Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Mekanik disk fren mi v fren mi?

Scudo
Fren SHIMANO DİSK FREN AM4451 BEYAZ.

yazmışlar sadece mekanik mi hidr. mi belli değil.. bende merak ettim şimdi bi frene baktığımızda neresinden anlarız hid. mi mek. mi olduğunu?

@Arda Pilor

Bahsetttiğiniz bisiklet hidrolik disk fren kullanıyor.

Bir arkadaşımız sormuş nereden anlayacağız diye.Dikkat ederseniz kalipere (fren yapan diskin üstündeki ufak kutu gibi olan şey) Mekanikte tel vardır.Tel çeker.Ama Hidrolik frende tel gibi birşey yoktur.Kablo direk kalipere girer ve başka hiç bir şey göremessin.internetten hidrolik ve mekanik disk fren kullanan bisikletlerin kaliperlerini incele farkı daha rahat anlayacaksındır

ben mekanik frenin v frene göre daha iyi olduğunu düşünüyorum.
"mekanik çok kötüüü" diyenler var ama ayarlayabilen birine götürmekte fayda var.
benim mekaniğim çoğu v frenden daha iyi tutabiliyor.

http://i0.kym-cdn.com/entries/icons/facebook/000/008/301/christian_bale_american_psycho_patrick_bateman_axe_10989289_RE_PwnzElite_has_declared_war_on_Grammar_Nazis-s400x300-173837.jpg@nbacıshaquılle

V fren yerine mekanik disk daha iyidahadir ben kendim hd kullaniyorum ama bu masrafli diyolar ne fasrafi oluyo anlamadim gitti 7000 km yol yaptim ustundeki balatalarla ne masrafi olur anlayamadim ya siz bisiklet kullanmayi bilmiyosunuz yada ben cok duzgun kullaniyorum

• Beğen
Tepkiler: ziyainal
Disk fren uzun inişlerde aşırı ısınıp ses yapmaya başlıyor, kiloluysan akort ayarlarınıda uzun vadede bozar, bisiklette v fren en sağlıklısı ama hevesim var diyorsan al tecrübe edersin.

İsiin tersi 100 kiloyum ama balatanin kilo ile bi alakasi yokki nekadar mesafede frenleme yaptigina bagli arti ben ayda 750 km yol yapiyorum ise gidip geliyorum arazide hic kullanmadim simdi yeni bisikletimle kac km yapicam bakalim tek balata ile

@emrejon
Bide ben en cok ön freni kullaniyorum arka ile sadece destekliyorum arabalarda da once on fren sikar arka az sıkar

Mekanik diskte balata teli kopmasi cok ugrastirir v frenin bakimi kolay bozuldugunda yapmasi kolay begenmezsen baska bir v frenle degistirmesi kolay kendin yapamazsan bisikletciye yaptirmasi ucuzdur bir forum abimden gordugum kadariyla ve tegit ettigime gore HD>V>MD :)

avid bb5 hariç kesinlikle v fren öneririm

pardon bu arada bb7 yanlış yazmışım bb7

• Beğen
Tepkiler: Cuneyt Erkman
@Melih Çolak

V fren ölümsüzdür, devri geçmez, uzun ömürlüdür kolay bozulmaz. :D

şaka bir yana V fren fren performansı olarak (pedlerdeki kalite haricinde) kollara uygulayacağınız güç aynı olduğu için her halükarda mekanik frenden iyidir, çoğu hidrolikten de iyidir. Şöyle ki, frenleme yüzeyi merkezden ne kadar uzak ise durdurmaya etkisi o kadar fazla olur. Bu fizikteki kaldıraçlar mantığı ile aynıdır. Bir somunun kendini tutarak açamazsınız ama somun anahtarı ile açarsınız çünkü uygulanan kuvvet merkezden uzaktadır, kaldıraç kolu uzamıştır. Bu yazdığım kuru havalarda geçerlidir, çamur vs durumlarında disk fren öne çıkar.

disk frenler arasında da her ikisi de aynı piston sayısına sahip olan iki frenden havası düzgün alınmış hidrolik her zaman daha iyi çalışır, telli frende esneme ve kayıp var iken hidrolikte akışkan dinamiği prensibine göre kuvvet kayıpsız iletilir.

dolayısı ile forever V brake

bence frenler kullanım amacına göre değişir

uzun turculara şehiriçi kullanıma v fren

mtb için (tepe bayır taşlık parkurlar için) hidrolik fren

gerekli olduğunu düşünüyorum

Geri