Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mekanik disk fren mi v fren mi?

Halitkin

Sirrus
Tepki
42
Başlangıç
2014—15
Bisiklet
Specialized
Bisiklet türü
Şehir - Tur
bisiklet alacağım ve bütçem itibariyle almak istediğim modellerin hepsinde mekanik disk fren var. fakat kime sorsam mekanik disk freni tavsiye etmiyor. hatta onun yerine v fren al diyenler bile var.

ilk sorum neden mekanik disk fren hiç tavsiye edilmiyor ve gerçekten de v fren almam daha doğru bir karar mı olur?

ikinci sorum ise hidrolik disk fren ile mekanik disk fren arasındaki fark nedir? hidrolik diskli bisikletlerin fiyatları ortalama olarak 200-300 tl artıyor. bu kadar fiyat farkını oluşturan neden nedir?

Scudo
Mekanik tel ile sıkıştırır,hidrolik sıvı ile.Mekanik fren arazide aşırı zayıf kalır.Hidrolik disk in tutuşu çok iyidir.Fakat masrafli ve bakim ister.Mekanik ile V fren arasında bir tercih yapmak gerekirse V fren i şiddetle tavsiye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Halitkin
peki bu hidroliği servis olmadan , araba monta işlerinden anlayan ve elektrikci bir ustaya taktırabilirmiyiz ?. yoksa mecburi servismi gerekli.

parmaklarınız yeterince güçlü ise mekanik disk freninde frenleme gücü gayet yeterli,elbetteki hidrolikte daha az efor ile daha sağlam frenleme söz konusu ama malum fiyatı da ona göre farklı. v frenin ise bakımı vs basit ve ucuz kuru yolda işinizi görür ama ıslak yolda gerçekten frenleme gücü azalıyor bu sebepten eski bisikletle kaza riskleri geçirdiğimden biliyorum. maddi durumunuz mekanik disk frene yetiyorsa ben v fren yerine diski tavsiye ederim.ayrıca ben dağ bisikletine görünüş olarak v freni yakıştıramıyorum nedense (şahsi estetik görüşüm).kaliperi ayarlamayı öğrendiniz mi disk frenden hiç zarar gelmez ayrıca.

• Beğen
Gelişi güzel kimseyi hidrolik frene dokundurma derim çöpe bile atma riskin olabilir kullanamadan freni gerçekten çok incelik istiyor zaten sadece yağ doldurması nereden bakarsanız bakın 45 dk - 1 saat arasında olabiliyor hava girdi mi gene tamamen yağyı boşaltıp tekrardan doldurmak işkence olacaktır fakat işleyişi konusunda kafanızda hiç bir şüphe olmasın her şartta en iyi performansı sağlıyor.

• Beğen
@KIVANC YILMAZTURK
peki ben bunu nerde taktırabilirim.servis seçeneği yok malesef küçük bi ihtimal en yakın servis 100 km uzakta oda belki.Kastamonudan bahsediyorum varmıdır kastamonuda buraya 100 km uzakta :)

Disk fren sistemi hidrolik olmadıktan sonra şahsen V fren tercih ederdim.Cidden çok kaliteli papuçlar üretiliyor artık.

• Beğen
cevaplar için teşekkür ederim. anladığım kadarıyla hidrolik disk frenin bakımı zor ve titizlik istiyor bunların yanında maliyeti oldukça yüksek.

söyledikleriniz doğrultusunda v fren almaya karar verdim.

• Beğen
Tepkiler: İsmet_folding_21
@Halitkin
Bir de üst seviye baradine papuçlarından iki çift al işini görürler baya :)

• Beğen
eheh tamamdır :)

Herkes şıddetle v frenı tavsıye edıyor ben de şiddetle mekanık disk freni tavsiye edıyorum 7 yaşımdan beri mekanık disk kullanıyorum belki bunun etkısı büyüktür ama hıdrolık de kullandığım halde mekanik dısk ıyı ayar yapıldığında inanın çok iyi tutuyor :)

• Beğen
Vfreni kendinde tamir edebilirsin mekanikte sıkıntı yaşarsın

benimde aklıma böyle bir soru varı . bisikletimde v fren var .kadro da arkada disk fren için yer yok ancan önde var bende acaba öne taktırsam mı diye düşündüm ama sonradan düzgün bir pabuç almayı denedim .yeni konu da açtım bunla ilgili yeni pabuçlarımdan gerçekten memnunum ( baradine )

kardeş sen beni dinle ne mekanik ne hidrolik disk fren işine girme bence.manyak masraflı şimdi en büyük korkum bunu tamir ettircek yerimde yok.Allah yardımcımız olsun maşa felan da v fren uyumlu olsa ona çevirirdim zamanı gelince ama öyle de değil yani ağzım yandı sütten hesabı
(frenler müthiş ona söyleyecek bişeyim yok)

• Beğen
Tepkiler: Mutlu Köksal
Disk Frenin +'ları ;
Bi kere bisiklete çok klas bir görünüm veriyor.
Yağmurlu havada ses çıkarma problemi yok.
Pabuç Değiştirme derdi yok
Pabuç eridi diye tekrar tekrar fren ayarı yapmaya gerek yok.
Daha sağlam bir duruş sağlıyor.
Disk Fren -'leri ;
Daha Ağır bir sistem
Bozulduğunda herkes kolay kolay tamir edemez
Daha Pahalı bi sistem.

Ben Bulgaristandayken bir çocukta görmüştüm v fren + disk fren takıyordu acaba bizde öle yapsak nasıl olur ?

Geri