Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mavic XM 117'den Mavic Crossride'a geçmeye değer mi?

Kaan Aslan

Aktif Üye
Tepki
56
XTC 1 model bisiklet almayı düşünüyorum. Üzerindeki jant 117. İnternetten araştırdığım zaman bu jant Crossride'a göre çok daha hafif.

Ancak bir iki kişi cross ride daha iyi diyor.

Ancak bir başkası da alsan bir artısını görmezsin hemen hemen aynılar dedi. Hatta fazladan ağırlık bile yapar dedi.

Sorum bu jantı baştan crossride ile değiştirmek mantıklı mıdır? Yoksa mevcut 117 jantı kullanayım mı?

Scudo
arkadasım mavic 117 sadece jant, crossride ise jant setidir. ancak senin almayı düşündüğün bisikletin üstündeki jant setinden oldukça üstün bir jant setidir. çok hafif olmasada oldukça akıcı bir jant setidir. alırsan pişman olmazsın

• Beğen
Tepkiler: Kaan Aslan
Teşekkürler bu aşamada 2 sorum olacak.

1. 117 ile CrossRide seti değiştirdiğimi varsayıyorum. Ciddi anlamda bunun farkını hisseder miyim? Değiştirmeye değer mi?

2. 117'den Crossride set yerine önerebileceğiniz ve crossride'dan biraz daha hafif bir set var mı?

2. sorumu da şu açıdan soruyorum. Yani eğer ağırlıkları çok farklıysa sürüşü etkilesin istemiyorum.

1) Eğer teker setinde 200-300gr oynamazsa ve sizin kondüsyonunuz başlangıç seviyesindeyse bu farkı anlamanız zorlaşır.
Bu yüzden Mavic 117 ile toplanacak diğer bileşenleri de bize vermeniz daha gerçekçi bir karşılaştırma yapmamıza olanak sağlar.Hani olmaz ya, mesela Mavic 117 çemberler ile 24 Sapim tel + Tune Mag 140 göbek toplanırsa tabiki Crossride, bu setin yanında sönük kalır.
Ama alacağınız bisikletin üzerindeki orijinal seti kastediyorsanız zaten Crossride baştan kazanıyor.

Crossride'ın göbeklerinin rulmanlı oluşu, toplamdaki ağırlığının daha düşük oluşu, 24 telli oluşu, fabrikasyon örümünün başarılı oluşu sebebiyle Crossride her ortamda diğerine göre daha akıcı ve seri bir sürüş sağlar.

2) Crossride'dan (~1900gr) daha hafif set olarak Crosstrail (~1750gr) ve daha da hafif olarak Crossmax (~1575gr)serisi bulunuyor.

Benim bahsettiğim sistem Giant XTC 1'in üzerinde gelen orjinal sistemdi. Bu durumda sanırım crossride daha uygun olacak gibi.

Crossride ile Crosstrail ve Crossmax arasındaki fiyat farkı nedir acaba?

Teşekkürler,

Sanırım fiyat olarak Crossride daha uygun gibi. Şu anda sadece değiştirip değiştirmemeye karar vermeye çalışıyorum. Ağırlığı umarım söylendiği gibi benim farkedebileceğim düzeyde olmaz.

Bence Giant XTC 1'in üzerindeki set Crossride'dan kötü değil. Göbekler Deore, teller Sapim Race, çemberler Mavic XM117 olsa gerek. Ben de Crossride'ı epey araştırmıştım ama sonunda vazgeçtim. Göbeklerin rulmanlı ve setin fabrikasyon olması avantaj olabilir ama performansta çok büyük bir fark yaratacağını düşünmüyorum. Yedek parça sıkıntısı da malum. İlla ki jant seti alacaksam en az Crosstrail seviyesinde bir set seçerdim.

Şu durumda jant seti almak yerine çemberlerinizi değiştirebilirsiniz. DT Swiss X455 (50$) ve Mavic XM719 Disc (55€) önerebileceğim çemberler...

bende lx göbek ve 819 jant kullanıyorum.çok sağlam bir jant seti oldu ama ağırlığından yakınıyorum.cross ride hafiflik açısından bazı toplama jant setlerinden iyidir.

Geri