Bisiklet ulaşım aracıdır
Bisiklet sever
- Tepki
- 1.744
- Başlangıç
- 1980—81
- Bisiklet
- Diğer
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
V fren
+1
V fren bence de.
hidrolik fren de kullandım. Aradaki farkları biliyorum.
V fren
dostum eski bisikletcilerden kim kaldı 😉😉😉. doğru diyon ama uygulama da hd fren başka be ustadisk frenin görüntüsünü sevmeyen bi ben miyim acaba, var mı aranızda 😁
Ya alperen sizi kim kandırıyor ya? Yok abi böyle bir şeyHatta 2 bisiklet yerine tek hidrolik disk frenli gravel yada yol bisikleti düşüncesi hep aklımda olsa da "sokma mil" olmayan bir bisiklette her jant sökümünde disk fren ayarı yapılması gerektiğinden dolayız dezavantaj oluyor.
Genel olarak hidrolik STİ kollar pahalı malesef. Mekanik sistem hidroliğin yerini tutamaz ama iyi ayarlanmış, güzel balata kullanılan kaliteli kaliperler de iş görür.Arkadaşlar, herkese keyifli forumlar. Doğru yer mi bilemiyorum ancak sti kollu mekanik disk sistemini hidrolik diskli olan versiyonuna çevirmek için süreç çok zor mu ya da imkansıza yakın mı ilerliyor? Sram red vites grup seti var ancak sram red hidrolik kaliper denk geldi ve kombin yapmak istiyorum fakat hidrolik versiyon çok zor... Ne önerirsiniz? Hidrolik 2x11 rival de iş görür mü?
Çevirmek zor değil aslında ama hidrolik STI kolları olağanüstü pahalı.Arkadaşlar, herkese keyifli forumlar. Doğru yer mi bilemiyorum ancak sti kollu mekanik disk sistemini hidrolik diskli olan versiyonuna çevirmek için süreç çok zor mu ya da imkansıza yakın mı ilerliyor? Sram red vites grup seti var ancak sram red hidrolik kaliper denk geldi ve kombin yapmak istiyorum fakat hidrolik versiyon çok zor... Ne önerirsiniz? Hidrolik 2x11 rival de iş görür mü?
Mekaniği hidroliğe dönüştürme zaten mümkün değil ama mekanik kol ile hidrolik veya yarı hidrolik/ hibrid sistem kullanabilirsiniz.Arkadaşlar, herkese keyifli forumlar. Doğru yer mi bilemiyorum ancak sti kollu mekanik disk sistemini hidrolik diskli olan versiyonuna çevirmek için süreç çok zor mu ya da imkansıza yakın mı ilerliyor? Sram red vites grup seti var ancak sram red hidrolik kaliper denk geldi ve kombin yapmak istiyorum fakat hidrolik versiyon çok zor... Ne önerirsiniz? Hidrolik 2x11 rival de iş görür mü?
9-10 yıl aktif olarak motosiklet kullandım, ağırlıktan dolayı motosiklette hidrolik-mekanik farkı çok fazla. fakat bisiklette bu olay biraz pazarlama işi gibi geldi bana. zaten hepi topu 10 kg’luk bir alet, telle çektirsen çok zor olmuyor. hidrolik bir tık daha eli rahatlatan bir şey, tutuşta aynı ikisi de yanlışım varsa düzeltin.
@ratm yağmur ve çamurda tutuşta nasıl bir fark olabilir 🤔? ikisinde de rotor var ve ıslanabiliyor. tek fark, birinde teli gerdirerek mekanik olarak balata sıkılıyor, diğerinde yağ yardımıyla. yani ıslak ve çamurda her ikisinde de tutuş kaybı olması lazım mantık olarak.