Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Medical Park - Acil servis rezilliği

BerkEvren

Forum Bağımlısı
Tepki
12.865
İsim
Berk Evren
Başlangıç
1983—84
Bisiklet
Diğer
Geçtiğimiz cumartesi günü, Bostancı sahilinde aniden önüme atlayan bir köpeğe çarpmamak için yaptığım manevra yüzünden düşerek omuz (Humerus) kemiğimi kırdım. Hızım 20 kms kadar olmasına rağmen ıslak zemin ve ani hareket neticesi kontrolümü kaybettim. Kask sayesinde başıma gelen darbenin önemi olmadı ama omuz kemiğim yaklaşık 2 aylık ağrılı bir iyileşme sürecinde artık. Bu başlığa yazma sebebim ise Göztepe Medical Park hastanesi acil servisinde yaşadıklarım.

Screenshot_20201123-084710_e-Nabz (1).jpg

Olay sonrası hemen aracı olan bir arkadaşımı arayıp beni bisikletle birlikte almasını sağladım. Salgın sebebi ile nispeten daha boş olacağını düşündüğüm için Göztepe Medical Park'a gittik. Ki düşündüğüm gibi acil servis neredeyse boştu.
Kaza yaptığımı, bisikletten düştüğümü söyledim ve kırık odasında beklememi söylediler. Acil serviste şikayetçi olduğum noktalar şöyle;

- 1 saate yakın süre boyunca kırık omzumu elimle tuttum. Bir askı vs takılmadı.
- Acile girmem ve çıkışım boyunca hiçbir fiziksel muayene yapılmadı. Başka bir kırığım, yaram var mı, başımı vurdum mu vs tek kontrol yapılmadı. (Eve gidip formamı "mecburen" keserek çıkartınca dirseğimde de açık bir yara olduğu ortaya çıktı mesela)
- Hem ağrı kesici hem röntgen hem askı takılması için sürekli birilerine söylenip, hatırlatma yapmamız gerekti.
- Çekilen röntgen filminde kırık görünmesine rağmen; (sonradan gittiğim doktor röntgene baktı) röntgende görünmüyor diyerek BT çekildi.
- Ağrı kesici sonrası acil doktoru kırıktan anlamıyor, pazartesi muayeneye gelirsiniz diyerek doğru düzgün bir bilgilendirme yapılmadan eve yollandım.
- Fiziksel muayene yapılmamasına rağmen muayene ücreti ve film paraları ile 1200 TL acil faturası ile evin yolunu tuttum. Hepsi yetmez gibi bana yazdıkları ağrı kesicinin kırık iyileşmesini geciktiren bir ilaç olduğunu öğrendim.

Kimsenin böyle bir deneyimi yaşamamasını dilerim...
(Bu arada hem hastaneye hem sağlık bakanlığına konu hakkında şikayetlerimi ilettim. Hastaneden "aaa öylemi, peki" şeklinde bir cevap geldi sadece)

Scudo
Geçmiş olsun... Covid nedeniyle insanlar acil olmayan rahatsızlıklarını erteleyip hastanelere gitmiyor. Bu nedenle de özel hastanelerin geliri düştü. Bunu özel sağlık sigortası experliği yapan bir arakadaşından dolayı biliyorum. Bazıları ödeme güçlüğü içinde, bazılarında ise personel sıkıntısı başgösterdi (maaşını alamayan dr. işi bırakıyor, bunu öğrenen başka bir dr. da o hastaneyle çalışmak istemiyor) . Bu sebepten, Allah vermesin kaza anında özel hastaneye değil de devlet hastanelerine gitmek daha doğru olabilir.

Öncelikle geçmiş olsun. Acilden girilen vakalarda normalde ücret ödememeniz gerekir. Rahmetli babamı hastaneye kemoterapiye götürürken, arabaya binmeden ayağı takılıp yere kapaklanarak başını yarmıştı. Özel hastane acilinde BT çekildi, doktor kontrol etti, yapılan hiç bir tetkik ve muayeneden ücret alınmamıştı.

Sizin yaşamış olduğunuz yaralanma muhtemelen canınızı çok acıtmıştır, bu tarz eklem yerlerinde meydana gelen kırıkların acısı uzun süre kalıcı olabiliyor. Genel sağlık durumu aciliyetine bakıldığında büyük arterlerin kesilmemiş olduğu kırıklar genellikle sağlıkçılar tarafından ikincil acil durum olarak ele alınabiliyor. 1 saat bekletilmenizin tek mantıklı açıklaması bu olabilir ama hastane boş iken bekletildiyseniz gerçekten garip olmuş. Oluşan yaralara bakılmamış olması da cidden gülünç. "Acil doktoru kırıktan anlamıyor p.tesi gelin" söylemi ise yaşadığınız olayın en trajikomik kısmı olmuş. Kesinlikle orada ısrar ederek tedavinizi devam ettirmeniz ve bir şey ödemeden çıkmanız gerekirdi. Ama olayın sıcaklığı ile her zaman bunları düşünemiyoruz.

Tekrar geçmiş olsun umarım kısa sürede toparlar ve bisiklet üzerindeki günlerinize dönersiniz.

Geçmiş olsun, acil şifalar. Yaşadığınız kaza ve durumu kimse yaşamaması dileğiyle.

Geçmiş olsun. Yaşadıklarınız oldukça üzücü ve sinirlendirici. Umarım en kısa sürede sağlıklı hayatınıza dönüş yaparsınız.

Geçmiş olsun...

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Çok geçmiş olsun.

Yaşadığınız kaza sebebiyle şahsınıza , sonrasındaki süreçle ilgili ise tüm millete geçmiş olsun diyorum.
Ilk kısımla ilgili birisi spor hekimi olmak üzere muayene olacağınız hekimlerin tavsiyelerine uyarak en kısa zamanda en agrisiz ve fonksiyon kaybı yaşamadan iyileşmeye bakın. Gerekli gıda takviyelerini alın. Hem kış - sizi etkilemese de - hem de covid bahanesiyle kendinizi biraz avutabilirsiniz. 👍Moral de önemli çünkü. 👍👍👍 Umarım işinize fazla engel olmaz. Çünkü öncelik sağlık, iş ve spor diye düşünün. Tekrar geçmiş olsun.

Çok geçmiş olsun. Hastaneye şikayetinizden bişey çıkmaz ama sağlık bakanlığına şikayet ettiğiniz iyi olmuş affetmiyorlar, yakında hastane arayıp özür dilerse kabul etmeyin ayrıca kaza sebebi ile gitmişiniz sizden acilde ücret almamaları gerekiyor o konuda da şikayetçi olsaydınız keşke.

Geçmiş olsun.

Trafik kazası, acil vaka olduğu için tedavisi tüm hastanelerde ücretsiz bildiğim kadarıyla. Bunun karşılığında Bakanlık'ın belirlediği tarifeden ücret aldıkları için sizi başlarından savmak üzerine kurulu şekilde hizmet veriyor bazı hastaneler. Hem doğru düzgün hizmet almayıp hem de dünya kadar para verme rezilliğini bir daha kimse yaşamaz umarım...

Herkese teşekkürler. Şu ücret işini ayrıca araştırıcam.
Personel sıkıntısı gibi durumları hafifletici göremiyorum malesef. Basit ilk yardım bilgimle bile yanımda kaza yapan arkadaşıma çok daha detaylı kontrol sağlamışlığım vardı. En azından ambulans gelene kadar tüm eklemlerini vs kontrol etmiştik.
Tedavimin kalanı için kendisi de bisikletçi olan, spor sakatlıklarında uzman Utku Erdem Özer ile devam ediyoruz. En kısa sürede şu ağrılar ve askıdan kurtulmak benim de niyetim. Hem takviye olarak hem beslenmemde protein, kalsiyum, magnezyum ve D vitamini alımımı arttırdım. Normalde de tüm makro / mikro değerlerimi tutturmaya özen gösteririm zaten :harika:

Çok geçmiş olsun,özel hastane yerine devlet hastanesi tercih etme kararımı pekiştiren bir başlık oldu.Umarım en kısa sürede iyileşirsiniz

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
Hastaneden acil servis muayene formunuzu ve tetkik sonuçlarınızı isteyin. Faturanızla beraber hem tüketici hakem heyetine, hem de SABİM’e ödediğiniz tüm bedelin iadesi talebiyle başvurun. Sizin durumunuz Sağlık bakanlığı acil triyaj sınıfı olarak “sarı alan”dır. Hastadan ücret talep edilemez. Ödediğiniz bedelin tamamını geri alırsınız. Geçmiş olsun.

Geri