Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Maximum nabiz hakkinda(216bpm)

@MehmetAliB.Aklıma takılan bir soru var ..
Bu değeri almak için yapılan bu 30 dk lık sert sürüş öncesi ısınma için yapılan sürüş çıkan sonucu etkiler mi yoksa direkt sert sürüşle mi başlanması gerekir?

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
@lercan2000 hayır etkilemez. ortalama alacağınız nabız değeri 30 dakika içindeki ortalama çünkü. ısınma soğuma hariç. ısınma soğuma zaten her sürüşte yapılması gereken şeyler.

bu testi bir iki ayda bir yineleyip çıkan sonuca göre sürüş yapmalısınız. sporun ilk zamanları sık değişir çünkü. zamanla fazla değişmemeye başlar

• Beğen
Tepkiler: lercan2000
@yusufgs36
Elbette yapabilirsin hatta daha rahat olur, zira dışarıda trafik var önüne insanlar araçlar çıkabilir , sürekli yavaşlamak hatta durma gibi durumlar ile karşılaşabilirsin. Hatta aşağıdaki videodaki gibi bir çalışma yapabilirsin.

@MehmetAliB. Bu yorumun sayesinde yapacağım yeri belirlemiş oldun. Bu yer ise 1600kadar rakımlara dayanan dağ oraya tek başıma çıktığım zamanlarda boğuluyordum ortalarında ne kadar sürede sürdüğümü belirtemeyeceğim ama maksimumu bulmama yardımcı olur değil mi? Sürüş ritmimi de şöyle tanımlayabilirsin kalkışlarda orta seyrek hızlarda ayaklarımı %25 baskıyla çalıştırma.
Yani kısa bayırda en düşük 10 en yüksek 20 sonra bayır dikleştikçe hızımı ve vitesimi ona göre değiştirip yine aynı tempoda bu sefer hız 7ile 17 olur. Sonra bayır 1 yere kadar zaten düzleşiyor buralarda %75baskıyla 15 ile 25km arası :D Sonrasında en düşük viteste hafif tempoda(nedeni bayırların ciddi derecede dikleşmesi) sürmek ki 1 süre sonra nefes nefese kalmak mı ayaklarımın ağırması mı dersin işte o an kalp ritmimin maksimumlarını öğrenmiş olurum. Nasıl antrenman Mehmet bey

@yusufgs36 Treynırda daha net sonuç alınır. Yol durumundaki trafik, iniş, çıkış gibi şartlar nabızda istenmeyen değişimler yapabilir çünkü. Dikkat etmeniz gereken bir nokta var. 30 dakikalık test esnasında, veya 20 yaparsanız dahi, başlangıçtan bitişe kadar hep aynı sert güç uygulanmalı. Yüzde yüz doğru yapılamaz elbet ancak mümkün mertebe aynı gücü uygulamaya çalışın.

@JusTiMe Açık konuşayım. Antrenman kelimesini kullanmasanız daha iyi olurmuş. Bakın maksimum nabızla çalışmak artık tarihe karıştı. Nedeni yanlış olması. X eğimi Y hızla Z hissedilen güçle Q kadansla çıkmak yerine, 1600 m çıkacağınız tırmanışta zorlayarak maksimum nabzı bulmaya çalışmak yerine, ki laktik asit birikiminden sonra maksimum nabızı bulmak samanlıkta iğne armaktır, size daha net, daha verimli çalışabileceğiniz bir yöntem söylüyorum. LactateTheresoldHearthRate denen Eşik gücünüz tespit edip antrenmanlarınız buna göre düzenlemek. Bu arada o kadar irtifaya çıkmak için eşik gücününüzün altında sürerseniz -Steady state, Sweet spot- daha iyi olur.

Antrenmanın ne olduğuna gelince; öğrenmek istiyorsanız Cyclist Türkiye dergisini ve British Cycling sitesini tavsiye edebilirim. Cyclist'i birinci sayıdan itibaren alırsanız büyük resmi daha iyi görürsünüz.
Expected-Physiological-Adaptations-in-Sweet-Spot.png

@MehmetAliB. öyle zahmetli işleri yapacağımı zannetmem(dergileri). Size bahsettiğim şey genel olarak yaptığım şeylerden 1tanesiydi o dağa her zaman çıkıyorum gerçi gençlerle kendi başıma 2 kez gittim oraya 4 ayrı noktadan çıkılabiliniyor bana en yakın ve en rahatı size anlattığım yer gerçi rakımını diğer dağla kıyasladığımdan dolayı öyle yazdım yoksa kaç olduğunu hiç görmedim. Bu uygulamaların hiç 1 tanesini sabredip yapabileceğimi zannetmem. Ailem o kadar anlayışlı değil bisiklt konusunda son olarak bunları en erken nisan en geç haziran ayında yapıyor olacağım :)

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
@Bigpatron hocam videolari musayit oldugum zaman dikkatluce seyredecegim ins. tesekkurler @MehmetAliB. hocam tesekkurler verdiginiz bilgiler icin

@lercan2000
Kondisyonunuz düşük.Şu anda kalbiniz düşük hacimli bir motor gibi kondisyonunuz arttıkça kalp hacminiz artacak nabzınız da bu şekilde yavaşlayacak

• Beğen
Tepkiler: lercan2000
kalp uzmanı bir hocadan öğrendiğimi, yararlı olabilir düşüncesiyle paylaşmak istiyorum.. ( 220-yaş) sizin maksimal nabız değeriniz olmalı.. 50 yaşında iseniz 220-50= 170 maksimal nabız değeriniz.. bu değere geldiğinizde tempoyu arttırmamalsınız veya klasik olarak sol kolunuzda, ensenizde ağrı hissediyorsanız, konuşurken tıkanıyorsanız veya nefessiz kalıyorsanız nabız değerinizi düşürmelisiniz. maksimal nabız değerinize ulaştınız ama yokuş çıkıyorsunuz, ağrınız yoksa veya tıkanmıyorsanız uzun süre olmamak kaydıyla bu tempoda bisiklet kullanabilirsiniz..

Geri