Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mayıs Ayında Karadeniz Turu?

Hakan Boz

Daimi Üye
Tepki
127
Bisiklet
Corratec
Öncelikle merhabalar. Üniversite 4.sınıf öğrencisiyim ve üniversite bitmeden arkadaşlarımla Karadeniz turu yapmak istiyoruz. Ancak aklımda sizlere danışmak istediğim bir kaç soru var. Her ne kadar kafamda daha kesin bir plan oluşmasa da, kaba taslak bir rota çıkardım.

Plan olarak, bisikletleri otobüse koyup Hopa'ya gideceğiz, oradan aynı gün içinde Batum'a gidip Artvin'e geri dönüş yapacağız. Turu yaklaşık bir haftada Artvin-Giresun arası yapmayı planlıyoruz. Mesafe 350 km civarı olur diye tahmin ediyorum. Şehirlerde gezmeye ve fırsat bulursak bisikletsizde olsa yaylalara çıkmak için günlük 50 km civarı bir mesafe düşündüm. Kondisyon olarak 100 km yapabilecek düzeydeyiz hepimiz.

Benim aklıma takılan en büyük soru, turun yapılacağı zaman. Bizim kafamızda Mayıs ayının 2.haftası var. Bu mevsimde Karadeniz ne derece soğuk ve yağışlı olur kestiremiyorum. Daha önce bu zamanlar tur yapan birinin tecrübeleri çok faydalı olur. Tur genelinde konaklama işini benzinlik vb. yerlerde çadırla yapmayı düşünüyoruz. Yağış durumuna göre bir kaç kez pansiyonda kalabiliriz.

Bu durumda rota ve mevsim hakkındaki tavsiyelerinizi merak ediyorum.

Rota
https://i.hizliresim.com/y5Jyzk.jpg

Scudo
Aynen bak ben giresunluyum aslen..yazin bile serin dolu yagdigini gormusumdur sen birde mayis ayinda gideceksin cift turlu Kiyafet al Derim..

• Beğen
Tepkiler: Hakan Boz ve Aly
ben ağustos ayında motorla 2 gün kesintisiz yağmur altında gittim, ona göre sıkı giyinin
kesinlikle ve kesinlikle ayderden çıkılan pokut, kavrun ve komşu yaylaları görmeden, o tertemiz havada bir türk kahvesi içmeden dönmeyin

ve kesinlikle ve kesinlikle yok hes, yok maden yok avm vb ile doğası ve dokusu kirletilmeden gidin.

ayrıca gidiş için ramazanı da düşünebilirsiniz, biz gittiğimizde gezginlerin biraz daha ayak altından çekilmesi ile yerli halk ile biraz daha iletişime geçmemizi sağlamıştı :)

umarım yaparsınız gezinizi :) resimlerinizi görmek dileğiyle

• Beğen
Tepkiler: Hakan Boz
Merhaba 2011 eylül ayında istanbuldan artvin hopaya pedal çevirmiştim. Yolda yaşanan sorunlar nedeniyle samsun bafra da tur bitmişti. Yani istanbuldan bafraya batı karadenizin en engebeli ve zorlu kısımlarını geçtim. Doğma büyüme samsun bafralıyım. Ailem ordulu. 3 yıldır orduda yaşıyorum. Bak bu sabah hava gerçekten soğuktu. Benim evim karadeniz sahil yolu kenarında. Kardeşimi 14 km uzağımdaki orduya motorumla bırakıp geldim sabah. Neyse 10dan sonra ne hikmetse bulutlar dağıldı güneş açtı. Saat 12 de güzel bi antremana çıktım. 2de eve girdim. Akşam 4buçuk gibi eşimi aldım ve eve geldim. Şu an kapkara bulutlar toplanmış durumda. Yüzde 80 ihtimalle bu akşam yağmur düşer.

Biz turumuzu eylül ayında yapmıştık. İstanbuldan bafraya 878 km. Sahilden geldik. 10 gün pedal çevirdik. O zamanlar yağmurla felan karşılaşmadık 10 günde. Bence nisan ve mayıs hiç ummadığın anda yağmurların düşeceği bir dönemdir. Geçen yıl 10 veya 13 nisanda buralara kar yağdı.

Her hava şartını düşünerek yola çıkmanızda fayda var. Yayla planınız var. Yağmurla ve kuvvetli rüzgarla karşılaşma ihtimaliniz bence çok yüksek.

Başarılar

@boşgezeninboşkalfası Ben Karabük'te okuyorum. Burada gidebileceğim günübirlik mesafelere gittim. Bir ara Karabük-Amasra-Cide rotasını yapmayı da düşündüm ancak sizinde dediğiniz gibi batı karadeniz aşırı engebeli bir yer. Özellikle Cide yolunda ki engebeler gözümü çok korkuttu. Sizce rotamı doğu karadeniz yerine batı karadeniz'e mi çevirmeliyim. Açıkçası mevsim konusunda biraz daha karamsar oldum şimdi. Bir hafta boyunca yağan bir yağmur turu çok olumsuz etkiler. Alternatif rota tavsilerine açığım. :)

@gercek umurcan Yaylalar mahvedilmeden önce gitmeyi çok istiyorum, özellikle pokut ve kavrun'u çok merak ediyorum.

@maboc tur gerçekleşirse neden olmasın, çok isterim. :D

İstanbul şileden girip sinoptan çıkmak baya zor. Sahil boyunca geçeceğin yollar köyler vs. Bunları hep önceden belirlemelisin. Ama bence karadenizi biz bilmiyoruz. Millet çok boş konuşuyor. 878 km pedalladığım kısımlarda ben bodrumun halt ettiğini gördüm. Senin yaptığın rota hep temiz asfalt barındırıyor. Karadeniz sahil yolu. Rota güzel. Şanssızlığın hava şartları.

Geri