırlığa ve tublesse önem veriyorsa xt yi fiyata önem veriyorsa mavici tercih edebilir.Sağlamlık olarak her ikisi de belli bir düzeyin zaten üzerinde.

mavic crossride en mantıklısı gibi duruyor.tel kırıldığında bu janta uygun tel bulabilir miyim?

bende corratec expert var 2006 model.jantlar zzyx.göbekler formula,teller dtcampion 1.8 ve bu teller kırılıyor.dayanmıyor bana.o yüzden crosride disc sağlamlık olarak dayanırmı.çünkü yüksek yerlerden atlıyorum 1.5 m duvarlardan ne son hızla.o yüzden öneriniz nedir.2 dere arasında kaldım.

@hpeker58

O kadar sert kullanıma dayanacağını sanmıyorum Crossride'ın. 24 tel yetersiz gelecektir. 36 telli ve telleri 2.0 olan bir set çok daha dayanıklı olacaktır.

hpeker58 video eklesene foruma 1,5 metrelik duvar atlayışlarını falan

@hpeker58

kesinlikle dayanmaz. Bu jantlar xc surusu için tasarlanıyor. 90+ kg olan kişilerde xc surusunde dahi sorun yasanabiliyor. O yuzden bence 36 telli sağlam bir cember ustune örme bir jant seti yaparsan senin için avantaj olur. Göbekleri de rulmanlı tercih etmende farda var. Cunku o tip hareketlerde bilya ezilmesi oluyor. Rulmanı direk değiştirirsin, göbekler sıfır gibi olur.

• Beğen
Tepkiler: Ercan Bayram
Geri