Merhaba, konu ile ilgilenen herkese teşekkürler tüm yazıları okudum. Saatte sorun yok farklı koşu bantlarında da denedim hatta birtanesinin monitöründe nabzımı görebiliyorum ve saat ile aynı rakamları gösteriyor. Salonda çalışma şeklimi ön, arka bacak ve kalf kası olacak şekilde ağırlık çalışmasına çevirdim bu yüzden uzun metre tekrar koşmadım. Bugün arkadaşın bahsettiği 12 dakikalık koşu yöntemine göre vo2max için koştum. vo2mx 47 küsürlü çıktı ve normal olarak değerlendiriliyor netteki bazı tablolara göre. Kan tahlili de yaptırdım geçen hafta; hemoglobin 14, hct 40 olduğunu ve normal olduğunu söyledi doktor. Nabzım ile ilgili olarak kardiyolojiye gitmemi önerdi. Şuan çalışmadığım için sigortadan yararlanamıyorum genel sağlık sigortası çıkar çıkmaz gideceğim. Bu günkü koşudaki ortalama nabzımı not almadım ama 185-195 arasıydı takip ettiğim kadarıyla.
Ben bugün pistte 7000 metre koştum nabız saati de sigma.Arada baktım nabzım sürekli 150-160 civarında seyrediyordu.Ara sırada depardan sonra 197 ye kadar çıkıyordu.Üstelik yerlerde ayak bileğimi biraz geçecek şekilde kar vardı ve tabanı hafif buzdu.Çok fazla zorlamadım ama genede iyi koştuğumu düşünüyorum arada 4-5 defada depar attım.Ama arkadaşın ortalama nabzı bana fazla yüksek geldi üstelikde spor salonundaki koşu bantları çok kötü insan hiç yorulmuyor nabız nasıl o kadar çıktı şaşırdım 7000 metreyi kaç dakikada tamamladın ortalama hızın neydi hatırlıyorsan paylaşabilirmisin kendim için referans olması için pek bu mesafelerde koşan birileri çevremde yok.
40 dakikalık eforun anaerobik sınırın sürekli üzerinde kalarak sürdürülemeyeceği gerçeğinden hareketle ortalama değer olan 195 rakamının üzerine yaklaşık %10 daha ekleyip maksimum nabız sayısı tahmin edilebilir.
Cihazın hata yapmadığını düşünürsek, derecesi çok parlak olmamakla birlikte laktat eşiği nabzı oldukça yüksek olan bir kişiden bahsediyor olabiliriz
220-yaş sadece bir rehber, kişisel farklılıklar olabilir. Başka denemeler var mı aynı saatle? Bu koşu sırasında harcadığınız efora 1-10 arasında hangi değeri verirdiniz? Bunlar biraz daha isabetli değerlendirme sağlayabilir.
Aynı mesafede denemelerim olmadı ama 3-5 km aralığındaki denemelerimde yukarıda yazdığım ortalama nabız aralığını her defasında gördüm diyebilirim. Eforu değerlendirecek olursam 10 üzerinden 9 versem yanlış olmaz sanırım çünkü sabit bir hızda uzun mesafe koşmayı hedeflediğim bir koşuydu bu yüzden sabit kalabildiğim en yüksek ortalama hızı yakalamaya çalıştım. 8kmden koşmaya devam etsem 20-30 dakika daha koşabilirdim hatırlayabildiğim kadarıyla salon hocası bir ara yanıma geldiğimde hala istediğim zaman konuşabiliyordum.