Scudo Sports

Meb kıyafet uygulaması anketi

he birde şu sorun var okula herkez girip çıkabilecek çünkü herkez üniforması ile tanınıyor
yani okula yabancılar girebilecek

Scudo
Arkadaşlar zaten inşallah olurda bir üniversite kazanırsanız "yahu kardeşim bu kadar da serbestlik olmaz" diyeceksiniz :).Lisenin , ortaokulun , üniversiteden bir farkı olsun. Üniformalarda çeşit olabilir daha rahat tarzda üniformalar olabilir ama serbest kıyafet hiç güzel olmaz. Hergün ne giyeceğim kaygısına düşersiniz. Okulda sosyal statü, maddi durum, sınıf farkı gözetilmeksizin herkesin eşit olduğu kuralı esastır. Kıyafet serbestliği bu kuralı ortadan kaldırır.

Öğrencinin biri gelecek 250 tl ye aldığı kotla , biri gelecek pazardan aldığı 10 tl lik kotla hadi bakalım buyrun. Bu erkek öğrencilerde nispeten bayanlara göre daha azdır. Ama kızlar inanın kıyafet giyim kuşam konusunda birbirleriye çok ciddi rekabet içindedirler. Bu serbestlik yeterince duygusal dalgalanmaların olduğu bu dönemlerde maddi durmu kötü olan öğrencilerde eziklik hissi yaratır.

Kendimizden aşağıdaki gelir grubundaki arkadaşlarımızıda düşünmeden hareket edemeyiz. O yüzden üniforma kesinlikle gerekli.

@mathcup

doğru söylüyorsunuz bende zaten bir msj attım bu konuya...
serbest kıyafet değil daha rahat daha spor ama yine tek tip kıyafet olsun daha güncel olsun...

• Beğen
Tepkiler: mathcup
@mathcup

Altina imzami atiyorum. Furkan kardese de bir tavsiye: Google'a "unspoken communication" diye yaziver. Cikan karikaturu kizlarin neye dikkat ettiklerini anlamak icin gerekiyorsa eline bir sozluk alip incele. Bu is cok karmasik ve simdiden gorunmeyen bir dizi sakincayi barindiriyor.

özgürlük serbestlik iyidir. serbestçe davrananlar serbestçe düşünürler hayal ederler ve ay'a da giderler her türlü icadıda yaparlar. tek tip takılanlarda onları seyreder.

Geçen seneye kadar bende öğrenciydim. Ama karşıyım serbest kıyafet uygulamasına.

öğretmen öğrenci herkes serbest olmalı
sıkı yönetimle bu kuralcılıkla biryere gelinmediği yıllardır apaçık ortada hala niye direniliyor ki.

• Beğen
Tepkiler: hogutmen
Geri