Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Medeniyet nedir? bilinç nedir?

Not düşmek isterim. Çocuk ya tandemin arkasında oturuyor, yada bisikletin arkasına bağlanan çocuk aparatına. Yoksa tek elini bıraktın arkaya baktın falan
@FARGO üsküp gibi bir yer derken!!! Üsküp orjinli bir vatandaş olarak alındım. Avrupanın ortası yaw :) bize benzeyen yerleri söyliyim arnavutluk çok sıkıntılı ve yunanistan yer yer bizdeki gibi trafik konusunda.
Medeniyet dediğimiz de insanın insana saygısı, haklarına bilerek tecavüz etmemesi. Avrupa medeni mi sorusu var bide. Evet kendi içinde, orda yaşayanlara karşı göçmen bile olsa bir süre zorluktan sonra medeni diyebiliriz. Ama dışarıya karşı hem ticari, hem siyasi, hemde insani hiç medeni olmadıklarını çok iyi biliyoruz. Bunu da siyasi bir amaçla söylemiyorum yanlış anlaşılmasın. Herkesin bildiği bir gerçek. Saygılar.

Scudo
@kaju Aman hocam, "gibi bir yer derken" haddimi aşmışım, kusura bakmayın. Kastettiğim şey Avrupa'nın bize en yakın hissetiğimiz ülkeleri Balkan ülkeleridir ya, orada dahi bir fark var bizden idi, en azında Üsküp'te şahit olduğum kadarıyla. Yanlışım varsa gene düzeltin :)

Avrupa insanını yüceltmeye çalışmadım yazdığımda. Geçenlerde izlemiştim, belki de forumda paylaşılmıştı bilmiyorum. İngiltere'de otomobil içindeki şuursuzlardan biri bisikletliyi çalılıklara itmiş bir de üstüne hunharca gülmüşlerdi.

İnsanın mayasının her yerde aynı olduğunu düşünürüm. Ama bu mayayı şekillendiren birtakım etkenler de olmalı. Rahmetli Barkın da Avrupa'daki kurallara uyma durumunun cezalarla sağlandığını ifade etmişti ki sonuna kadar katılıyorum.

Çok avrupaya balkanlara gitmeye gerek yok. KKTC de askerliğimi yaptım ve orada da yola adımını atman yeterli, araçlar hemen duruyor.

Buna neden orada ki cezalar mıdır yoksa edinlien bilinç midir bilemiyorum. Kaldı ki Avrupa da yaşayan Türkler de, buraya geldiklerinde sapıtıyorlar.

Bizde ki kural koruyucular tam manasıyla görevini yapamıyorlar, il/ilçe sağlık müdürü bile emniyet müdürünü ayağına getirtebiliyorsa onlar ne yapsın....

Tır konusuna gelirsek, şahsen otobanda ya da E5 de uzun yolda bisiklet sürmedim, tırcıların nasıl davrandığını bilemeyeceğim ama özellikle otobanda pervasızca sol şerite atlayan tırcıları gördükçe bu yazdıklarınıza çok inanamıyorum maalesef..

@FARGO üsküp konusu latifedir takılmayın bu kadar.

Avrupa hakkındaki düşüncelerimi de sadece size yönelik olarak yazmadım yanlış anlamayın. Genel görüşe yönelik. Cezaların hakkaniyetli uygulanması konusunda sıkıntılıyız. Meblağlar değişebilir. Artar azalır önemli değil, cezasız kalmasın yeter. Bunu yapamıyoruz maalesef. Adamcılıktan kurtulmalıyız, arkadaş kayırmaktan, tanıdık kullanmaktan vazgeçmeliyiz. Zengin kişilerin parayla dertlerinden kurtulmasının önüne geçmeliyiz. Kanunları sahada uygulayanları paraya muhtaciyetten kurtarıp, görevi kötüye kullandıklarında çok ağır şekilde cezalandırarak bu yola başlayabiliriz bence. Ama nerdeee

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç. ve FARGO
@Knight Rider
Avrupada medeniyeti böyle seylere dogru bakmadan ne oldugunu anlamadan yüceltiyorsunuz. Cocugun kendi sürmüyor o biikleti önündeki anne veya babasinin bisikletine aparatla bagli olan bisiklette oturuyor o cocuk ve isterse o durumda kilometrelerce elini birakip arkaya bakarak gidebilir.

kinder-fahrradanhänger-vater-und-kind-im-park-machen-sport.jpg
Fahrradanhaenger-fuer-Kinder-zum-selber-mittret.jpg

Bak bu cocukta rahat bir sekilde el salliyor, ne tuafdir ki bu medeniyet türkiyedede var.
followme_tandem.jpg

Bu konunun bisiklet aparatıyla ne ilgisi var anlamadım. Videonun işaret ettiği şeyler şunlar: 1) Tırcının bir bisikletliyi sıfırlamadan, araya mesafe bırakarak geçme hassasiyetini göstermesi (tabii yol zaten çift şeritli değilse, o kadarını çıkaramadım) 2) Çocuğun bu hassasiyeti algılayacak bilince ve teşekkür edecek nezakete sahip olması.

Tabii sadece bir tek videodan bütün bir Batı ya da Doğu hakkında sonuca varmamız mümkün değil. Ama hepimiz de gerçeklerin farkındayız içten içe.

@Rocketman
Bisiklet aparatini alttaki yorum icin yaptik. Ne icin alinti yapidigini okursaniz alakayi anlaya bilirsiniz.

>>>>Videodaki çocuğun motorlu araçlarla aynı yollarda bisiklet sürebilmesi bile büyük medeniyet göstergesi. Bu forumda hanginiz tek haneli yaşlardaki çocuğunu bisikletiyle birlikte tek başına yollara salabiliyor?<<<<

Arti kamerayi ceken kisi zaten cocuga bir seyler yaptirarak dikkat cekmesi icin cekmis.
Bir cocuga bak kamyon geciyor söyle söyle yap dersen cocuk zaten papagan gibi denileni yapar. Bu da kamyona parmagini su sekilde uzat dediyse cocukta yapmistir ki aksi taktirde o cocuk o parmagi o sekilde yapilacagini kesin bilemez.

• Beğen
Tepkiler: Aloha ve Rocketman
Medeniyet nedir bilmem ama

İLİM İLİM DEMEKTİR
İLİM KENDİNİ BİLMEKTİR
SEN KENDİNİ BİLMEZ İSEN
BU NİCE OKUMAKTİR....

Buyuk dusunur ve tasavvuf ehli Yunus Emre degilizdir hicbirimiz degil mi?
O zaman kendimizi bilmeye basladigimiz zaman aslinda SEVİP SEVMEDİGİMİZ HERSEYİN BİZ OLDUGUNU OGRENİRİZ...

İNSAN DEDİGİN MELEK + HAYVAN + SEYTAN dir. Üçü ic ice icimizdedir. Ama hangisini on plana cikaracagimiz bizim elimizdedir...

İse gidip gelirken yuzlerce araba ile karsilasiyorum. Tas catlasin uc bes tane dengesiz var.

@FARGO

Rahmetli iyi söylemis "verecen odunu" diye.

• Beğen
Tepkiler: muratokan
Evet bu medeniyet göstergesidir.
Çok defa mazur kaldığım şey, bırak mesafeli geçmeyi, üstüme üstüme sürenler olmuştur. Tam yanımda da kornaya asılırlar. Maalesef her konuda geriyiz.

şu viedoyu çekemeyip camur atanlar var pes dogrusu

• Beğen
Tepkiler: bsalih
@Murat Cömez Bisikletin öndeki bisiklete bağlanan türden olduğunu fark etmemişim, mesajımı okuyan herkesten özür dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
Neymiş tırcılarımız, kamyoncularımız bisikletçi dostuymuş(!) Hangi memleketten bahsediyorsunuz siz birader? Daha bugün bi tanesi 3 şeritli bomboş yolda bana iyice yanaşıp kornaya öküzce abandı, arkasından öfkeyle sövmekten başka bir şey yapamadım.

@emir yakup bulut tır şöförleri bisiklet dostuymuş bi an kendimi başka ülkede yaşıyorum zannettim hocam,koskoca sol şerit boş oldugu halde defalarca sıkıştırıldıgımı bilirim

Arabaları sıkıştıran tırcılar bisikletçi dostuymuş... Bende çok inanmadım ama herkesin fikrine saygılı olmak gerek.

Kendi yarattığı problemleri çözmekten aciz olduğunu ispat etmiş bir medeniyet, çökmüş bir medeniyettir.
En hayati sorunlarına göz yummayı seçmiş bir medeniyet, hasta bir medeniyettir.
Kendi ilkelerini düzenbanzlık ve yalancılık için kullanan bir medeniyet, ölüm döşeğindeki bir medeniyettir.
Aime Cesaire - Sömürgecilik Üzerine Söylev SF: 65

Geri